Ki ne hagyd! 1.0.

Kedvenc külföldi előadóink az idei fesztiválszezonban

Megjelent: 2018.06.28. 09:58
Írta: colorcam

Amilyen kicsi ország hazánk, olyan szerencsés helyzetben vagyunk a zenei fesztiválok terén: gyakorlatilag majd minden hétre jut egy a nyár folyamán. A magyar előadókat akár többször is meghallgathatjuk különböző helyeken, ha úgy tartja kedvünk, a nagy külföldi nevek pedig garantáltan mágnesként vonzzák a nagyérdeműt Sopron, Zamárdi, Velence, Debrecen, Fehérvár, Szeged, Budapest... (ugye, hogy még felsorolni is nehéz?) nagyszínpadai elé. A Colorcam-csapat tagjai össze is gyűjtötték aktuális kedvenc külhoni fellépőiket az egyes bulihelyszíneken, íme:

pexels-photo-164879.jpeg

 

LIMP BIZKIT / 06.29. / VOLT Fesztivál, Sopron

limp-bizkit-2016-ppcorn.jpg

Ugye mindannyian emlékszünk a nu-metal aranykorára, amikor minden hangfalból a Rollin’ dübörgött, minden srác bő térdgatyát hordott, és amikor a legtöbb tinédzser elsőszámú álma az volt, hogy legalább egyszer Fred Durstként mutasson be a saját közönségének? Nos, ezt a mára megmosolyogtató érát fogja megidézni a Volt Fesztivál színpadán az elmúlt két évtized egyik legnépszerűbb zenekara, a Limp Bizkit.

Az idén 23. születésnapját ünneplő zenekar a Significant Other és a Chocolate Starfish című albummal robbant be a köztudatba a 2000-es évek elején. Minden idők egyik legsikeresebb újhullámos hiphop-metál zenekaraként több mint 50 millió lemezt adtak el világszerte. A Volt Fesztiválon az új dalok és régi klasszikusok (az említetteken túl például a My Way, a Break Stuff vagy a Behind Blue Eyes) lejátszásán túl egy kifejezetten változatos show-t várhatunk. A három évvel ezelőtti Szigetes fellépésük alapján olyan különböző stílusú slágerek feldolgozása is előkerülhet, mint a Killing In The Name Of a Rage Against The Machine-tól, az Enter Sandman a Metallica-tól vagy az X Gon’ Give It To Ya DMX-től. Vajon mennyi maradt abból az elemi energiából és dühből amit annyian imádtunk Fred Durst-ben és zenekarában? Június 29-én a Volt Fesztivál nagyszínpadán megtudhatjuk!  (Tomi)

Időpont, helyszín: június 29., 20:30 - VOLT Fesztivál, Sopron 

Facebook esemény

VOLT Fesztivál program

 

 SVAN VATH / 07.06. / Balaton Sound, Zamárdi

sven-vath.jpg2018. július 4. és 8. között tizenkettedik alkalommal tölti meg Zamárdi szabadstrandját a Balaton Sound, Magyarország prémium zenei fesztiválja. Hogy mitől is olyan prémium a Sound? Amellett, hogy a helyszín a magyra tenger partja, a zenei kínálatról csak annyit, hogy közel 200 fellépő 20 helyszínen fogja szórakoztatni a fesztiválozókat. Ha az ember csak egy napra megy bulizni, akkor különösen nehéz vélasztani a programok közül, mert minden nap vannak olyanok, akiket szívesen meghallgatna. 

Idén úgy voltam vele, hogy nem kísérletezek, és július 6-án, pénteken fogok a haverokkal lenézni. A választás nem esett nehezemre, ugyanis éjféltől játszik Sven Vath, aki még ma is a techno legextravagánsabb előadója. 1964-ben született, de még ma is fáradhatatlanul nyomja a bulikat. Akinek volt szerencséje legalább egyszer élőben is látni, mit művel a DJ pult mögött az átlag négy-hat órán keresztül tar szettjei alatt, az tudja, hogy mekkora előadóművész. Pénteken tehát mindenképp gyertek el a Heineken Stage-re éjfél után, mert hatalmas három órás veretés várható az örökifjú technohercegtől. Őt Julian Jeweil, a 2007-ben debütált francia DJ követi, a záró előadó pedig a Deadcode Production alapító tagja és DJ-je, Hot X lesz. Természetesen a nagyszínpadon is óriási show várható, ugyanis 20:30-tól Rita Ora, a koszovói-albán származású szőkeség dalol majd, Miss Ora az egyik legizgalmasabb és legkarizmatikusabb pop csillag manapság, akinek majdnem 14 millió követője van az Instán. A Soundon leginkább a nemrég megjelent Big Sean lemezének dalait hallhatjuk majd, de egész biztosan felcsendülnek régi slágerei is. (CsT)

Időpont, helyszín: július 6., 00:00 - Balaton Sound, Zamárdi

Facebook esemény

Balaton Sound program

 

JOHN NEWMAN / 07.13. / EFOTT, Velence

910x630_newman.jpeg

Emlékszem, boldogult egyetemista koromban egy kis sátorban vacogtam egy esős hajnalon a Balaton parton, mégis fel voltam dobva, mert sikeresen abszolváltam az első EFOTT napomat. Akkor éppen Zamárdiban, mert hajdanán mindig más-más város szervezte az eredetileg főiskolások és egyetemisták számára létrejött fesztivált. Azóta végleges helyszínként Velencét választották, és valljuk be, nem is dönthettek volna jobban, hiszen az esti koncertek előtt számos szuper lehetőséget kínál a vízpart jó idő esetén (ugye az lesz??). Na de beszéljünk a fellépőkről is! A több mint 40 éves rendezvény line-up-ja egyre inkább a legnagyobb hazai fesztiválokéval vetekszik: az egyetemista korosztály mellett fiatalabb és idősebb bulizni vágyókat is megszólítva. Én első körben John Newman-t szúrtam ki a programlistából, mert bár az ifjú énekes már többször fellépett hazánkban, még nem hallottam élőben. Július 13-án, pénteken 21:45-kor lép színpadra, de már jóval korábban érdemes lesz biztos pozíciót szerezni a T-Systems Nagyszínpad előtt, mert kezdésnek Rúzsa Magdi, aztán a Wellhello ad koncertet, Newman után pedig még egy kis "lightos" Punnany Massif bulikával állíthatjuk be a tökéletes adrenalin-endorfin szintet. Ugye Te is ott leszel? :) (Anna)

Időpont, helyszín: július 13., 21:45, EFOTT, Velence 

Facebook esemény

EFOTT program

 

AKON / 07.21. / Campus Fesztivál, Debrecen

akon-1080x675.jpg

A tavaly jubileumát ünneplő Campus a korábbiaknál is erősebb kulturális színezetet kapott, nemzetközi elismerésben is részesült, s nézőcsúcsával bekerült az öt leglátogatottabb magyar könnyűzenei fesztivál közé. Ehhez mérten idén sem adják alább a szintet – rekordszámú, több mint kétszáz hazai koncert várható majd a Nagyerdei Stadionban és környékén. Az érdeklődők ismét találkozhatnak a fennállásának 25. évét ünneplő Scooterrel, így aki a júniusi budapesti koncertről lemaradt, az Debrecenben pótolhat. De érkezik a drum and bass koronázatlan királya, Sigma, a Téglás Zoli vezette kaliforniai hardcore/punk Ignite, de a legnagyobb sztárvendég egyértelműen Akon lesz. 

Aliaune Thiam, ismertebb nevén Akon a legsikeresebb előadók közé tartozik. Slágereivel meghódította a világot, eddig olyan gigasztárokkal készített már közös felvételt, mint Eminem, Snoop Dogg, 50 Cent, Gwen Stefani, David Guetta, Flo Rida, Whitney Houston, vagy Michael Jackson. Slágerlistás dalai a YouTube-on több száz millió kattintást értek el. Az utóbbi években a saját dalok helyett inkább betársult egy-egy projektbe. Akon amikor épp nem zenél, fontos ügyeken dolgozik. Olyan fiatal mérnököket, tudósokat támogat, akik segítségével, napenergiával megtermelt elektromossághoz juthatna több, mint 600 millió ember Afrikában. (Napsi)

Időpont, helyszín: július 21., 22:30 - Campus Fesztivál, Debrecen

Facebook esemény

CAMPUS program

 

PITBULL / 07.28. / FEZEN, Székesfehérvár

pitbull2.jpg

A szervezők már a tavalyi év folyamán bejelentették a nagyobb neveket, s bár az Anthrax időközben visszamondta fellépését, azért továbbra sem kell csüggedni, mert jobbnál jobb zenekarokra bulizhatnak a fesztiválra látogatók.

Először lép fel többek között Magyarországon a Grammy-díjas, többszörös platinalemezes Pitbull, aki az underground hiphopból átnyergelve a latinos ritmusokkal kevert poposabb műfajokba egyik pillanatról a másikra a slágerlisták csúcsán találta magát, 2009-es I Know You Want Me című slágere az év legnézettebb videója lett a YouTube-on. Ettől kezdve jöttek sorra a slágerek és a közös számok a világ legismertebb előadóival, mint Jennifer Lopez, Marc Anthony, Chris Brown, Shakira, Afrojack vagy Christina Aguilera. Mellette érkezik az egyik legvirtuózabb gitáros, Richie Kotzen, aki biztosan a feje tetejére állítja majd a világot zenekarával, de az Enter Shikarit is megtekinthetjük, akik szinte már haza járnak hozzánk, annyit koncerteznek Magyarországon.

Természetesen a hazai mezőnynek sem kell szégyenkeznie, ugyanis számos kiváló bandával találkozhatunk: a Tankcsapda itt is bemutatja jubileumi műsorát; a jelenleg új albumával turnézó Depresszió is képviselteti magát, de kiengedhetjük a fáradt gőzt a Leander Kills, a NAGY-SZÍN-PAD győztes Apey & the Pea, az Eurovíziós Dalfesztivált megjárt AWS, vagy épp a USEME koncertjén. (Napsi)

Időpont, helyszín: július 28., 17:00, FEZEN, Székesfehérvár

Facebook esemény

FEZEN program

 

ZARA LARSSON / 08.14. / Sziget Fesztivál, Budapest

larsson-zara-543a46058a47f.jpg

A Sziget Fesztivál előadóinak száma idén is a végtelenhez közelít, igazából senkinek sem lehet az a kifogása, hogy azért nem látogat el rá, mert nem talál szívének kedves fellépőt. Én idén a girlpower jegyében választottam énekesnőket: Lana del Rey augusztus 10-ei Nagyszínpados és Zara Larsson augusztus 14-ei Mastercard Színpados alakítását kifejezetten várom. Az első hölgy sejtelmes, indie pop dallamai mindig finoman megborzongatnak és kíváncsi vagyok, ez élőben is így lesz-e. Amennyire lehet spontán előadást, vagy egy profi, ám percről percre tudatos koreográfiával végigvitt ameriak showt láthatunk majd, ahogy utóbbit a Nagyszínpad egy-egy világhírű fellépőjénél korábban már megtapasztalhattuk.

Zara Larsson szemtelenül fiatal, mégis nagyon sokan rajonganak a 10 évesen egy svéd tehetségkutatóban berobbant lányért, és igazából pont remek alkalom a koncertje arra, hogy egy hűs rozéfröccsel a kezemben egy nagyot bulizzak a pörgős zenéjre a barátaimmal.

U.i.: mindenképp vessétek figyelő szemeiteket a Nagy-szín-pad! 2018-as verseny indulóinak fellépéseire is, úgymint: NB, Amigod, ByeAlex és a Slepp, Soulwave, Jetlag, Belau, Antonia Vai, akik a Petőfi Rádió színpadán zenélnek minden nap 16:30-tól, és persze a válogató nyertesének, az Apey and the Pea-nek a koncertjén mondhatni kötelező ott lenni augusztus 9-én, 16:00 órakor a Dan Panaitescu Nagyszínpadnál. (Anna)

Időpont, helyszín: augusztus 14., 22:00, Mastercard Színpad by A38

Facebook esemény

Sziget Fesztivál program

 

Sean Paul / 08.25. / SZIN – Szegedi Ifjúsági Napok, Szeged

sean-paul-press-photo-2018-billboard-1548.jpg

A hatvanas évek lázadó ifjúsága még nem is sejtette, hogy a hippi szubkultúra emblematikus fesztiválja, a Woodstock valaha létrejön, amikor nálunk már a tarpéznadrágos virággyerekek szerte az országból indultak Szegedre, ahol majdnem pont egy évvel a Woodstock előtt rendezték a Szegedi Ifjúsági Napokat. Ez a legnagyobb múltú fesztiválunk, amit az első évben még karneválnak hívtak, és a városháza előtt tartották a koncerteket. 

Az idei jubileumi éven a külföldi világsztárokat tekintve többek között a Pet Shop Boys és Sean Paul is fellépnek. Neil Tennant és Chris Lowe minden kétséget kizáróan az Egyesült Királyság könnyűzenei történetének legsikeresebb duója, mivel még nem volt olyan páros, aki annyi slágert termelt volna a brit Top 30-as listára, mint ők, köztük számos listavezetőt is. Mi több, eladott lemezeik számával a Guinness Rekordok Könyvébe is beírták magukat. Utoljára négy éve láthatta őket a hazai közönség, azóta 2016-ban új lemezzel rukkoltak elő, amit a szegedi közönség hallhat először itthon élőben. Sean Paul 1996-ban robbant a köztudatba és hozott új színt a jamaikai zenébe. Sia-val közös Cheap Thrills című dalát nincs, aki nem ismerné; olyan sztárokkal dolgozott már együtt, mint Santana, Beyoncé, Rihanna és Snoop Dogg. Várjuk!

Időpont, helyszín: augusztus 25., 22:30, Borsodi Nagyszínpad

Facebook

SZIN program

 

Borítókép: pexels.com

 

Fesztivál fiesta

Interjú a VOLT Fesztivál alapítóival

Túlélőkészlet a fesztiválszezonra

Így hordd a hajad a fesztiválokon!

  

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr2014074537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása