Ismerj meg 5 szuper európai előadót a Szigeten!

Megjelent: 2019.07.24. 17:42

Sokszor halljuk, hogy a Sziget Fesztivál "csak a külföldieknek szól". Hogy így van-e vagy sem, abban nem szeretnénk döntést hozni, de tény, hogy a legnagyobb magyar fesztivál nem csak minket, hanem más európai nációk gyermekeit is vonzza. Ezért azt gondoltuk, nem lenne rossz ötlet, ha idén azokat az előadókat is bemutatnánk, akiket itthon maximum kis réteg ismer, ellenben a nyugat-európaiak szemében igazi sztároknak számítanak. Ismekedjünk csak, ahelyett, hogy ítélkeznénk!

action-adults-celebration-433452.jpg

KODALINE (IRE)

Ha nézted a Grace Klinikát, vagy rettenthetetlen Vámpírnaplók fan vagy, akkor legalább tudtodon kívül találkoztál már a Kodaline nevű ír alternatív rock együttes zenéjével. Az eredetileg gyerekkori barátokból ácsolt zenekar 2005-ös áttöréskor indult hódító útjára Írországból és vált Európa-szerte ismert zenekarrá, aminek számos dalát feldolgozták már több amerikai filmben is. Az együttes tagjai legutóbb egy éve jelentek meg új lemezzel, melynek egyik legszebb dalát rajongójuk hirtelen halála után írták. 

A Szigeten Augusztus 7-én, 20:15-kor láthatod a Mastercard Stage by A38 színpadon.

 

RARESH (RO)

A techno és a house olyan zenei műfajok, amikhez szinte teljesen mindegy, milyen nemzetiségű az ember, annyira a ritmusra épül. Így a németek és a hollandok után már szinte minden náció képviselteti magát a műfaj leginkább kedvelt lemezlovasai közt. Így van ez a szomszédos Romániából érkező Raresh-sel, aki 2007 óta járja az öreg kontinens techno bulijait. 

A Szigeten Augusztus 8-án, 23:00-kor kezdhetsz rá topogni a Samsung Colosseumban.

 

JAMES BLAKE (UK) 

Ha unod már, hogy mindenki csak Ed Sheeran nevét mondja elsőre, ha angol muzsikusról van szó, akkor látogass ki pénteken a britek másik kedvenc zenészének koncertjére, aki szinte minden hangszeren játszik, amin csak játszani lehet. James Blake nem csupán a lányok és a zenekedvelő britek szívét hódította meg, hanem olyan sztárokkal is dolgozott már együtt, mint Beyonce vagy Kendrick Lamar. 

A csodás dallamokra Augusztus 10-én, 23:45-től andaloghatsz a Mastercard Stage by A38 színpadnál.

 

LEONIDEN

A németekről elsősorban a techno és a house jut manapság eszünkbe, pedig legalább annyira szeretik a rockot, mint a sötét klubokban zenélő lemezlovasok performanszait. A klasszikus felállásban játszó német indie rock banda nagyon hamar, alig két év alatt lett népszerű hazájában és a rockot szerető európaiak körében is. 

Az indie rock német kedvenceit  Augusztus 12-én, 18:00-tól láthatod az Ibis Presents Europe Stage-n.

 

RENDEZ-VOUS

Ha szeretednéd, hogy őrült tombolás koronázza meg a Szigeten töltött napjaidat, akkor feltétlen nézd meg a fiatal francia banda fellépését, akiket a divat és pezsgő hazájában az egyik első számú synthpunk együttesnek tartanak. Semmi olyan nem lesz benne, ami jellemző az elegáns franciákra. Ellenben ritmusos zenére és hangos üvöltésre viszont biztosan lehet számítani. 

A randevúra Augusztus 13-án, az Ibis Presents Europe Stage-n kerül sor pontban este  11-kor.

 

Borítókép: Pexels

Szöveg:

web_ala_i_ra_s_brigi.png

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr8114947534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása