Adventezz külföldön!

5 desztináció, amit kocsival is könnyen célba vehetsz

Megjelent: 2018.12.04. 13:26

Felejtsük el a klasszikus helyeket: a bécsi adventi vásárban mindenki volt már és mindenki rég rájött, hogy túl sok az ember ahhoz, hogy igazi meghitt karácsonyi hangulatba kerüljünk. Ha szeretnél kiszakadni a hundogok és nem kicsit túlárazott csülkök nyújtotta bazári hangulatból, akkor fogd magad és látogass el szomszédos országaink kisvárosaiba, hogy megélhesd a valódi ünnepi csodát!

adult-beautiful-christmas-254123.jpg

 

LJUBLJANA 

Ljubljana az egyik kedvenc közeli városom, ami szinte minden évszakban alkalmas egy kis elvonulásra a napi dolgok elől. Egy népszerű blog szerint a szingli nők paradicsoma, ahol magas és jóképű férfiak élnek, akik szeretnek sportolni, nem mellesleg kizárólag őstermelőktől származó élelmiszert fogyasztanak és még környezetvédők is. Ez nincs messze a valóságtól, mert egy vérbeli szlovén valóban szereti a kézműves ételeket és ritkán jár autóval, ami annak is betudható, hogy Ljlubjana viszonylag kicsiny település rengeteg sétálóutcával. Karácsonykor ez a kis paradicsom azonban igazi mesevárossá alakul, ahol úgy érzed, mintha az eget fénylő hullócsillagok borítanák. A folyóparti kávézókban mindig akad némi friss házi sonka, jó bor és mennyei sajt. Úgyhogy nem csak a szinglik mekkája, hanem a pároké is. 

advent2.jpg

 

CESKY KRUMLOV

Amikor először megláttam a képeket, azt gondoltam, eza kisváros szinte teljesen olyan, mint Brugge. Apró, elképesztően aranyos, gyönyörű és attól függetlenül is simán el lehet ott tölteni pár kellemes napot, hogy éppen hány különleges programmal készülnek a lakók az adventi szezonra. Ha egy kis nyugalomra, havas háztetőkre és csodás tájra vágysz, hogy kiszakadj az ajándékvadászok forgatagából, akkor pattanj autóba és irány a rántott sajt hazája, Csehország! 

advent5.jpg

 

SALZBURG

Ha olyan terveid vannak, hogy karácsony előtt kéred meg a barátnőd kezét, akkor szerintünk arra nincs is tökéletesebb helyszín, mint Mozart szülőhelye. Persze lehetne ez egy csúnya klisé is, ha éppen nem ebben a városban készült volna el a világ egyik legkisebb étterme, amit mindössze két fő kiszolgálására terveztek, kilátással a hófödte várra. Így inkább erősen insta-pozitív ötlet. Ha nincsen szándékodban hasonló tett - és a barátnőd sem olvassa sorainkat vágyakozva - akkor elég, ha hosszú romantikus sétákat tesztek a vízparton, az említett várban és a kihagyhatatlan karácsonyi vásárban, ahol természetesen van osztrák kolbász, cukorba mártott eper és még vagy százféle finomság - meg Glühwein. 

advent6.jpg

 

TRIESZT

Ha idén valami különlegeset szeretnél, akkor vedd az irányt a  tengerparti város felé! Nem létezik olyan ember a világon, aki ne szeretné az autentikus itáliai konyhát és aki ne csábulna el az olaszok meseszép és nem mellesleg isteni édességeitől. Nincs valamire való stand valamire való nutellás dolog nélkül, úgyhogy a fogyókúrát ne arra a napra időzítsd, amikor meglátogatod a többszáz éves kis települést, ahol a karácsonyi időszak még januárban is tart. Olyankor érkezik ugyanis Befana, a jó boszorkány, aki még plusz ajándékokkal látja el a karácsony alatt elkapatott gyerekeket - a monda szerint késve, mint minden rendes olasz. 

20161201_162712_01_by_lotac-daqqvii.jpg

 

ZÁGRÁB 

Európa hivatalosan is legjobb karácsonyi vására biztosan tudhat valamit, ami kimarad a legtöbb adventi forgatagból. A horvátok az évnek ezen időszakát nagyjából úgy képzelik el, mint mi az augusztust, ahol egymást érik - vagy éppen egymásba is csúsznak - az izgalmasabbnál izgalmasabb zenei és kulturális programok. Nem mellesleg az egész belváros díszes ruhát ölt: az épületek egytől-egyig ragyogó kivilágítást kapnak és a híres szökőkutat se láthatjuk öt percen belül ugyanabban a színben.  

best-christmas-market-europe.jpg

 

Szöveg:

web_ala_i_ra_s_brigi.png

 

 

 

Képek: Total Croatia News, Visit Ljlubljana, Salzburg.info, Weatherforum, Pexels 

 

Hull a pelyhes:

Ha sütit akarsz, van egy ötletünk - Így készül a karácsonyi cake pop!

3 tipp a karácsonyi zsírpárnáktól való gyors megszabaduláshoz

5 tipp a karácsonyi stressz ellen

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr5714373031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tke 2018.12.05. 16:42:28

Az utazók nagy részének az Ádvent mint készületi időszak semmit nem jelent. Akkor egyrészt minek ádventi vásározik, másrészt miért nem az otthoni főteret díszíti fel mondjuk művirágokkal vagy csini háromszögekkel? Mert ha nem vallásos, akkor miért ünnepli egyáltalán a Karácsonyt, akkor miért használ karácsonyi jelképeket?
süti beállítások módosítása