A nyugalom édes szigetei Budán

Megjelent: 2017.12.19. 13:10

Ismét itt a karácsony, és én csak csodálkozom, hogy megint eltelt egy év hideggel-meleggel, korcsolyázással, fesztiválokkal, Balatonnal és szüreti mulatságokkal, fájdalommal és örömmel, és mindez nagyon gyors egymásutánban. Ezért is szeretnék valami olyasmit karácsonyra, ami egy kis megnyugvást ad a közhelyesen rohanó világunkban. Az adventi időszakban két olyan helyen is jártam, ahol tényleg megéreztem a boldog várakozás légkörét, őket szeretném most bemutatni Nektek.  <3

img_8343.JPG

Café Flore és A diótörő csodálatos világa

Flóra, a budai kis gyöngyszem, a Café Flore Matin et Soir tulajdonosa Csajkovszkij balettjának talán legnagyobb hazai rajongója. Ez a tény azonnal egyértelművé válik annak, aki belép a kávézó ajtaján - A diótörő és a balett mesevilága üdvözli, amerre csak tekintete téved. Az ablakban kis diótörő figurák sorjáznak mézeskalácsokkal és habcsókokkal körülvéve, a falon Tóth Barbara jelmez- és látványtervező grafikái köszöntenek: Mária hercegnő és az Egérkirály. Mellettük Flóráról készült karácsonyi fotók díszítik a teret, melyek különlegessége, hogy egy gyönyörű, Barbara által számára készített dresszben szerepel rajtuk. A kosztüm egyébként a kávézóban is központi helyen áll, és közelről is megcsodálható! 

Az elmúlt hónapban itt minden a Diótörőről és a balettről szólt: volt tematikus mézeskalács díszítő workshop és Czank Lívia A függöny mögött - A balett csodálatos világa című könyvének bemutatóját is itt tartották (december 20-án megismétlik, Facebook esemény ITT).

Flóra a tavalyi franciásan kecses, menta színű Eiffel-tornyos dobozkákhoz hasonlóan idén Hoffmann meséjének motívumaival díszített ajándékcsomagokat készített, melyeket teljesen érthető módon hipp-hopp elkapkodtak, de a jó hír, hogy az 'összetevők' még külön-külön megvásárolhatóak. Például december 21-23 között, a Diótörő pop-up store-ban, az eseményről ITT olvashatsz bővebben.  

Mi olyan szerencsések voltunk, hogy még egészben láthattuk a meglepetéscsomagot, gyorsan be is mutatjuk, hogy mit rejtett, így ha a Hattyú utcában jártok, lecsaphassatok ezekre a finomságokra, melyeket Flóra cukrásza, Manger Alexandra készít hagyományos recept alapján, tartósítószer mentesen. Tehát: vár rátok sós karamell aranydióval, mézeskalács csomag, cukros dió csomag, bögre és kis jegyzetfüzet is. Szerintünk remek barátnős program, ha forralt bor és sütemények társaságában szemezgettek belőlük!

A Café Flore Matin et Soir-t itt találod: 1015 Budapest, Hattyú utca 2.

Facebook oldal és Instagram: @cafeflorematinetsoir

 

Auguszt Cukrászda - Az örök klasszikus

A Fény utcai Auguszt Cukrászda idén ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. A nyáron az erre az alkalomra szervezett eseményen volt szerencsém megismerkedni Auguszt Józseffel és bájos feleségével, Ibolyával, akik szívvel-lélekkel viszik tovább a 148 éves cukrászdinasztia hagyományait. Ezért is van olyan jól eső érzésem mindig, amikor belépek a cukrászdába: egyből körbeölel a süteményillat és a boldog békeidők nosztalgikus hangulata. 

Ibolya azonban a hagyományok tisztelete mellett az újítást is legalább annyira fontosnak tartja, így a mostani karácsonyi időszakban is olyan szezonális süteményekkel készült, melyek egy kis csavart tartalmaznak. A központi elem idén a szilva. Személyes kedvencem a marcipándesszert Unicumba áztatott aszalt szilvával, de a szilvás bejgli, az étcsokis-aszaltszilvás fatörzs és a trüffel is isteni. Ha tehetitek, igyatok a finomságok mellé egy puncsot, itt garantáltan nem a karácsonyi vásárok túlcukrozott italait kapjátok. A szezonális kínálat év végéig, december 31-ig érhető el Augusztéknál, és ha valaki véletlenül nem szereti a szilvát, akkor sincs gond, természetesen klasszikus süteményekkel is készültek.

Auguszt Cukrászda: 1024 Budapest, Fény utca 8.

Facebook oldal

 

Szöveg és képek: Anna

 

Hab a tortán:

CUPCAKE - KRÉMES VARÁZS A VÁR ALATT

CASCA - A CSOKI-MENNYORSZÁG

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr7913509409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása