Tudatos tavasz

Hagyományok és fenntartható fejlődés a legújabb divat-trendekben

Nem tudunk betelni az idei tavasz divatújdonságaival! A laza, hippis szettek, a kilencvenes évek stílusjegyei és a romantikus hangulat mellett olyan fontos dolgok is előtérbe kerülnek, mint népművészetünk megőrzése, a nők összefogásából születő erő vagy a környezetvédelem. Nem mellesleg most a legtöbb outfit simán elbírja a kényelmes sneakert, így egy ideig nem kell tűsarkakon pipiskednünk, ha nem akarunk!

blue-dress-fashion-indoors-1109596.jpg

Tudatos tavasz
Megjelent: 2019.05.16. 11:59

Ásványi smink lengyel módra

Bemutatkozik az Annabelle Minerals

Beauty-rajongásomnak és az évek hosszú sorának hála, mostanra nagyjából kialakult, hogy melyek a kedvenc szépségápolási termékeim - egyszerűbben fogalmazva: hogy mikor, mit, hova kenek. A sminkek esetében tovább tartott a keresgélés: sokszor hittem azt, hogy megtaláltam "az igazit", de aztán kiderült, hogy kapcsolatunk mégsem tökéletes, vagy van egy másik darab, ami sokkal jobban teljesít. 

ab1.jpg

Ásványi smink lengyel módra
Megjelent: 2019.04.11. 13:00

Kétszer négy karika

Teszteltük az új Audi Q3-at és az e-tront is!

Ha jön a herceg, lehetőség szerint ne egy, hanem minimum 110 ló erejével nyargaljon hozzám, lánykéréshez pedig szintén ne egy, hanem négy karikát hozzon magával. Más kérésem nincs :) Egyúttal megnyugtatnám kedves férfi olvasóinkat, hogy csak ideiglenesen költöztem az autótesztek rovatába: bár rajongásom a négykerekűek iránt örök, tisztában vagyok vele, hogy a furmányos műszaki kérdések megválaszolására nem én vagyok a legszakavatottabb személy. De addig is, amíg visszaköltöznek e helyre a szaftos technikai kifejezések és a lenyűgöző számadatok, álljon itt egy beszámoló arról, hogy milyen fantasztikus tesztvezetésben volt részem nemrégiben két új Audi-modellel. És csak óvatosan uraim: ki tudja, lehet, hogy ezt az írást elolvasva a barátnők/feleségek már nem elégednek majd meg a vásárláshoz használt kisautóval... én legalábbis mindent megteszek a siker érdekében!

audi3.jpg

Kétszer négy karika
Megjelent: 2019.04.10. 20:06

A tavasz négy divat-dobása

Így lehetsz igazán trendi a szezonban!

Sokszor halljuk a megunhatatlan közhelyet, hogy manapság már nincsen igazán divat, csak egymás mellett élő stílusok. Nem szeretünk hinni a közvélekedésnek, de elnézve a 2019-es kollekciókat, mégis van valami az előbb említett igazságban. A kilencvenes évek lazasága, a virágos darabok romantikája, a hippik szabadsága és a western világ keménysége mind megférnek az idei tavasz ernyője alatt. 

brigi-lili-08636.jpg

A tavasz négy divat-dobása
Megjelent: 2019.04.10. 12:46

Szép, ami széppé tesz

Szemet gyönyörködtető termékcsomagolások a szépségiparban

Kedves Olvasók, kérem vegyék figyelembe, hogy ezt a blogposztot egy nő írja: és hogyan választ egy nő (bort, autót, májkrémet, szempillaspirált)? - Egyértelműen az adott termék csomagolásának tetszetősségét szem előtt tartva. A viccet (félig) félretéve, nagyon is igaz az, hogy hatalmas erővel vonzza pillantásunk, majd irányozza kezünk pénztárcánk felé egy-egy jól sikerült dizájnelemmel, kellemes színvilággal, szolid csillogással ellátott használati tárgy. Hát még, ha a szívünket amúgy is könnyen megdobogtató témáról: a szépségápolásról van szó.

p400560-av-05-zoom_1.jpg

Szép, ami széppé tesz
Megjelent: 2019.04.08. 22:25

Egy igazi szőke igaz története a hajmegújításról

Először üvöltesz, amikor elrontják, aztán megpróbálod megoldani. Pár órára sikerül is. Ismét egy jó nagy üvöltés, csendes belenyugvás és újabb kiabálás. A fodrászod pedig bőszen csuklik az átkozott ollója felett: ilyen az, amikor annyira túlzásba viszik a szőkítést, hogy gyakorlatilag leesik a fél hajad, aminek még egy évig viseled a következményeit. Legalább. Aztán megfogadod, hogy szakembert váltasz, nem adod alább a legjobb hajápolóknál és az új évvel új élet kezdődik a loboncodnak is. 

img_6434.JPG

Egy igazi szőke igaz története a hajmegújításról
Megjelent: 2019.04.02. 18:26

Királykék vagy égszínkék?

Miért látnak egyesek több, mások kevesebb színt?

Elgondolkoztál már azon, hogy miért van az, hogy te legalább százféle lila színt tudsz megkülönböztetni a kékestől a rózsaszínes árnyalatúig, míg mások ugyanazt a dolgot inkább csak kéknek vagy nemes egyszerűséggel pinknek látják? Hogy kinek van "igaza", abban sosem fogtok dűlőre jutni, ugyanis vannak emberek, akik összesen 1 millióféle színt érzékelnek, míg mások több, mint 100 milliót. Ez nem tanulható képesség, hanem veleszületett adottság és komoly biológiai háttere van. 

bracelets-eyes-girl-999521.jpg

Királykék vagy égszínkék?
Megjelent: 2019.04.01. 13:54

A szép, a szebb és a legszebb

Nagy karácsonyi ajándéklista

Nem tudom, van-e még valaki, aki annyire az utolsó pillanatra hagyja a karácsonyi ajándékok beszerzését, mint én. A most értetlenül a fejüket csóválóknak el kell mondanom, hogy hosszú évek személyes tapasztalata: az ünnep előtti egy-két nap az, amikor a legjobban lehet vásárolni. Eddig mindig kiüldözött a boltokból a lehetetlenül nagy tömeg, mostanra viszont a legtöbben már túl vannak az ajándék-hajszán, és békésen sütik otthon a bejglit. Ha tudjuk, mit akarunk és célirányosan támadunk, seperc alatt a kosarunkban landolhat az, amit eddig valódi harcok árán tudtunk volna csak becserkészni. Ha viszont még nincs meg a nagy ötlet, aggodalomra akkor sincs ok, ugyanis összegyűjtöttem a szívemnek legkedvesebb ünnepi szépségeket, melyek közül Te is kedvedre válogathatsz. Igen, last minute is! ;)


flore_1.jpg

A szép, a szebb és a legszebb
Megjelent: 2018.12.23. 14:01

Adventezz külföldön!

5 desztináció, amit kocsival is könnyen célba vehetsz

Felejtsük el a klasszikus helyeket: a bécsi adventi vásárban mindenki volt már és mindenki rég rájött, hogy túl sok az ember ahhoz, hogy igazi meghitt karácsonyi hangulatba kerüljünk. Ha szeretnél kiszakadni a hundogok és nem kicsit túlárazott csülkök nyújtotta bazári hangulatból, akkor fogd magad és látogass el szomszédos országaink kisvárosaiba, hogy megélhesd a valódi ünnepi csodát!

adult-beautiful-christmas-254123.jpg

Adventezz külföldön!
Megjelent: 2018.12.04. 13:26

Beauty à la française

Nem vörös rúzs, mégis francia

Még szeptemberben volt szerencsém részt venni egy nagyszabású rendezvényen, ahol életemben először igazi festővászonra festhettem igazi ecsettel és igazi akril festékkel. Mivel a mintául szolgáló kép központi témája az Eiffel-torony volt, már az első ecsetvonások alkalmával nosztalgikus hangulatba kerültem, és gondolatban egészen a francia fővárosig repültem. Az ábrándos elvágyódás még mindig tart, és ha már így történt, arra gondoltam, hogy bemutatok Nektek néhány, ha nem is mindig francia, de mindenképpen franciás beauty terméket!

vintage-1047913_1280.jpg

Beauty à la française
Megjelent: 2018.11.20. 12:05
12...