CASCA - A csoki-mennyország

Megjelent: 2016.04.08. 14:04

Már korábban írtam arról, hogy Gombóc Artúrhoz hasonló mértékben rajongok a csokoládéért (legyen az ugyebár kerek vagy szögletes, hosszú vagy rövid). Nos, az, aki osztozik e szenvedélyben, mindenképpen jegyezze fel magának, hogy kötelező ellátogatnia a Jókai tér 3. számba, ahol az édes mennyország egy kis, de annál minőségibb szelete vár rá.

img_3526_2.jpg

Fél éve nyitotta meg kapuit a csoki- és kávérajongók előtt a CASCA kis boltja, mely remek kézműves termékekkel várja az oda látogatókat. Belépve elsőre a türkiz és a fehér elegáns és friss kombinációja, a letisztult, modern dizájn ragadja meg a tekintetünket (mely Kiss Miklós képzőművész és dizájner munkája, vele készült interjúnkat ITT olvashatod), majd rögtön utána a csokis pult, melyben ízek szerint precízen elhelyezve édes kis bonbonok kacsintanak vissza ránk. A klasszikus ízkombinációkon túl egészen új párosításokat is találunk, kicsit meg is ijedek, amikor a szarvasgombás változat is a tányéromra kerül, de erről majd később. A türkiz és a fehér egyébként az egész enteriőrt meghatározza: a csészéktől kezdve az édességek csomagolásáig.

Ádok Róbert, az egyik tulajdonos segít nekünk a válogatásban és közben elmeséli, hogy az étcsokik alapjául szolgáló kakaóbab Venezuelából, a csokoládé-pasztilla pedig egy pici olaszországi manufaktúrából érkezik, melyekből aztán egy Sopron-közeli manufaktúrában mindenféle minőségi töltelékkel gazdagítva születnek meg a pultban látható finomságok. A bolt pocain látható táblás csokik, csokikrémek és forró csokoládé-készítő csomagocskák valamint a kandírozott mandula és narancshéj-finomságok is mind kézműves munkák.

 

 

Miközben mesél, hozzáértő kezekkel készíti el a kávégépen a latténkat, ami nem csoda, hiszen Szekszárdon, a Kávé Házában tanulta meg a fogásokat. A kávégép és természetesen a helyi pörkölésű kávészemek is (változatosan, mindig más ízvilággal) is onnan érkeznek. Az espresso-gép mellett filterkávét és Aeropress-es változatot is fogyaszthatunk. Na és a hidegebb időkben oly nagy népszerűségnek örvendő forrócsokiról se feledkezzünk meg, melynem készítésekor a tejszínnel forralt tejet csokiforgácsra öntik, és az egészet habbal a tetején teszik az édes melegségre vágyók elé. 

Belekortyolok a tejeskávémba és azon tűnődöm, melyik kis falattal kezdjek. Érdemes Robi tanácsát megfogadni: először megszagoljuk a csokit, majd félbeharapjuk, így biztos az intenzív ízélmény. A kis kávézó kedvencei jelenleg a zölddiókrémes, körtés, a fehércsokis-bodzás édességek, a téli szezon nagy slágere volt a sültalmás-fahéjas változat. Körülbelül hat bonbon van az előttünk lévő tányérocskán, ami két főre leosztva nagyon kevésnek tűnik. Nade rosszul ítéltem meg a helyzetet...  Mi a friss, citrusos bodzás változattal nyitunk, majd következett szépen sorjában a mogyorókrémes tejcsoki, a tengerisós-karamellás, majd a kókuszolajos bonbon. Ekkor éreztem úgy, hogy telítődtem, anniyra markánsak az ízek és illatok, hogy kicsit pihennem kell a két hátrlevő "fogás" előtt! (Robi megnyugtat, hogy volt már olyan vendég, aki az utolsó bonbonját hasonló okokból kifolyólag elvitelre kérte :)

 

 

A zölddiókrémes változat picit kesernyés, ha mondhatom ezt, férfiasabb ízvilág, nagyon intenzív aromájú és laktató. Viszont a bonbonok királya mégis a szarvasgombás. Készítői a szarvasgombát olajban áztatják, majd beledolgozzák a csokikrémbe. Érdemes utolsóként fogyasztani, mert minden más ízt elnyom maga körül - aki a szarvasgombát szereti, annak fenomenális élményben lesz része!

A bolt vonzza a helyieket és a turistákat is, nemrégiben például egy angol blog a 10 legjobb forrócsokizó helye között említette a kávézót. Szerencsére az idősebb látogatók is nyitottak a különféle izgalmas ízkompozíciókra, sokan visznek ajándékba egy-egy bonbon-összeállítást. És ha ez még mind nem lenne elég, azt mondtam már, hogy van egy Újjászületés névre hallgató darab is, mely antioxidánsokat tartalmazó gyümölcsvelőt rejt magában - szóval egy erősebb másnap idején is bátran benézhetünk a Cascába! ;)

 

CASCA - Kézműves csokoládé és kávé

cím: 1061 Budapest, Jókai tér 3.

Facebook oldal

 

Szöveg: Farkas Anna

Képek: Farkas Marci és Farkas Anna

 

 

Olvass tovább!

"Mindent egy koncepció köré építek" - Interjú Kiss Miklós dizájner és képzőművésszel

Helló Tavasz! - Íme az évszak legmenőbb koncertjei

Mit jelent pontosan a funkcionális edzés?

Up&Down - (V)ízkeresztben

MyTokió - Vallomások a japán fővárosról - 3. rész

 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr338440192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása