Magyar divat a catwalk-on

Beszámoló az idei év legnagyobb fashion show-iról

Megjelent: 2018.11.19. 16:38

Elég sűrű hónapja volt a magyar divatszakmának, ami a színvonalas eseményeket illeti. Megrendezésre került az ELLE Fashion Show, a Budapest Central European Fashion Week és a Marie Claire Fashion Days is, ahol a modellek a legmenőbb hazai tervezők kreációiban vonulhattak a végeláthatatlan kifutókon. 

955d996b-8748-4ed2-b306-5b9418d0fd48.jpg

 

1. ELLE FASHION SHOW

 

NORA SARMAN

Sármán Nóra miatt minden évben férjhez mennénk, vagy legalább megújítanánk az eskünket, csak hogy a következő kollekció darabjait is legyen hol viselnünk. A rövid felsők és az elöl nyitott, hátul uszályos szoknyák a francia riviéra hangulatát idézték, és nem hiszem, hogy volt lány a közönség soraiban, aki ne képzelte volna el a nagy napot egy csendes, tengerparti tájon, ahol kettesben csatangolnak életük szerelmével, na meg a pappal. A laza esküvői ruhák és az elmaradhatatlan csipke részletek mellett olyan darabokat is láttunk, amik játékosságukkal idézték fel a fülledt, nyári éjszakák hangulatát. Amiket egyébként már most nagyon várunk. Facebook oldal


42958277_1855816301133241_6072558026777165824_n.jpg

 

TOMCSANYI

Tomcsányi Dóra mindig visszavisz minket a gyerekkorunkba és olyan menővé varázsolja a retro életérzést, ahogy azt csak nagyon kevesen tudják. A csíkos átlapolós és a fekete, középen gombos ruha biztos, hogy a következő szezon must have darabjai közé tartozik majd. A másik nagy kedvenc a színes köpeny lesz, ami nagyjából bármilyen farmeres vagy egyszínű szettet fel fog dobni, miközben finoman emlékeztet a hajdani iskolaköpenyekre. Ha teheted, szerezd be egyszerre mindkét játékos darabot. További információ a márka weboldalán.

elle_tomcsanyi.jpg

 

2. BUDAPEST CENTRAL EUROPEAN FASHION WEEK

 

CELENI

Cselényi Eszter kreációiban mindig van egy kisebb vagy nagyobb részlet, ami valamilyen kulturális hagyományt vagy emléket idéz, ezért azokat nem csupán mint ruhát, hanem mint műalkotást is nézhetjük. Az igazán nőies darabok szinte minden élethelyzetben megállják a helyüket: egy fontos ebéden, egy tárgyaláson vagy egy könnyed, nyár esti vacsorán. Nagy bajban lennénk, ha csak egy kedvenc darabot kellene kiemelnünk - főleg, ha egy kedvenc szoknyát, mert legszívesebben mindet vinnénk a kék ballonkabáttal együtt. További információ a márka weboldalán.

a2b1ec30-9848-426a-b06e-8bf2d84acf37.jpg

 

PETER MERO 

Lassan már általános tény lesz, hogy a legszexisebb ruhákat férfiak tervezik. Erre számtalan külföldi példa van, ami most másfele vinné ezt az írást. Merő Péter idei darabjai közt több olyan ruha is akad, amit akkor viselnénk, ha biztosra akarunk menni egy úriember elcsábítását illetően. Valamelyik piros ruhát egészen biztosan magamra ölteném, ha az lenne a célom, hogy a kiszemeltnek esze ágában se legyen másra nézni az adott eseményen, míg a virágos, áttetsző blúzban az irodában hódítanék. További információ a márka weboldalán.

76f3e463-806c-48b5-a149-9a43dc662c83.jpg

 

3. MARIE CLAIRE FASHION DAYS

 

RICHARD ALEXANDER

Valamiért nagyon kevés magyar tervező tervez férfi ruhákat és még kevesebb tervez olyanokat, amik az átlagostól messze felül emelkednek. Richard Alexander alkotásaiban mindig van valami igazán szexi, valami sötét és valami nagyon vonzó, akkor is, amikor egy öltönyt nézünk és akkor is, amikor egy pulcsin legeltetjük a szemeinket. A férfi szettek mellett természetesen meg kell emlékeznünk a női vonalról is: a fekete felsliccelt ruha a szezon egyik legszexisebb darabja lesz, így megint meg tudjuk erősíteni az előző állítást, hogy a férfi tekinteteket leginkább vonzó darabokat tehetséges férfiak tervezik. További képek a tervező Instagram oldalán.

1516fc2a-627f-4cbb-ac9e-3ceb4fd6fe21.jpg

 

ELYSIAN

A francia elegancia csak úgy sugárzik a Bódis Boglárka által tervezett ruhákról. Bárhol, bármilyen helyzetben sikkes párizsi nőnek érezhetjük magunkat, ha felvesszük az egyik finom vonalvezetésű szoknyát vagy ruhát. A visszafogott szettek mellett azonban voltak olyan ruhadarabok is, amiket nem csak nyáron, hanem a karácsonyi időszakban is szívesen viselnénk. A flitteres szoknya és body idén az egyik legjobb meglepetés, amit a barátnődnek, testvérednek vagy feleségednek adhatsz. További információ a márka weboldalán.

070b51cc-7b9c-4ffc-adfd-3cc330c09c09.jpg

 

Szöveg:

web_ala_i_ra_s_brigi.png

 

 

 

Kép: Pozsgai Brigi,  Tomcsányi: Facebook, Nora Sarman: Jordanoff Péter

 

A RUHA TESZI

Királyi dresscode - Mit és miért visel a királyi család?

Fülledt téli éjszaka szexi ruhákkal

Újra Hollywood diktál a fehérnemű piacon

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr2314360311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása