Nem csak nyáron lehet a nagy nap!

Esküvő ősszel

Megjelent: 2018.09.07. 15:16

Bár a frigyek legnagyobb része a nyári hónapokban köttetik, azért véletlenül se gondoljuk azt, hogy a hűvösebb évszakok esküvői ceremóniái kevésbé impozánsak. Sőt! Az avarral fedett erdei ösvény vagy egy havas hegykoszorú egyedi, mesebeli helyszíne lehet a nagy napnak. (Utóbbira remek példa volt Gianni Annoni és Debreczeni Zita esküvője az olasz Dolomitokban.) Egyelőre azonban még csak épphogy vége az augusztusnak, így vegyük sorra, milyen előnyei is vannak az őszi szertartásoknak.

hochzeitsblog-brautsalat-startseite-anmakoy-photography-1170x550-2.jpg

 

1. Erdei tündérré válhatsz

Az ősz eleje, ami sokszor az indián nyár napsugaraival ajándékoz meg minket, egészen regénybe illő díszleteket hoz létre a természetben. Az ilyenkor nyíló mezei virágok, a sárgából narancsba, majd vörösbe hajló lombkoronák, a faleveleken átszűrődő napfény vagy a napnyugta után finoman leereszkedő köd igazi tünde-világba varázsol. Magyarországon számos esküvői helyszín közvetítheti ezt az élményt; csak néhányat kiragadva, például a tatai Angolkert, a Festetics-Inkey Kastélypark Alsóbogáton vagy a Szent György-hegy a Balaton északi partján.

hochzeit-herbst-berlin-2.jpg

 

2. Csipkebogyó a csokorban és az asztalon

A menyasszony egyik legszebb éke (a ruháján és természetesen a vőlegényén kívül) a csokra. Ha a klasszikus virágkomponenseken túl is gondolkodunk, nagyon eredeti kreációkban gyönyörködhetünk a szó legjobb értelmében. A nyárutón, kora ősszel nyíló virágok bátran kombinálhatók bogyókkal, termésekkel, levelekkel. Az ebben az időszakban jellemző vörös, okkersárga, sötétbordó a fehérrel és a zöld árnyalatival nagyon szép rusztikus csokrokat eredményez. 

herbst-hochzeit-frische-schnittblumen-blumenstrau_-braut.jpg

Ahogy a csokorba, úgy az asztali dekorációba is becsempészhető az ősz: csipkebogyó, mécsesek, nyers fafelületek, ágak és virágok - mind bensőséges és meleg hangulatról gondoskodnak majd. 

austin_gros_photography_tischdeko_herbsthochzeit-2.jpg

 

3. Gyönyörű, vintage hatású képeid lehetnek

Már évek óta hódít az esküvői fotók terén is a régi korok fényképeit idéző, vintage-hatást keltő stílus, melynek számomra kedvenc magyar megjelenítői a Pinewood Weddings párosa, de számos más tehetséges fotós is dolgozik kis hazánkban hasonló stílusjegyek mentén. Mivel ezeket az alkotásokat eleve a finomabb, lágyabb fények és tónusok jellemzik, az őszi táj által nyújtott színes, mégis visszafogott háttér nagyon elegánsan és romantikusan hat a képeken. 

sweet-ice-cream-photography-480600-unsplash-2.jpg

És ha már képek, nem győzzük hangsúlyozni, hogy amellett, hogy profi fényképésszel dolgozunk, mennyire megkönnyítheti a dolgunkat egy okos telefon, méginkább egy rajta lévő okos alkalmazás. Én az  app-ek tengeréből a Wedboxot ajánlom kötelező elemként letölteni, mert egyrészt már az esküvő előtt is hasznunkra válik (eljegyzési party, lánybúcsú), másrészt a nagy napot követően is rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg a használatával.

img_3362.jpg

A lényege, hogy az adott esemény szervezőjét és meghívottjait beregisztrálva már az ünnepség során folyamatosan tölthetik fel rá a fotókat/videókat a vendégek, amihez aztán a többiek is hozzáférhetnek. Azaz később nem kell majd e-mail rengeteket és Facebook-küldeményeket átfésülni ahhoz, hogy a hivatalos képek mellett a nagybecsű vendégsereg fotói is a friss házasok (és családtagjaik, barátaik) bitokában lehessenek. Az ingyenes alkalmazás Android és IOS szoftverrel is kompatibilis, és itt lehet letölteni: Google Play és App Store. Létezik természetesen prémium csomag is, ami hosszabb videók és HD minőségű képek/videók letöltését teszi lehetővé. További információ ITT.

 

4.  Bátran viselhetsz hosszú ujjú ruhát

Kate és Meghan hercegnék esküvői ruhái sokakat inspiráltak arra, hogy voksukat egy hosszú ujjú, elegáns darab mellett tegyék le, ráadásul az őszi hónapokban már nem kell attól tartanod, hogy elviselhetetlenül meleged lesz bennük.brautkleid-langarm-2.jpg

Ha pont ellenkezőleg, inkább hűvösebbre fordul az idő, akkor sincs aggodalomra ok: nagyon szép, akár színes kiegészítőket választhatsz a kiszemelt álomruhához: szőrmét, csizmát, kalapot, melyek szép keretbe állítják az outfited.

 

5. Nem folyik szét a sminked

Bármilyen prózaian is hangzik ez az alcím, való igaz, hogy a nyári kánikulában sok időt és még több fixáló permetet vesz igénybe a menyasszonyi smink rögzítése, mely nem csak a meghatódottság általi könnyektől, de az oltár előtti/nyitótánc közbeni apró izzadságcseppektől is percek leforgása alatt kissé emó-s stílust vehet fel. Ősszel már eggyel könnyebb dolga van a női nemnek, ennek ellenére sosem árt egy jó fixáló permetet beszerezni, melyet az est folyamán nyugodtan többször is lehet használni. 

ad7cfc2e-5005-447f-b82a-ba908796e07c.JPG

Egy kis őszinte reklám: A nyáron robbantak be a beauty-paicra a MAC klasszikus Prep+ Prime+ Fix+ arcpermetének új változatai: a rózsa, levendula és kókusz illatú termékek, melyek elődjükhöz hasonlóan vitaminokkal és ásványi anyagokkal felvértezve nemcsak a smink rögzítéséről és színeinek kiemeléséről, hanem a bőr hidratálásáról is gondoskodnak. Emellett kapható gyöngyházfényű finisht adó (Shimmer) és mattító (Matte) verzió is ITT.

 

Szöveg:

web_ala_i_ra_s_panni_1.png 

 

 

Képek: MAC kép és a Wedbox logó díszítése: Anna

Borítókép: Anna

1. Koy Photography 2. Light meets Love 3. Austin Gros Photography  4. Sweet Icecream Photography       

 

Tovább is van, mondjam még?

Esküvői kelléktár avagy Hamupipőkék bevetésen

Esküvő last minute - Amit még nem késő beszerezni a nagy napra

Fényűzés a Deákon - Ilyen volt nekünk a Ritz-Carlton

  

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr7514208363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása