5 tipp a karácsonyi stressz ellen

Megjelent: 2015.12.18. 13:26

Nyakunkon a karácsony, és bár az emberek többsége már rég beszerezte az ajándékokat, megsütötte a mézeskalácsot és feldíszítette a lakást, néhányan (talán nem is olyan kevesen?) még kétségbeesetten próbálják utolérni magukat az ünnepi forgatagban. Például én is. A munkában hiretlen egy tucat azonnal megoldandó feladat bukkan fel, az autón végre téli gumira kellene váltani, mert ki tudja, hátha mégiscsak fehér lesz a december vége és ott a céges karácsonyi buli is, amin jól kéne kinézni. Az idő dupla gyorsasággal rohan, és miközben a Facebookon szupernők mosolyognak ránk, akiknek kisujjában a time-management (így mindig tökéletes a sminkjük és az otthonuk is), minket hatalmába kerít a STRESSZ. Azaz csak kerítene! Mert szerencsére van néhány dolog, amit sikerrel bevethetünk ellene - az eredmény pedig megfizethetetlen, hiszen az egyik legszebb karácsonyi ajándék (magunknak és környezetünknek is): a jókedvünk     :-)

home-alone-kid.png

1. Süss!

Szóval ott tartottunk, hogy a legtöbben már boldogan majszolják a mézeskalácsot, mi meg még semmilyen karácsonyi édességet sem készítettünk. Semmiképp se keseredjünk el - azért nekünk is lehet sütnivalónk, ráadásul nem muszáj órákat a konyhában töltenünk vagy kimagasló cukrász-tehetséggel rendelkeznünk. Idén egy mézes keksz receptet próbáltam ki, ami egyszerű és nagyszerű: nem kell a tésztát nyújtani, jó 10 perc alatt készre sülnek a finomságok és miután kihűltek, könnyű őket dekorálni is. Jó, nem pont úgy néznek ki, mint azon a fotón, ami a receptkönyvben áll, de kétségkívül vidámak és finomak is. Ha kedvet kaptál hozzájuk, így készítsd el őket - RECEPT.

img_1895.jpg

 

2. Dekorálj!

Szeretem a decemberi időszakot, amikor a lakásom egy kicsit átalakul, a karácsonyi dekoráció mindig segít abban, hogy magával ragadjon az ünnepváró hangulat. Szuper, ha van időnk és magunk gyártjuk a díszeket, de az is nagy öröm, ha apró csodákra lelünk az adventi vásárokon vagy épp a neten keresgélve. Idén négy helyről szereztem be újdonságokat, ha Te is még csak most kezdenél neki a díszítésnek, semmi pánik, nem vagy elkésve!

A KIKA-ban ebben az évben a cukor, vanília, gránátalma és fahéj együttese adta a karácsonyi dekoráció tematikáját, de természetesen a hagyományosan cuki kiegészítők sem maradtak ki a kínálatból. Személyes kedvencem a huncut kisangyal és a vintage-stílusú róka koma. A karácsonyi termékek Budapesten a Lehel úti üzletben, a tavaly a Nyugati téren nyílt Kika Deco-ban és természetesen országszerte az összes kika áruházban kaphatóak, ráadásul mostantól a készlet erejéig féláron. (A jóra érdemes várni ;)

 

A Design Terminál advent idejére Ajándék Terminállá alakult, és számos hazai tervező alkotását kínálja. Ha környezettudatosak vagyunk és valami igazán egyedi megoldásra vágyunk, vásárolhatunk például fából készült karácsonyfát fehér, zöld és rózsaarany színben vagy beszerezhetünk egy jó kis Cucc papírzsákot a meglepetések tárolására.

 

A Sziklart kövek remek kiegészítői lehetnek lakásunknak egész évben, akár papírnehezékként, akár mókás díszként - én rögtön szerelembe estem kedvenc haver bloggerinánk húgának bájos alkotásaival, melyekből minden nap egy újabbat láthatunk az Instagramon (@sziklart). Képekért és bővebb beszámolóért kattintsatok IDE, rendeléssel kapcsolatban pedig írjatok a sziklart@gmail.com címre.

 

A Cut and Fold gyönyörű papírdekorációkat készít - most éppen karácsonyi témakörben, de én már a szilveszteri díszeket is megleshettem ;) Az a jó, hogy rendelhetünk olyan csomagot is, melyben az elemekből mi állíthatjuk össze a kompozíciót Orsi gondos írásos tanácsaival ellátva, így még jobban magunkénak érezhetjük azt. Az Instagram mellett (@cut.and.fold) weben is rendelhettek.

img_1880.jpg 

4. Pattanj bringára! 

Hogy mi? Nyugi, nem a mínuszokban gondoltam, hanem az óbudai Yakuza Fitnessben. Ha igazán ki akarod ereszteni a gőzt, akkor nincs is erre jobb mód, mint egy lazulós kiskarácsonyi tekerés deep house dallamokra december 22-én, kedden, 17:30-kor. A DEEP CYCLE az indoor cycling és a deep house harmonikus összjátéka - egy órás szimfónia telis-tele nyugtató basszusokkal, lüktető hangzással és izzasztó mozdulatsorokkal, mely frissítően hat a testre és lélekre egyaránt. Aki pedig minderről gondoskodik, az Árvai Attila, Magyarország egyik legjobb kerékpárosa. Bármilyen edzettségi állapotban is vagy éppen, nyugodtan részt vehetsz az edzésen! Amire szükséged lesz: egy kulacs folyadék (nem, nem forralt bor :), törölköző és váltó vagy kerékpáros cipő. Facebook esemény ITT.
deep_cycle.jpg

 

3. Merülj el a habokban!

Semmi sincs, ami jobban ellazít egy rohangálós, sorban állós nap után, mint egy meleg fürdő gyertyafényben vagy kedvenc magazinommal a kezemben. Egy ideje arra is nagyon odafigyelek, hogy szinte csak "egészséges" termékeket kenjek magamra, és ebben szerencsére több szépségápolási márka is segítségemre van. A kencéik ráadásul nemcsak okosak, de nagyon csábítóak is!

Emlékszem, legalább 10 percig szaglásztam felváltva a Body Shop boltjában a havas szilva, deres áfonya és cukormázas alma termékeket, annyira elvarázsolt mindhárom illat, hogy lehetetlenségnek tűnt választani közülük. Végül az alma nyert - és gyakorlatilag egy használat után kialakult az addikció. A kollekcióban találunk szappant, tusfürdőt, csillámló testápolót és testvajat, testradírt, kézkrémet és ajakápolót - egyszóval testünk minden porcikáját ebbe az édes aromába öltöztethetjük, mely a friss zöldalma mellett a vanília és a vattacukor jegyeit rejti magában. Kedvenceim a különleges fürdőzselé valamint a csillámos testpermet, előbbi állaga remek, már egész pici mennyiség is elég belőle, az utóbbi pedig maga a csoda: karácsonyi boldogság-illat, mely több órán át kitart. Ja és a csillogás is ;) Bővebben az almás termékekről ITT, a többi karácsonyi ajándékról pedig ITT.

 

Természetesen a Lush sem hagy minket karácsonyi meglepetések nélkül: számos színes és vidám ajándékcsomag vár minket a házuk táján. Ciki vagy nem, én magamat is megajándékoztam eggyel (Happy Christmas névre hallgat), amit már ki is nyitottam, mert muszáj volt kipróbálnom a rózsaszín cukiság-kavalkádot. Először is a Bubble Gum ajakradírt (nevéhez híven a klasszik rágógumi íz kristálycukor és jojobaolaj alapon), mely egyenletessé teszi az ajkakat a rúzs felvitele előtt - és na jó, önmagában is nagyon finom. Aztán ott van a feketeribizli-illatú Comfoter tusfürdő, meg a vaníliás Rock Star szappan. Az édesség-mámort a citromos Refresher tusfürdőzselé (ez a szilveszteri buli után különösen jól jön majd) és a szintén citromos-lime-os FUN Green gyurmaszappan egészíti ki (hogy miért FUN, arról hamarosan beszámolunk). A Lush karácsonyi ajándékcsomag-kínálatát ITT nézheted meg.

 

5. Add át magad a hangulatnak!

A legszebb és legüdítőbb dolog, amit bevethetünk a fránya stressz ellen, megfizethetetlen: a családunkkal és barátainkkal együtt töltött idő. Igyunk egy forró puncsot a Bazilika előtti adventi vásáron, vacsorázzunk egy hangulatos helyen vagy menjünk el egy karácsonyi koncertre! A blogon a GO_OUT rovatban segítünk programajánlókkal, a GASTRO rovatban pedig Dani által tesztelt remek éttermek közül válogathatsz.

 

A legjobb tipp, amit adhatok, közhelyes, de éppen ezért igaz: bármit is csinálsz most, bármi is aggaszt, engedd el egy picit, ne görcsölj rajta, hiszen ahogy a Punnany-s fiúk is éneklik, "a lényeg a szeretet"! <3

 

Szöveg és képek: Farkas Anna

 

Olvass minket!

RECEPT: CUKORMÁZAS-MÉZES KARIKÁK

MINDEN ALKALOMMAL NŐ - TÁSKÁK A MARIE ANNE DESIGNTÓL

TEENAGER L'AMOUR - MISS SPORTY ÉS PALYBOY-TESZT

WONDERLAB - KREATÍV ALKOTÓKÖZÖSSÉG A MAGYAR DIVATÉRT

OHMYDOG BOUTIQUE AND SPA - AHOL A KUTYÁBÓL NEM LESZ SZALONNA

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr18064054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása