Recept: Cukormázas-mézes karikák

Megjelent: 2015.12.18. 13:55

img_1848.jpg

Cukormázas - mézes karikák (kb. 50 darab)

Hozzávalók:

150g sütőmargarin

100g folyékony méz

1 tasak vaníliás cukor

1 tojás

200g búzaliszt

két csapott kanál sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel (a Dr. Oetker gyárt ilyet, de természetesen külön-külön is a tésztához adható)

img_1885.jpg

Elkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük (alsó és felső sütés: kb. 180C, légkeveréses: kb 160C).

Először a puha margarint egy keverőedényben robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, vaníliás cukrot és a tojást és jól elkeverjük. A lisztet és a sütőpor-keveréket összeöntjük, majd a masszához szitáljuk.

Ezután a tésztát nyomózsákba töltjük és a tepsibe kis (kb 4cm átmérőjű) gyűrüket formálunk a segítségével.

A tepsit a sütő felső részébe toljuk és megsütjük a kis kekszeket.

Miután kihűltek a karikák, a cukormázat egy kanál vagy ecset segítségével egyenletesen elsimítjuk rajtuk. A cukormázat vehetjük készen (különböző ízesítésben és színben), ilyenkor csak néhány teáskanál vízzel folyékonnyá varázsoljuk a port a felhasználási javaslat szerint - vagy mi magunk is készíthetjük porcukorból, amihez aztán ételszínezék hozzáadásával a kívánt árnyalatot érhetjük el. 

Még mielőtt megszilárdulna a máz, díszíthetjük apró cukor-dekorációval (számos verzió kapható a boltokban, a hópelyhektől kezdve a gyöngyökig.)

img_1895.jpg

 

Forrás: Dr Oetker karácsonyi receptfüzet

Képek: Farkas Anna

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr738173764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása