Tudatos tavasz

Hagyományok és fenntartható fejlődés a legújabb divat-trendekben

Megjelent: 2019.05.16. 11:59

Nem tudunk betelni az idei tavasz divatújdonságaival! A laza, hippis szettek, a kilencvenes évek stílusjegyei és a romantikus hangulat mellett olyan fontos dolgok is előtérbe kerülnek, mint népművészetünk megőrzése, a nők összefogásából születő erő vagy a környezetvédelem. Nem mellesleg most a legtöbb outfit simán elbírja a kényelmes sneakert, így egy ideig nem kell tűsarkakon pipiskednünk, ha nem akarunk!

blue-dress-fashion-indoors-1109596.jpg

 

Éljen az újrahasznosítás! 

Milyen gyümölcsből lehet ezüstszínű szálat készíteni és mi az a hétköznapi anyag, ami úgy csillog, mint a strasszkövek? Az előbbi az ananász, az utóbbi a környezet első számú közellensége, a műanyag, ami idén a H&M Conscious kollekciójának egyik legszembetűnőbb darabját teszi ellenállhatatlanul ragyogóvá. A H&M Conscious ruháinak lényege, hogy megmutassa, milyen kreatív megoldások léteznek arra, hogy a felgyülemlett felesleget  a kereskedelembe juttassuk vissza az óceánok helyett. Az idei kollekció egyik központi eleme a csillogás, melyhez narancsot, ananászt és PET-palackokat használtak fel. A másik fontos szempont a kényelem, amihez most a vizeinket nagy mértékben károsító iszap járul hozzá: a tavak helyett a papucsunk alkotóelemévé vált. 

 

Ez tényleg egy matyó hímzés! Vagy épp kalocsai minta... 

Egy ideje látni lehetett már, hogy hazánk egyik legnagyobb márkája, a Sugarbird igencsak kacsintgat a magyar népművészet felé. Olyannyira, hogy tavasszal egy almárkát is bevezettek, ami Czukormadár névre - és hashtagre - hallgat. A Czukormadár kollekció modern keretek közt kelti új életre a hímzés és csipkeverés során születő, hungarikumnak számító motívumokat. A matyó és kalocsai minták új környezetbe való átültetésén olyan iparművészek dolgoztak, akik komoly művelői az előbb említett két mesterségnek. A kollekció két részből áll: egyrészt nyomott anyagokon jelennek meg a népi díszítések, másrészt léteznek exkluzív, kézzel készült, személyre szabott darabok is. Előbbiek minden Sugarbird üzletben kaphatóak, utóbbiakra pedig olyan nagy a kereslet, hogy a tervezők már csak jövő tavaszra tudnak új megrendeléseket felvenni. Szerintünk ha igazán egyedi akarsz lenni, akkor idén te is Czukormadárban mész majd a legmenőbb fesztiválokra! 

 

Ilyeni az igazi girlpower!

A letisztult, elegáns és romantikus NANA's ruhákat most a Studio Juliannie tehetséges lányaival való együttműködésnek hála, a hasonló stílus és a közös értékek felismeréséből született kapszulakollekció táskáival egészítheted ki. A kollekció remek péda arra, hogy a girlpower nem egy elcsépelt közhely csupán, hanem szuper inspirációk forrása! A mindennapokra válaszd a lakk fekete vagy púderrózsaszín travel bag-et, az esti programokon pedig a party bag lesz hű társad, melyet kígyóbőr mintás kézpánt dob fel. A wedding bag az előző nude, visszafogott párja, tökéletesen passzol majd a nyári ruháidhoz. Május 23-ára, a Lotus by NANA's jótékonysági estre egy rendkívűli táskával készülnek a tervezők, melyet elsőként a divatbemutatón csodálhatsz meg. A Lotus-táskák (és a Lotus by NANA's kollekció darabjainak) eladásából származó bevétel 10%-át a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinikája kapja.

 

Keleti kényelem, nyugati design

Az idei tavaszi divat egyik alapszabálya, hogy a sportcipő mindenhez megy: passzol a zakóhoz, a hímzett bodyhoz farmernadrággal és természetesen jól mutat a környezettudatos szettekkel is. A Skechers D'Lites 3.0 chunky sneakerei olyan finom, légies talppal vannak ellátva, hogy kifejezetten rá fogsz kattanni a sétára, és búcsút intesz a busznak egy időre. Nem beszélve arról, hogy azokon a kisebb kirándulásokon is jó hasznát fogod venni, amikor laza nyári ruhádban akarod elbűvölni életed szerelmét. A csodás D'Lite 3.0 kollekcióban megtalálhatod a fesztivál-pozitív színes és ezüst darabokat, de az elegáns fekete és fehér sem marad le a palettáról. 

 

Szöveg:

web_ala_i_ra_s_brigi.png

 

 

 

 Képek: @annecolor, Skechers
 Borítókép: pexels

 

Szevasz tavasz!

Annabelle Minerals - Ásványi smink lengyel módra

A tavasz 4 divat-dobása

Egy igazi szőke igaz története a hajmegújításról

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!  

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr9914765246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása