Az indián törzsfőnök lánya - avagy kontúrozás step by step

Megjelent: 2016.07.12. 11:24
Írta: colorcam

Kim Kardashiannel együtt divatba jött a kontúrozás is – de azt nem mindenki tudja, hogyan kell helyesen csinálni. Ő pédául nagyon sokszor túltolja, de azért néha vannak jól eltalált sminkjei is. Én azt gondolom, hogy itt is abszolút igaz „a kevesebb több” elve. Szoktam vele viccelődni, hogy kontúrozás nélkül Kim Kardashian sem hasonlít Kim Kardashianre, és hát bizony, neki sincs olyan szép csontos arca nélküle, mint ahogy az képzeletünkben él. Most szeretnénk Nektek néhány tippet adni, hogy mire figyeljetek, ha kedvetek támad kipróbálni ezt a sminkelési technikát.

rubi.jpg

De miért is jó a kontúrozás? Rengeteg arcforma létezik, de az ovális a legideálisabb. Ezt világos és sötét színek játékával tudjuk elérni, ha a megfelelő helyre, a megfelelő mennyiségben visszük fel őket. A világossal kiemelhetjük azokat a területeket, amelyeket meg szeretnénk mutatni, a sötéttel pedig optikailag háttérbe helyezhetjük, amelyeket el szeretnénk takarni, illetve formázzuk az arcot. Szerencsére több márka is piacra dobott kontúrozó készleteket, mi a Maybelline és L’Oréal termékeit próbáltuk ki. Abban, hogy ezt szemléltetni tudjuk nektek, step by step fotókat készítettünk, melyben modellem, Rubina volt segítségemre.

A Bourjois City Radiance alapozóját használtam a bőr tökéletesítésére, a 02 Vanilla és 03 Beige Clair árnyalatokat kevertem. Nyáron előfordulhat, hogy „két szín közé kerülünk”, ilyenkor bátran merjétek keverni a világosabb és sötétebb verziókat egymással. A City Radiance alapozó szépen fed és egységesíti a bőrt anélkül, hogy elnehezítené. A még egységesebb bőrkép elérése érdekében a szem alatti karikákra a MAC Prep+Prime Highlightere került „Bright Forecast” árnyalatban.

rubi9.jpg

Ezután a Maybelline Contour stick Light és a L’Oréal Infallible Sculpt Light/Medium árnyalatát együttesen használva bejelöltem a kiemelendő és háttérbe helyezendő részeket az arcon. Mivel ezek krémes állagúak, ezért nagyon könnyű felvinni és eldolgozni is az anyagot. A Maybelline Contour stick egy kicsit praktikusabb kialakítású, mert nem kell ecsettel belenyúlni, hanem a ceruzával csak berajzoljuk a világos és sötét részeket a bőrön. A L’Oréal Infallible Sculpt csomagolásába viszont bekerült egy segédlet is, hogy a különböző arctípusok esetén hová kerüljenek az egyes színek, melyben az alábbi ábra is segítségetekre lehet:

contouring.jpg

Rubina arcán világos szín került a homloka közepére, a szemöldök legmagasabb pontja és a szemöldök vége közötti területre, az orra közepére, az orr két oldalára és az állára. Sötéttel a homloka felső része és a hajtő között dolgoztam, az orrnyereg két oldalán, a járomcsont alatt és az állcsont vonalában. Itt már inkább hasonlított egy indián törzsfőnök lányára, mint önmagára, de ne ijedjetek meg, nagyon jó lesz a végeredmény!

kontur_1.jpg

A krémes alapozó és kontúrozó eszközök mellé a legjobb választás egy szintén krémes állagú pirosító, ugyanis az azonos textúrájú anyagokat egyszerűen össze lehet dolgozni egymással. A The Body Shop Honey Bronze arcpirosítójának Hlghtng Dome 02-es árnyalata nálam abszolút a nyár színe, ragyogóan mutat mind a világos, mind a napbarnított bőrön és tökéletes elegyet alkot a barnás kiemelő színnel. Kialakításának köszönhetően a felvitelhez itt sem kell ecsetet használnunk, csak végig húzzuk a járomcsonton és elegyengetjük.

rubi0.jpg

Mivel Rubi bőre szépen lebarnult, ezért adta magát, hogy egy natúr színekből komponált, hozzá illő szemfestést fogok készíteni. A felső és alsó vízvonal kiemeléséhez a Rimmel Magnif’Eyes kétvégű szemceruzája jó választás volt, majd ezután a Bourjois Little Round Pot Nude edition szemhéjpúdereivel ismerkedtem meg. Azt kell mondjam, hogy ennél jobban összeválogatott színekkel még nem találkoztam, mindhárom árnyalat gyönyörű, harmonizálnak egymással, könnyű őket eldolgozni és tartósak is. A belső szemzugba a 02 Generose árnyalat került, ezután az alsó pillasor tövébe, a mélyítő vonalba és a külső szemzugba tettem fel a legsötétebb, 08 Noctam-Brune-t, végül a világos és sötét szín közötti tökéletes átmenetként a 06 Utaupique színt. Különös gondot kell fordítani arra, hogy szépen össze legyenek dolgozva és a szélek szépen el legyenek mosva, ne legyenek benne élek. Ezt egy satírozó ecset vagy egy fülpiszkáló segítségével is könnyen el lehet érni.

A drámaibb hatás elérése érdekében kipróbáltam a Bourjois újdonságát, amely Twist Up the Volume névre hallgat. A spirál ecsete képes a pillák hosszabbítására és dúsítására is egyszerre, ugyanis egy tekerő mozdulattal keféjének állása változtatható. A kép magáért beszél: abszolút látszik a kifestett és natúr pillák közötti különbség :)

rubi6.jpg

Befejezésül egy, a pirosító színére hajazó szájfényt kerestem, a Bourjois Souffle de Velvet termékcsaládból (Hamarosan bővebben is bemutatjuk őket a blogon). Először a VIPeach került fel, de nem volt annyira erős a hatás, mint vártam, ezért ráerősítettem még egy réteg Fuchsia-mallow-val. Egyik sem annyira sötét, mint ahogy a csomagolás alapján elképzelnénk, és nagyon folyósak is, könnyen elmozognak. Könnyű textúrát ígérnek a leírásban, ami igaz, de ez már szerintem túl könnyű. Azonban ha sikerül kitapasztalni, száradás után egy egységes, szép matt hatást és gyönyörű színt kapunk, mint ahogy az a képeken is látszik.

rubi5.jpg

A kontúrozás egy fontos alappillér lehet, mellyel arcunk szépségét hatványozhatjuk, de könnyen a visszájára fordulhat a dolog. Nem szabad ugyanis annyira hangsúlyosnak lennie, hogy elvigye a sminket. Az alacsony homlokú lányoknál a homlokra tilos sötét színt felvinni, mert ezzel optikailag még inkább kicsinyítenénk az eleve pici felületet. Gyakori hiba még, hogy nem a járomcsont alá, hanem rá kerül az anyag. Mindennek megvan a maga helye, a csontra a pirosító megy és alá a kontúr. Ha tanácstalan vagy, csücsöríts, így ki fog rajzolódni az a sáv, amit sötétítve árnyékot tudunk képezni, így az arc vékonyabbnak fog tűnni. Ne sajnáljátok az időt arra, hogy a tükörben megvizsgáljátok a fejformátokat és kitapasztaljátok, mitől lesz előnyösebb az összhatás. Törekedjetek a természetességre, mert a Kardashian-féle túlzás csak Kanye West-nek jön be. 

Modell: Bencze Rubina

Smink: Nyul Alexandra

 

 

Szöveg:                                                                 

alairas_alexandra.png 

Képek:
alairas_anna.png 

 

 

 

NYÁR VAN NYÁR!

Júliusban ez is lesz még! - Programajánló

Bikinialak helyett - Önbizalomtuning a nyárra

Legyünk egyszerre mindenhol - Túlélőkészlet a fesztiválszezonra

Újra Bali - Mert van úgy, hogy visszavárnak

Egy szál melltartóban - 3 titok a ruha alatt

Így hordd a hajad a fesztiválokon! - Képes útmutató 

Gyorsan fesztiválosat - Rita Ora X Rimmel termékteszt

 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr428880614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása