Királyi dresscode

Mit és miért visel a brit királyi család?

Megjelent: 2018.03.11. 20:33

A februári BAFTA Gálán hatalmas felháborodást váltott ki a Katalin hercegné által viselt sötétzöld ruha: a mindig jól öltözött méltóságot azzal vádolták, hogy semmibe veszi a #TimesUp mozgalmat (a munkahelyi szexuális visszaélések elleni mozgalom - szerk.), mert a többi hölggyel ellentétben nem feketében jelent meg. De azt senki sem kérdezte, hogy vajon a koronaherceg felesége amúgy viselhet-e nyilvános eseményen feketét, vagy azt esetleg szigorúan tiltja az udvari etikett? pexels-photo-260024.jpeg

 

A fekete ruha

Először is, mielőtt mindenki arra az alantas lépésre szánná el magát, hogy most aztán ignorálni fog minden posztot, ami Vilmos herceg feleségével kapcsolatos, elmondom: nem, Katalin nem viselhet feketét, kivéve családi vagy nemzeti gyász esetén. De nemcsak ő, hanem a királyi család többi tagja sem öltheti magára a legsötétebb árnyalatot nyilvános eseményeken. Ennek az az egyszerű oka, hogy tömegben is messziről könnyen észrevehetőnek kell lenniük, így vész esetén gyorsan ki lehet menteni őket. Katalin egyébként az övének színével igyekezett kifejezni a mozgalom iránti szimpátiáját az eseményen.

1064048-l.jpg

 

Híres kosztümök

Ebből következik, hogy a királynőnek szinte minden esetben élénk színű ruhában kell megjelennie. Ő az uralkodócsalád legfontosabb embere és ő gyakorolhatja a legtöbb kivételes jogkört. Ha valami történik vele, az nemcsak a család, de Anglia életére is komoly hatással bír. Személye különösen a Hidegháború alatt volt kitéve fenyegetéseknek, de most sem teljesen felhőtlen a helyzet. Az őröknek mindig jól kell látniuk őt, amiben Erzsébet rikító színű kiskosztümjei és kalapjai segítenek. 

queen1.jpg

 

Visszafogott manikűr

A virító ruhákat viszont semmiképpen sem szabad élénk körömlakkal párosítani. Sőt! Csak a természetes színűek engedélyezettek. A királynő kedvence az Essie Balett Slippers árnyalata, míg Kate a márka Allure nevű körömlakkjára esküszik. A királyi család legkedvesebb lakkjai mindössze 9 fontba kerülnek és itthon is beszerezhetőek, ha valakinek kedve szottyan a nemesi manikűrhöz.

ac_queen_nailpolish_comp.jpg 

A kesztyű, mint "önvédelmi eszköz"

A főméltóság körmeit egyedül akkor nem látjuk, amikor kesztyűt visel. És ha Erzsébet valakivel kezet készül fogni, biztos, hogy lesz rajta egy fehér kiegészítő, mivel a királynő egyedül így érintkezhet az alattvalóival. Rossz nyelvek szerint azonban csak a baciktól fél...

queen3.jpg

 

A tiara viselésének szabályai

A másik fontos kiegészítő a tiara vagy a korona. Csillogó fejdíszt csak akkor viselhetnek a királyi család tagjai, ha már elmúlt este hat óra és elérkezett az ideje az átöltözésnek, amikor már a családi ékszereket is elő lehet venni. De nem ez az egyetlen kikötés a tiara viselését illetően: kizárólag akkor veheti fel valaki, ha már férjnél van.

tmp_ualrjb_370fa601a4dcda34_royal.JPG

 

Rövidnadrág

A legrosszabb mégis a kisfiúk dolga: és ezt bizony Vilmos és Harry is megszenvedte már. A kishercegek ugyanis egészen 8 éves korukig nem hordhatnak hosszú nadrágot a nyilvánosság előtt. Akármilyen hideg van, maximum a harisnya lehet a segítségükre. A hagyomány eredete a 16. századig nyúlik vissza és csak az 1900-as években finomítottak rajta. Ekkor engedték meg magának a nadrágnak a viseletét, ugyanis addig szoknyában jártak. 

940x671_1_99ff9a567c71ac575ef2bcf19578d03f-940x671_0xc0a839a4_17500656901477579877.jpeg

 

Szöveg: 

alairas_brigi_1.png

 

Képek:

Borító: pexels.com

BAFTA: www.realitytvworld.com

Essie kép: Metro.co.uk

Többi kép: The Royal Family hivatalos facebook oldal / Press Association

Utolsó kép: Daily Mail

 

Hűha!

A Tinder sötét lovagjai

Marilyn Monroe titkos levelei

Jó kislány? Rossz kislány? - A parfümöd elárulja

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr2813687746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása