így néznének ki a Szabadságharc hősei szakáll nélkül!

Megjelent: 2020.03.08. 15:53
Írta: colorcam

Mi lenne, ha Petőfi egy mai kávézóban találkozna Széchenyivel, hogy egy drive mappába vezetve dolgozzák ki a forradalomról szőtt elképzeléseiket? Mindketten hoznák a Macbook-ot és később jelentkezne be Irinyi egy szelfivel, hogy felgraffitizte a 12 pontot a Parlamentre. Csinálnának egy Facebook eseményt és meghívnák rá az összes fiatalt, hogy véget vessenek a monarchia uralmának. Milyen lenne, ha ma folynának az események és hogy néznének ki a szereplőik? 

csoportkep-10.jpg

Az 1848. március 5-én kirobbant forradalmat pont olyan emberek csinálták, akik mi is vagyunk: kávézókban, bisztrókban ülve vitatkozunk, vagy ötletelünk arról, hogyan lehetne jobban élni ebben az országban, mit lehetne és mit kellene tenni azért, hogy megvalósítsuk az elképzeléseinket. Ők vagy jobban akarták, vagy korábban értek el ahhoz a ponthoz, hogy komolyan tegyenek valamit, de az biztos, hogy ugyanabban a környezetben mozogtak, mint a mai, budapesti emberek. 

petofi.jpg

Az ő tiszteletükre készítette el az egyetemisták életét megkönnyítő startup, a Unipie csapata a forradalmárok képét arcszőrzet nélkül, mai környezetbe helyezve egy játék keretén belül, ahol a játékosoknak meg kell tippelniük, melyik kép, kit rejt. A játék nyereménye pedig stílusosan nem is lehetne más, mint egy  páros VIP jegy a Red Bull Pilvakerre. 

kossuth.jpg

A Unipie egy online zsebkönyvtár : telefonról, tabletről és laptopról teszi elérhetővé az egyetemi tankönyveket a hallgatók számára. Márciusban egy webalkalmazással indultak, de hamarosan megjelenik majd a mobilis alkalmazás is, amin plusz funkciókkal teszik majd könnyebbé a vizsgaidőszakra való felkészülést. 

 

Játszani itt tudtok : www.unipieapp.com

 

Szöveg:

web_ala_i_ra_s_brigi.png

 

 

 

Képek: Máhr Zsófia / Unipie 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem!

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr9315510688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tranquillius 2020.03.09. 16:30:50

Ez tök jó, de tudni illik, hogy Széchenyi sosem ült volna le Petőfivel a foradalomról tárgyalni, mert nem értett vele egyet. Ugyanis arisztokrataként rühellte ezt a Petőfi-Kossuth-féle jakobinus mentalitást.

Kincskereső2020 2021.01.27. 16:10:27

Még gyerekcipőben jár, de ha jók vagytok, tényleg lehet valami a Unipie-ból. Gratula!
süti beállítások módosítása