Hello Wood: Cabin Fever

A szombat esti kabinláz

Megjelent: 2018.07.31. 14:56
Írta: colorcam

Menő fainstallációiról, modern építészeti szemléletéről és díjnyertes oktatási programjáról ismert Hello Wood nevére egyre többen kapják fel a fejüket mind belföldön, mind külföldön. A nyár elején létrehozott Városház téri Pop-Up pihenőpark projektjük után itt az újabb nagy durranás: Cabin Fever név alatt nyári egyetemükön nemzetközi építészcsapatok bevonásával hoztak létre kortárs víkendházakat.

1_11.jpg

A vigántpetendi Csóromföldén található táborukban felhúzott hét faház mindegyikén meghökkentően formabontó – mégis praktikus, lakható – megoldásokat figyelhetünk meg. 

A nyitott pályázat utolsó lépéseként egy független nemzetközi zsűri (Salvatore Peluso, a milánói székhelyű Domus magazin szerkesztője, Javier Villar és Mészáros Máté, a tokiói Kengo Kuma & Architects építészei, Markus Bader, a berlini Raumlabor építésze és Theodore Molloy, a londoni PUP Architects társalapítója) választották ki, hogy a campuson mely projektek kerüljenek megvalósításra, 5+2 izgalmas erdei kabint eredményezve. Ezek megtekinthetőek a nagyközönség számára is, közvetlenül a Művészetek Völgye helyszíneinek szomszédságában, most, a fesztivál vége után is. Akik nem járnak arra ezen a nyáron, reményeink szerint azok is betekintést nyerhetnek a Hello Wood-i víkendház-projektbe az alábbi képek segítségével.

 

 

2_10.jpg

A házigazda és szervező Hello Wood – Ráday Dávid társalapító vezetésével – egy színes és barátságos, közösségi térrel, valamint hálórészekkel egyaránt rendelkező klubházat épített. Az ’A’ betű alakú kunyhó tökéletes helyszínéül szolgálhat különböző társasági eseményeknek, házibuliknak, beer-pong partiknak, vagy éppen egy végigtársasjátékozott éjszakáknak.

 

 

3_7.jpg

A cseh építészcsapat H3T Architekti vertikális kabinjának érdekessége, hogy egyik hosszabb oldalát kerekekkel látták el, így a házikót oldalára döntve bármikor továbbállhatunk vele. A kis mobil épület fenntartható módon, újrahasznosított anyagokból készült, korábbi projektek hátrahagyott hulladékaiból.

 

 

4_9.jpg

5_10.jpg

A milánói ZarCola stúdió Ziggurat háza emeletes struktúrája miatt a mezopotámiai zikkuratokról kapta nevét. Az egymáson elhelyezkedő és egymástól függetlenül mobilizálható egységek két elvonuláshoz tökéletes alvófülkét, valamint egy világos, közösségi tevékenységekre alkalmas teret rejtenek. A keskeny épület hatalmas ablakokat kapott, így lakói közvetlenebb kapcsolatba kerülhetnek az őket körülvevő természettel.

 

 

6_3.jpg

Az aktív szociális élethez, társas pihenéshez kialakított házakkal ellentétben az AU workshop kétrétegű gyapjú kunyhója – mely frappánsan a Hello Wool nevet kapta – a magányos feltöltődésre vágyókat célozza meg. Az apró lak remek hőszigetelésével nyáron hűs, télen kellemesen meleg helyszín a világtól való elvonuláshoz, ráadásul az időjárási viszonyok ellen is véd, hiszen teljes egészében vízálló.

 

 

Érdemes megemlíteni a radikálisan formabontó, svájci Frundgallina építészcsapat által létrhehozott Treehouse-t is, mely formailag egy sematizált fenyőfára emlékeztet. Gyönyörű kilátás nyílik Josep Garriga munkájáról, az I am a monument-ről, mely nyitott, szellős szerkezetével biztosít kellemes nyári pihenőhelyet. Az IR arquitectura tervei alapján készült kabin különlegessége modularitásában rejlik, melynek köszönhetően a felhasználó saját igényeihez mérten rengeteg variáció szerint állíthatja össze a házikót. 

 

A Cabin Fever erdei házai nem csak építész szemmel izgalmasak. Kortárs formatervezésük és a bennük rejlő kreativitás láttán az emberben elkerülhetetlenül előtör a vágy, hogy valamelyikben a nyári estéit töltse. Sajnos erre még nincs lehetőség, de ha valaki épp Vigántpetenden jár, ne hagyja ki a Hello Wood táborát, remek élmény!

 

Szöveg és képek:

web_ala_i_ra_s_tomi.png 

 

 

 

Épülésedre:

Az árpaszem egy csiszolatlan vodka ... és egyéb érdekességek

Fényűzés a Deákon - Egy éjszaka a Ritz-Carltonban

Szállj el, kismadár! - A telekommunikáció (h)ősei, a postagalambok

A hónap négykerekűi - Audi A8 és az új VW Touareg

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr7114152959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása