Macesz Bistro – Torrente is ide jár

Megjelent: 2016.04.25. 16:01

A közismert Zsidónegyed egyik legfrekventáltabb utcájában található étterem már elsőre is egy nagyon barátságos, családias arcát mutatja és ez a későbbiekben méginkább tovább mélyül bennünk. Bosszúságot maximum az okoz, hogy szombat ebédidőben a belvárosban kihívás parkolni, nemcsak nekem, aki ebben nem annyira jó, hanem mindenki másnak is.
dscf6242_2.jpg

A Macesz Bistro jelenlegi formáját 2015 tavaszán nyerte el, jót tett neki a frissítés. Jó látni, hogy vannak még olyan szerencsés párosítások, amikor mindezt úgy érik el, hogy a múlt nyomai megmaradnak, anélkül, hogy az nyomasztó vagy túlságosan poros lenne. A konyhájuk annyiban speciális, hogy ugyan nem kóser, de jórészt zsidó receptek szerinti ételeket készítenek Tasnádi Ákos séf vezetésével. Ő és csapata remek érzékkel gondolta újra a hagyományos ízeket, és hagyta meg azokat a fogásokat (pl. ludaskása), aminél amúgy sem szeretne az ember újításokkal találkozni.

Szombat délelőtt van, az étterem jól láthatóan tele visszajáró vendégekkel, családokkal. A kiszolgálás nem tolakodó, de maximálisan készséges és kedves, valamint pincérünket nem lehet zavarba hozni, ismeri a pontos összetevőket és az elkészítési módokat.

Választhatunk degusztációs menüt vagy rendelhetünk az a’la carte sorból is. Végül két kóstoló menüt kérünk, az egyik egy tradicionális zsidó ételsor (zsidótojás, töltött libanyak, húsleves maceszgombóccal, sólet tojással és a klasszikus flódni), a másik pedig a Macesz menü (tabulé, kecskesajt-krokett céklával, tengeri süllő túrógnocchival, marhapofa vadas maceszgombóccal, csokoládétorta). Kiváló borokat és Kreinbacher Pezsgőt is kínálnak hozzá, látszik, hogy átgondolt az italválaszték is és nem csak az alkoholos italok tekintetében, mert remek házi szörpöket is kínálnak.

dscf6244.JPG

Az adagok pont akkorák, hogy kényelmesen végig lehessen enni mind az 5 fogást, de a gyomor könnyítése érdekében a menü része egy hűsítő granita is. Nekem nagy kedvencem lett a zsidójotás, melyhez házi diós kenyeret és kalácsot is adnak, valamint a húsleves maceszgombóccal, mely egy pici gyömbért is tartalmaz, a flódni pedig egyértelműen magáért beszél. A tengeri süllő túrógnocchival szintén csodálatos, főleg azok számára kihagyhatatlan, akik valami könnyedebbre vágynak.
img_3168.JPG
Tasnádi Ákos séffel való beszélgetésünkkor csak megerősödik bennem az, amit az ételek kóstolásakor és egyáltalán úgy összességében éreztem az étteremmel kapcsolatban. Ritka az ilyen letisztul gondolkodás, pontosan látják és pozicionálják magukat a budapesti éttermek között, nem akarnak nagyobbat harapni, mint amit elbírnak. Ákos elmondása szerint nem céljuk, hogy a fine dining éttermek közé kerüljenek, sem pedig hogy felsőkategóriás hely legyenek, egy felfelé ívelő, tisztességes konyhát szeretnének vinni. Mindemellett az elsődleges cél, hogy erős, kiegyensúlyozott kínálatot és minőséget biztosítsanak vendégeiknek, viszont ebben nem engednek és kiválót akarnak nyújtani minden egyes napon.

img_3095.JPGÖsszefoglalva az eddigieket tényleg azt tudom mondani, hogy bátran próbálja ki mindenki a Macesz Bistrót, mert remek konyhát visznek és az árak sincsenek túllőve. A tavaszi étlap pedig remekül sikerült!

Az már csak hab volt a tortán, hogy összefutottunk tinédzserkorunk kedvenc antiszuperhősével, Torrentével is, kolléga büszkén feszít vele a közös képen.

dscf6239-edit.JPG

 

Macesz Bistro

Cím: 1072 Budapest, Dob utca 26.

Web: www.maceszbistro.hu

Facebook oldal

  

Szöveg: Bércesi Fanni

Képek: Farkas Marci

 

GIMME MORE:

CASCA - A CSOKI- MENNYORSZÁG

MATRJOSKA - HAMISÍTATLAN OROSZ ÍZEK A LŐRINC PAP TÉREN

BARAKA - MOLEKULÁRIS FINE DINING

CODE ZERO BUDAPEST - ERŐS ÚJFIÚ A BORBÁR PIACON

FELFALJUK ÁZSIÁT 8. - WASABI 

 

 

  Bloglovin'-on követsz már minket?

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr248662006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása