Álmaimban Amerika vissza integet - Budapest Barbecue Company

Megjelent: 2017.06.29. 08:00
Írta: colorcam

...Álmaiban Amerika nem mondhat nemet - szól a jól ismert sláger és Budapest jelenleg legszínvonalasabb BBQ éttermében nem is fog. Történt ugyanis, hogy egy szép nyári napon, amikor kétszáz ágra sütött a nap, akkor tévedtem be a Nyugati és a Jászai között terpeszkedő helyre. Meglepődtem.

dscf7289.JPG

Nem csoda, hiszen egy olyan feketelyukba kerültem Budapest belvárosában, amire Donald Trump is büszkén mondaná, hogy "amazing". Óriási terek, déli hangulat, kerthelyiség, tiszta Dallas. Sokan persze legyintenek, hogy most ez az új divat, hagyjuk már, tavaly mindenki felült a burgerező hullámra, idén meg a BBQ a menő. Persze lehet, hogy most nagyon trendi ez a műfaj, viszont az étterem tulajdonosai, Kiss Péter és Kiss Dávid megmutatta, hogy lehet rászoktatni a vegákat is a húsra. Ugyanis aki itt eszik, biztos, hogy függő lesz. 

dscf7187.JPG

A Kiss testvérek jó pár éve nekivágtak a távoli Ámerikának és végigjárták Texast, hogy a legmenőbb arcoktól tanulják ki a barbecuezás csínját-bínját. Sok-sok pénz és energia ráfordítása után rengeteg tudással telepakolva készen álltak arra, hogy az életérzést és a húsok iránti szeretetet itthon is továbbadják. Van is mit tanulni, hiszen az egyszeri közép-európai csak szisszen egyet, ha barbecueról van szó, mert az amerikai filmekből ismert parkolóban való húsforgatás jut az eszébe. Pedig itt szó sincs grillezésről. 

dscf7233.JPG

Éppen ezért jöjjön egy gyorstalpaló, ha te is gyakrabban teszed a mikróba az oldalast, mint a szmókerbe.

A barbecuázás kiskátéja roppant egyszerű. Arról van szó ugyanis, hogy a low & slow sütési technika segítségével hosszú órákon át füstölődnek a húsok úgy, hogy kívül kéreg képződik, belül pedig megmaradnak a zamatok. Gyakorlatban a húsokat egyben, megtisztítva tolják a szmókerbe és rubbal (fűszer, barnacukor, só) bekenve várják, hogy 4-12 óra elteltével a vendég elé rakhassák őket. A legszebb az egészben, hogy komoly szabályok nincsenek, a fogásokat többféleképpen lehet elkészíteni, stílus és kedv szerint. Persze a húsok sütését szakember végzi és felügyeli, ráadásul a szmóker nem kis darab és nem is olcsó, szóval ne rohanj a Media Markt-ba, ez most nem erről szól. 

dscf7261.JPG

Roppant szimpatikus volt látni, hogy a Kiss testvérek milyen alázattal és szenvedéllyel bánnak a húsokkal és mesélnek amerikai élményeikről. Előbbit olyannyira fontosnak tartják, hogy egész Európában nem találtak a déli államokban kóstoltakhoz foghatót, így ők is kintről rendelik az árut. Az USDA Choice minősítéssel ellátott termékek garantálják, hogy másnap nem nő a hasadban semmi, amire most gondolni sem szeretnék. Egyedül a sertés jön belföldről, de itt is a KMS vagyis a Kiváló Magyar Sertés plecsnivel ellátott húsárut rakják elénk. A fűszerek között érdekesség, hogy az amcsik is előszeretettel használják a barna nádcukor alapú rubhoz a magyar! pirospaprikát, az egyéb fő fűszerek mellett pedig a bors és a himalájai só húsba dörzsölése adja az ízélmény alapját. 

Nem kell rednecknek lenni ahhoz, hogy belássuk, húst enni jó, barbecuezni még jobb. Az autentikus hangulat a Vígszínházzal szemben garantált, Jockey Jewing helyett pedig ott találod a Kiss testvéreket, akik garantálom, hogy mindig örömmel mesélik el, hogy mi a gyönyörű ebben a műfajban. Mi már mindent értünk. Jó étvágyat! :)

M.

 

SENKI NEM MARAD ÉHESEN!

APE REGINA - ALL YOU CAN EAT, CAPISCI?

THAI A VÁROSBAN, THAI MINDENHOL

MACESZ BISTRO - TORRENTE IS IDE JÁR

CASCA - A CSOKI-MENNYORSZÁG

 

 

KÖVESSETEK MINKET BLOGLOVIN'-ON is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr5812622779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása