Így válassz kabátot az alakodra - és itt vedd meg!

Megjelent: 2015.11.12. 22:32

Ahogy beköszönt a hidegebb idő, lázasan elkezdjük keresni, hogy melyik legyen az a bizonyos meghatározó ruhadarab, amit egész télen viselni fogunk majd. Természetesen szépnek, előnyösnek és nem utosló sorban melegnek kell lennie. Nagyon nem mindegy, melyikre esik végül a választásunk, ugyanis ez lesz az az alapdarab, ami meghatározza a hűvös időszak viseleteit. Ha szeretnél inkább moziban ülni a bevásárlóközpontokban megtett hosszú körök helyett, akkor melegen ajánljuk, hogy olvass tovább - minden nőre gondoltunk, a kismamákra is: következzenek a kabátok - megfizethető áron ;) 

kabi2.jpg

Széles váll, magas, vékony testalkat 

Az idei trend legdivatosabb darabjait pont neked találták ki! A hosszú, egyenes vonalú, picit bővebb fazon éppen annyira lehet a te választásod, mint egy másik irányzatban az alul picit bővülő forma, ami egyensúlyba hozza a szélesebb válladat és a keskenyebb csípődet. Ha hajszínben a sötét oldalon parkoltál le, akkor idén nem hagyhatod ki az elegáns, fehér kabátot, szőke hajkorona esetén pedig egy kékes, lilás vagy fekete változatot. 

Alapszabály: Mint minden magas lánynak, húzd ki magad és lépkedj kecsesen a modern kabátokban. 

image_96.jpg

1: Beango / wonderLAB (Budapest, Veres Pálné u. 3.) 2: ZARA 3: ZARA 

 

Széles váll, magas, erősebb testalkat

Akárhogy kételkedsz benne, a  2014/ 2015-ös téli kollekciók jó pár darabját egyszerűen neked találták ki. Az egyenes és hosszú szabású kabátokra csempészett pici vonalak, szabások, zsebek a te legjobb barátaid a hideg szezonra. El sem fogod hinni, milyen bombanőt fognak belőled faragni azok a felső ruházatok, melyek merevebb anyagból készültek és fentről lefele akár a szabásba rejtve, akár a mintára helyezve egy hosszú csíkot húznak végig válltól térdig a ruha egész hosszán, vagy rafinált megoldásokkal rendelkeznek. 

Alapszabály: Vásárlásnál mindig teszteld, hogy a szigorúan vékony csík mennyire követi a tested vonalát. Ami hűen ragaszkodik, azt azonnal vidd el, ami pedig kicsit eláll, azt hagyd ott. 

image_97.jpg

1: DAIGE(www.daige.hu)  2: ZARA 3: ZARA

 

Keskeny váll, magas, homokóra alkat

Bár messze elkerülnek a zsírpárnák és a hosszú ruhák is úgy állnak rajtad, mint egy festményen - a kabáttal mégis okosan kell bánnod, ugyanis könnyen elronthatja a szinte tökéletes összképet, amit a felső ruhadarab nélkül nyújtasz. A legfontosabb dolog, hogy ilyenkor ki kell egyenlítened a vállad és a csípőd szélessége közti különbséget. Ezt a legjobban picit nagyobb vállú, esetleg válltöméses vagy felül díszített darabokkal tudod megtenni. Ha kicsit lazább típus vagy, akkor bátran viselj szélesebb vállú de egyenes fazonú kabit, ha pedig eltökélt célod, hogy idén minden férfiszemet magadra vonzol, akkor válaszd a testhezállót vagy ballon kabátra hasonlítót- nem fogsz csalódni. 

Alapszabály: Ahogy írtuk, az arányok kiegyenlítése. image_98.jpg

1: Zagabo / wonderLAB Concept Store 2: INQ / wonderLAB 3: Gabo Szerencses / wonderLAB Concept Store (Budapest, Veres Pálné u.3.)

 

Szélesebb váll, magas, homokóra alkat 

Nos, mielőtt ezekkel az adottságokkal filmsztárnak állsz, vesd el a gondolatot, hogy az alakodat idén takargatni fogod. Nyugodtan mindent megmutathatsz: vehetsz testhezállót, rövidet és hosszút is, a lényeg, hogy eszedbe se jusson pufi fazonra váltani, mert úgy fogsz festeni, mint egy garázdálkodó grizzly medve. Ha igazán tökéletes összhatást akarsz elérni, akkor keress egy sötét árnyalatú, mindenhez passzoló darabot; ha pedig világosat, akkor egy teveszínű kabátot. 

Alapszabály: Ne akard kiegyenesíteni a homokóra-szerű vonalaidat. Legyél nagyon büszke rájuk. 

image_99.jpg

1: Prieston by Noémi Nagy (www.prieston.hu) 2: Maison Marquise (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 17.) 3: Pakamè / wonderLAB (Budapest, Veres Pálné u. 3.)

 

Keskeny váll, alacsony testmagasság, fiús alkat

A felnőtt ruhák közt minden nagy, minden hosszú és minden bő. Ha te is ebbe a csoportba tartozol és nagyon unod már, hogy mindent vissza kell tenned, akkor bizony a 11-15 éves lányoknak való helyeken kell keresned, vagy olyan tervezőknél, akik alkalmazkodnak az egyedi adottságaihoz. Gondold el, milyen jól fogsz majd festeni ugyanabban a fazonban, anélkül hogy két lábon járó kis szekrényt csinálna belőled. És nem utolsó sorban a gyermek részlegen lévő ruhák mindig olcsóbbak, úgyhogy simán vehetsz hozzá egy plusz sálat, vagy magassarkút. 

Alapszabály: Hanyagold a hosszú szárú csizmákat. Hozzád, a vádlid közepén végződő fazonok és a most nagyon divatos bokacsizmák illenek, melyek nyújtanak optikailag.

image_100.jpg

1: ZARA Kid 2: Bridget&Olivia (Budapest, Ó utca 9., előzetes bejelentkezésre) 3: ZARA Kid

 

Keskeny váll, alacsony testmagasság, homokóra alkat 

Ennél nagyobbat nem lehet szívni, ha kabátot keresel. Először is az XS is nagy rád vállban, de amikor átpártolsz a gyerekosztályra, rájössz, hogy mellben bizony minden kicsi és olyan messze vagy így a nőiestől, mint a dinoszaurusz az Y generációtól. De legalább nem hosszú. Egyetlen egy megoldás maradt: magadra kell alakítani. De ne aggódj, a hazai tervezők már nagyon várják, hogy betoppanj hozzájuk. Ellentétben ugyanis a lakossági ruhák átalakításával, itt a méretre igazításért már nem kell pluszban fizetned. Ha kicsit fiúsítani és nyújtani szeretnéd magad, akkor az egyenes, középen zip-zárazott fazont válaszd, ha pedig a nőcis alakoddal akarod csábítani a beszürkült férfi szemeket, akkor egy alakot követő darabba bújj. 

Alapszabály: a kabát legyen passzentos, igy magasabbnak, kecsesebbnek tűnsz. A bő darabok elrejtenek vagy vastagítanak, kivéve a méretedben készült harang alakú kabátok, szűk nadrággal és magassarkúval. 

image_102.jpg

1: hasonló: ZARA Kid 2: Maison Marquise ( Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 17.) 3: Elysian (www.maisonelysian.hu)

 

Alacsony testmagasság, erősebb alkat

Ha azt hitted eddig, hogy neked a legnehezebb, akkor ezt gyorsan felejtsd el. Nem nehéz, de szükség lesz egy kis fantáziára és geometriára. Elsősorban rövidebb kabátokat kell hordanod vagy olyat, ami maximum a combod közepéig ér és van benne egy kis behúzás deréktájon. De csak kicsi. A túl nagy hiába karcsúsít elölről, hátul pont azt hozza vissza pluszban. Neked is a tervezők lesznek a barátaid az üzletláncok helyett. 

Alapszabály: Ne bújj indokolatlanul nagyobb kabát vagy túl bő ruha mögé. Összenyom és még optikailag szélesít is. Inkább a geometrikus formákra figyelj.

image_103.jpg

1: Zagabo / wonderLAB (Budapest, Veres Pálné u. 3.) 2: Celeni / Cselényi Eszter (Metropolitan Art of Beauty, Budapest, Aulich u. 2-4. előzetes bejelentkezés szükséges) 3: ZARA 

 

Keskeny váll, erősebb testalkat 

Ez az az alkat, amihez egy csipetnyi fantáziával igazán menő figurát lehet varázsolni. Első körben picit neked is ki kell egyenlítened a vállad és a csípőd közti különbséget, úgyhogy egy csöppet szélesebb vállú fazont válassz. A  homokóra fazonú kabátoktól óvakodj, ugyanis hiába csinálnak neked szép derekat, a fenekedet megnövelik. Inkább egy rövidebb és egyenes szabást válassz, vékony csíkokkal, vagy trükkös szabásvonalakkal, amik optikailag keskenyebbnek mutatnak majd. Nem túl hideg napokon egy fekete garbó és egy egyenes fazonú, kigombolt kabát igazán jól tud festeni rajtad. 

Alapszabály: A pufi dzseki és más pufi dolgok a tévhittel ellentétben nem takarják el a hasad, hanem plusz kilókat raknak rád. Ne hagyd.  image_104.jpg

1: INQ wonderLAB (Budapest, Veres Pálné u. 3.) 2: Beango / wonderLAB (Budapest, Veres Pálné u. 3.) 3: ZARA 

 

Kismama

Nos, egy kismama számára a kinézet mellett más, nagyon fontos dolgok is szerepet játszanak, mint például a kényelem és a benn tartott hő. Itt is az egyenes fazont ajánlanánk, egy picit szélesebb vállmegoldással vagy válltöméssel, azonban nem reklámoznánk a feszes szabásokat, de az érdekes megoldásokat annál inkább! Ha magas vagy, egy hosszú, rafinált fazont javaslunk, ha alacsonyabb, akkor egy pont még pocit fedő kabátot. 

Alapszabály: Ami jólesik. Ami mást kövérít, az téged is fog, de ebben az esetben a gyerek a fontos, nem a divat.

image_101.jpg

1: Celeni / Cselényi Eszter (Metropolitan Art of Beauty , Budapest Aulich u. 2-4, előzetes bejelentkezésre) 2: Bridget&Olivia (Budapest, Ó utca 3., előzetes bejelentkezésre)  3: Gabo Szerencses / wonderLAB ( Budapest, Veres Pálné u. 3.) 

 

Paonne Noire (Pozsgai Brigitte)

 

Tetszett? Ez is fog!

Blind Chic. - Vak tyúk is talál szemet

Warhol budapesti találkozója Lichtensteinnel és a magyar pop-art művészettel

BARAKA - Molekuláris fine dining a belváros közepén

A legszebb, a legmeglepőbb, a legmenőbb - Legek a MBCEFW-en

Fiatalok, tehetségesek, magyarok - 'Young Talents' a MBCEFW-en

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr887985169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása