A legszebb, a legmeglepőbb és a legmenőbb - Legek a Mercedes-Benz Fashion Week-en

Megjelent: 2015.10.15. 00:03

Az idei Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe (MBFWCE) valóban a térség egyik legnívósabb divathete volt. Nem csak a mérete, hanem a profi szervezés miatt is. Olyan márkák csatlakoztak, melyek a világ legnagyobb divateseményeit szponzoráljak, ami már önmagában is hatalmas szó. A világszerte keresett modellek neves magyar és külföldi tervezők kollekcióiban vonultak végig, mi pedig igyekeztünk kiválasztani a nekünk leginkább tetsző darabokat és még a backstage-be is bekukkanthattunk.

img_1091_1.JPG

 

A legjobban megkomponált show: ODIVI 

A prágai tervező alapvetően jól keveri a modern és az ázsiai elemeket, melyekbe olyan szexi dolgokat is beletesz, mint a vörös szín, az alakot követő formák és áttetsző tüllök. A tökéletesen összeillesztett kontrasztok egy kerek történet szereplői és ez meg is látszott a divatbemutatóra tervezett show-n is. A japán hatású szetteket egy kicsit sötét, de nagyon modern zene kísérte, majd a megfelelő pillanatban megpillanthattuk az énekest, aki pár métert is megtett a kifutón, mielőtt a háttérbe vonulva folytatta volna a zenélést. A mély hangok mellé szexi bodyk és könnyed virágok társultak és csak kapkodtuk a fejünket, hogy melyik ruhát szeretnénk jobban hazavinni. 

 

A legnőiesebb: NORA SARMAN 

Egyszer meseszerű, máskor végzetes. Pont, mint egy igazi nő. Talán legjobban így lehetne jellemezni a fiatal tehetség munkáját, akinek egyik eslő alkotása nemzetközi lapokban is szerepelt már. Nóra ruhái a lágy dallamok mentén lopakodtak be a show-t végig követő hölgyek kívánság listáira, és biztos vagyok benne, hogy ott is maradnak. Az őrjítő vörös és a púderszínek tökéletesen megfértek egymás mellett, az egyik percben látszani akartak, a másik pillanatban pedig simulni. Nem tolakodtak, csak nőiesen jelen voltak minden pillanatban. 

 

A legmenőbb: NAPSVGAR 

De mondhatnánk azt is, hogy a leginkább rock'n'roll és ezt nem csak a bemutató aláfestő zenéjére értjük. A show már eleve egy nagyon erős felütéssel és Farkas Franciska berohanásával kezdődött, aki pár másodpercre egy bukósisakban és az elmaradhatatlan motoros dzsekiben uralta a színpadot. Az idei nyár sláger-napszemüvegeinek továbbgondolt változatai, a lehető legizgalmasabban megmunkált bőr és bőrbetétes ruhák a bemutató szerint jövőre is maradnak és a meleg hónapok elhanyagolhatatlan kellékei lesznek. 

 

A legszínesebb: ANA LJUBINKOVIC

Ő volt az a designer, akinek az asztalra rakott, arany pajzsot mintázó kiegészítője már a backstage-ben megfogott minket és kíváncsian vártuk, mivel fogják párosítani, milyen formában fog érvényesülni a kifutón. A tervező azonban nemcsak a fémes hatás kidolgozásával volt elfoglalva, hanem az igen időigényes gobleinnel is. A bő aljú fűzők közül több darab is egy-egy kézimunka volt, ami csak még tovább növeli a ruha értékét. A vidám, kissé eklektikusan párosított színek, igazi vidéki, nyári hatást hoztak a szürke októberi napba. 

 

A legmodernebb: NUBU 

A NUBU márkát már nem kell bemutatni. Ruháik olyan erős stílusbeli jellemzőkkel rendelkeznek, hogy száz hasonló vagy hasonlítani akaró darab közül is könnyű kiszúrni, melyik az igazi. A NUBU tervezői amellett hogy megmaradnak a saját stílusjegyeiknél, mindig új és új vonulatot tudnak csempészni az aktuális kollekciójukba. A show-ra talán ezért is volt szinte lehetetlen beférni, annyira kíváncsi volt mindenki arra, milyen irányba tudnak még elmozdulni a mai  modern művészetet reprezentáló darabok. 

img_1215_1.JPG

 

A legmeghökkentőbb: HEINEKEN 

Na de ki gondolná egy sörről, hogy egyszer köze lesz a magyar divathoz? Senki, és pont ezért nagy szám, hogy itthon egy ilyen lépésnek lehetünk a tanúi a fiatal tehetségeket felvonultató Gombold Újra! döntője közben. A BP Clothing-gal közösen megálmodott kapszula kollekció megalkotásakor olyan közkedvelt hazai hírességek vettek részt, mint Éder Krisztián, Kiss Miklós vagy Fluor Tomi. A divathéten való megjelenés üzenete, egyben a márka üzenete is a budapestiek számára: legyünk nyitottak a városra és a világra egyaránt. 

 

A legeldugottabb: a Backstage

A két napos eseményen kicsit bekukkantottunk a kulisszák mögé is, amit most a galérián keresztül ti is megtehettek! :)

 

Szöveg: Pozsgai Brigitte

Képek: Farkas Anna (kivéve Heineken)

 

További csodák a bemutatóról ITT:

Fiatalok, tehetségesek, magyarok - MBFWCE 1.

 

Ha tetszett, így lesz ez ezzel is:

WARHOL BUDAPESTI TALÁLKOZÓJA LICHTENSTEINNEL ÉS A MAGYAR POP-ART MŰVÉSZETTEL

FELEJTSD EL A KOZMETIKUST ÉS NÉZZ KI TÍZ ÉVVEL FIATALABBNAK

CARRIE BRADSHOW A BOLDOGSÁG NYOMÁBAN - SELF-HELP AMERIKAI MÓDRA

ERZSÉBET KIRÁLYNŐ ONLINE

FELFALJUK ÁZSIÁT 8. - WASABI

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr297959078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása