wonderLAB - kreatív alkotóközösség a magyar divatért

Megjelent: 2015.12.17. 08:00

Ha holnap reggel valaki elém toppanna és azt kérdezné, hol talál olyan üzletet, ahol készségesen segítenek neki megtalálni a hozzá legközelebb álló stílust és hol van az a hely, ahol emellett kedvesek és nem megváltoztatni akarják, hanem barátsággal segítenek, hogy megtalálja a hozzá leginkább passzoló darabot, mindennek tetejében még a magyar tervezőket is támogatják, akkor biztosan a belváros felé kalauzolnám őket. De szívesen ajánlom a helyet kezdő és egyben tehetséges designereknek is, akik megfelelő csapatot keresnek - mindjárt megtudjátok, miért. image_22.jpeg

A hazai divatiparban sokáig hatalmas űr tátongott a néha magasra szegett fejjel járó tervezők és a vásárlók között. Ez a szakadék az árakon is meglátszott. Az utóbbi pár évben ennek ellenére a modern irányvonalak és az e tekintetben úttörő fiatalok segítségével az említett szakadék mára olyan pici lett, hogy ha néha egy kis spórolással is, de elérhetővé váltak a magyar alkotók termékei. A designer fogalma pedig az elérhetetlen személy helyett elkezdte az állandóan kreatív alkotót jelenteni, aki barátságos és köztünk, emberek között él. Az új irányok betörésével pedig megalakultak az első multibrand store-ok (többféle márkát árusító bolt - szerk.) is, ahol kedvünkre válogathatunk az érdekesebbnél érdekesebb megoldások között. Ezek közül az üzletek közül szeretnénk megmutatni egy olyan helyet, ami az eredeti minőségi elvek mentén évek óta közvetít a város alkotói és befogadói között.

image_28.jpeg

A wonderLAB concept store-t egy testvérpár, Marillai Évi és Marillai Ildikó vezeti. A lányok amellett, hogy egy nagyon kreatív kis üzletet üzemeltetnek, bele mertek vágni abba is, hogy inkubátorházként támogassanak olyan feltörekvő alkotókat, mint a The Mama Kin vagy a már nálunk is sokszor említett INQ Concet csapata, akikkel az idei Mercedes Benz Fashion Week-en is találkozhattatok. Az üzlet koncepciója, hogy olyan kisszériás gyártásban gondolkozó designereknek adjon teret és bemutatkozási lehetőséget, akik még saját boltot nem tudnak ugyan nyitni, de már elérték azt, hogy a hazai és bizonyos esetekben a külföldi kreatív ipar is felfigyelen munkásságukra. Persze itt nem csupán ruhákról beszélünk, hanem olyan kiegeszítőkről is, melyek multifunkcionálisak vagy pusztán szórakoztatják a vásárlót. Mindehhez hihetetlen kedvesség társul megfizethető áron.

image_23.jpeg

A Marillai-lányok tevékenysége azonban nem merül ki annyiban, hogy teret adnak a beáramló design termékeknek, ők szeretnek hatékony segítséget is nyújtani azoknak a tervezőknek, akiknek a munkáit az üzletben értékesítik: közös foglalkozásokat szerveznek, igyekeznek megmutatni őket a vásárlók mellett az itthoni divatszakma jeles képviselőinek is. Ez nem egyszer olyan jól sikerült, hogy egy-két designer ruháiért vagy kiegészítőiért sorba kellett állniuk a stylistoknak.

image_26.jpeg

Azonban első a vásárló és ha már első, akkor vétek lenne úgy bánni vele, hogy soha többet ne legyen kedve még a közelbe se menni. Szerencsére ilyen tapasztalatom sem nekem, sem olyan embernek nem volt, akit oda küldtem válogatni egy fontos esemény előtt. A picike helyiségben ugyanis mindig van valaki, aki kellemesen barátkozva elkalauzol a divat világában és azon van, hogy megtaláld a magadhoz leginkább illő darabot, vagy ha már Karácsony előtt állunk, a legkirályabb ajándékot. Úgyhogy ha szeretnél nyugiban elveszni a forgatagban és több időt akarsz szánni arra, hogy a szeretteiddel lehess a bevásárló központok utcái helyett, akkor irány a Veres Pálné utca, ahol még egy kis ajándékkal is meglepnek az ünnepi időszakban.

 

wonderLAB

cím: 1053 Budapest, Veres Pálné u. 3.

Nyitva tartás:  Kedd-Szombat: 12:00 – 20:00

Facebook oldal

 

Pozsgai Brigitte 

 

Magyar divat még

MINDEN ALKALOMMAL NŐ - TÁSKÁK A MARIE ANNE DESIGN-TÓL

BLIND CHIC. - VAK TYÚK IS TALÁL SZEMET

5 MAGYAR TERVEZŐ ÚJ KOLLEKCIÓJA A MARIE CLAIRE FASHION DAYS-EN

FIATALOK, TEHETSÉGESEK, MAGYAROK - "YOUNG TALENTS" A MERCEDES-BENZ FASHION WEEK-EN

ÍGY VÁLASSZ KABÁTOT AZ ALAKODRA - ÉS ITT VEDD MEG!

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr648178488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása