Nincs is jobb, mint két dolgos munkanap után a hét közepén szusszanni egyet, majd újult erővel nekivágni a hétvégéig hátralévő még kettőnek. Március 15-e kapcsán számos programlehetőség közül választhatunk (a Pilvaker személyes kedvencünk, főszervezőjével, Takács Ákossal készített interjúnk ITT olvashatod), így mi most nem is a nemzeti ünnepre, hanem a hónap második felének eseményeire koncentráltunk és gyűjtöttünk össze belőlük néhány forradalmian jót (nem csak szóvicc - tényleg azok).
03.17-19./ VinCE Budapest Wine Show 2017 / Corinthia Hotel Budapest Nem vitás, ez az a boros program, ahol a szakmán kívül minden laikus vagy hozzáértő borrajongónak is ott a helye! Három teljes napon keresztül 160 elsősorban magyar és szomszédos országbeli kiállító tételeit kóstolhatja a közönség. Ismét olyan világmárkák mesterkurzusain vehetünk majd részt, mint a Taittinger és a Roederer, valamint egyre többet hallhatunk a bor és étel párosításról, amiről idén a világhírű NOMA séfje, David Zilber tart előadást az érdeklődőknek.
Időpont és helyszín: március 17-19., Corinthia Hotel Budapest
Jegyek: napijegy 14.000 Ft (péntek és vasárnap), 16.000 Ft (szombat)
03.17-19. / Doux by Enzsol / La ParrillaMárcius 17. és 19. között olyan menüt kóstolhatunk a La Parrillában, amilyet még nem látott Budapest! Ugyanis minden fogás egy-egy desszert lesz. Az ember, aki a művészi kreációk mögött áll, a jelenleg Barcelonában élő magyar cukrász, Enzsöl Balázs, aki miután bejárta a fél világot, Albert Adria Michelin-csillagos éttermének, a Hoja Santa-nak a főcukrásza lett. A Doux by Enzsol egy három napos pop-up rendezvény, aminek a keretében egy 6 fogásos (négy fő és két elődesszertből álló) tasting menüt kóstolhatunk végig.
Időpont, helyszín: március 17, 18, 19. - La Parrilla (1054 Budapest, Szabadság tér 4.)
A menü ára 2 fő részére: 20.000 Ft
03.18. / Csajszombat / ÉmileAdott öt kreatív csaj, akik ráadásul még barátnők is, és úgy döntöttek, miért ne csináljanak a jóból valami még jobbat? Így jött létre a Csajszombat ötlete, ami nem más, mint egy izgalmas workshop, közös alkotás. Bánhidi Dórival, a design körökben etalonnak számító PandArte blog írójával illatos tavaszi virágokból rakhatod össze az erkélyed díszét. Mindeközben Szabó Jucus, az 5 hozzávaló blog megalkotója különleges sók és csokik kóstoltatásával készül, amiből aztán energiagólyókat gyárthatsz majd, melyek valljuk be, a tavaszi fáradtság idején különösen jól jönnek. Kamocsay-Beh Mariann a Bazsalikomos kert tulajdonosa és csupa organikus alapanyagból csinál finomabbnál finomabb pestókat, lekvárokat, teákat és fűszerkeverékeket - az utóbbi kettőből te is elkészítheted a sajátodat szombaton, ráadásul mindent megtudhatsz, amit gyógynövényekről és teákról tudni érdemes. Szauer Judit gasztro PR-ral foglalkozik (munkájáról ITT beszélgettünk), így ha kíváncsi vagy a gasztronómia folyton folyvást fejlődő izgalmas területére, sikersztorikra és a Budapest-Balaton-tengely legmenőbb helyeire, ő az az ember, akit kérdezned kell. És a jó dolgoknak még nincs vége! Egy sminkes a helyszínen natúr sminkkel emeli ki arcod szépségét, Vass Nóra fotográfus pedig portréfotókat készít rólad. A "munkás" percek közben az Émile csodás környezetében szürcsölhetsz el egy finom kávét és hallgathatod a kertből beszűrődő madárcsicsergést. Nem tudom, te hogy vagy vele, ha énidőről beszélünk, én valahogy így képzelem el.
Időpont, helyszín: március 18. (10:00-13:00 és 14:00-17:00), Émile (1026 Budapest, Orló utca 1.)
Részvételi díj: 29.000 Ft
További információ és Facebook esemény
03.26. / Évszakok tánca - Anima Musicae Kamarazenekar / Óbudai Társaskör
Milyen a tavasz Itáliában? És Argentínában? Egy este alatt mindkét kérdésünkre választ kaphatunk, március 26-án az Óbudai Társaskörben ugyanis Bardi, Carlos Pérez, Melfi, Piazzolla, Rodríguez és Vivaldi művei csendülnek fel, megidézve a négy évszakot az Anima Musicae kamarazenekar tolmácsolásában. A zene szerelmesei mellett a tangóért rajongók is örülhetnek, hiszen Glotz Mária és Szeghalmi Endre táncművészek előadása teszi teljessé az estét.
Időpont, helyszín: március 26. 19:00 óra, Óbudai Társaskör (1036 Budapest, Kiskorona utca 7.)
Jegyek: 2.000 Ft (felnőtt), 1.000 Ft (diák)
03.29-30. / Loic Villemin Michelin-csillagos avantgárd organikus konyha / La Perle Noire Restaurant and LoungeA Globalista Konyha immáron másfél éve hoz el neves séfeket a világ minden tájáról, hogy két estén át főzzenek a kíváncsi magyar közönségnek. Március végén a Michelin-csillagos, lotaringiai Restaurant Toya séfje, Loic Villemin látja vendégül az érdeklődőket. Loic nagy hangsúlyt fektet a természetközeliségre, a régi eljárások felélesztésére, így például számíthatunk a világszerte egyre felkapottabb savanyított, erjesztett zöldségekre a tányérunkon, ahogy az ázsiai konyha elemei is visszaköszönhetnek a mester fogásaiban. A menü elkészítésében a La Perle Noire séfje, Heiszler Olivér lesz a segítségére.
Időpot, helyszín: március 29. és 30., 19:00 óra, La Perle Noire Restaurant (1063 Budapest, Andrássy út 111.)
További információ: www.globalistakonyha.com
A vacsora ára: 25.900 Ft (ásványvízzel és borokkal)
04.01. / Wake-Up! Day / Papp László SportarénaEz a program már a szeszélyes április első napjára esik, de mi itt a Colorcam Magazine-nál néha picit késve eszmélünk rá a hónapváltásokra, így jobbnak láttuk, ha már a márciusi ajánlóban megosztjuk Veled ennek az eseménynek a hírét. A különféle motivációs előadásoknak se szeri, se száma, a köztük lévő különbség pedig sokszor nem is a mondottak újszerűségében rejlik (hiszen az élet nagy kérdéseivel kapcsolatban újat mondani 2017-ben már nehéz), hanem az előadó kisugárzása, hitelessége és élettörténete az, ami adott esetben elgondolkoztat és pozitív irányú változásra sarkall. A Wake-Up! Day szervezői nemzetközi és hazai vendégeket is hívtak az egész napos rendezvényre. Az utóbbiak közül Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup, Pásztor Anna, Kemény Dénes és Litkai Gergely mesélnek majd arról, hogyan építették-építik magukat újra egy-egy kudarc után, mi hatalmas energiájuk és tartós sikerük titka.
Időpont, helyszín: április 1., Papp László Budapest Sportaréna
Jegyek: 9.950 Ft (early bird standard)
01.04./ Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe / Ludwig MúzeumHatalmasat lépett előre a magyar MBFWCE: már nem csak évente egyszer, hanem két alkalommal is megrendezésre kerül a legnagyobb hazai tervezőket felvonultató rendezvény. Bár ez elsőre nem tűnik nagy dolognak, meg kell, hogy jegyezzük, még tőlünk nyugatabbra fekvő országokban sem mindig sikerül fél évvel előbb bemutatni a soron következő trendeket ilyen nagyszerű helyszíneken. Az áprilisi napot Bódis Boglárka (Elysian) és Sármán Nóra (Nora Sarman) nyitja meg, akiket többek közt a Celeni és a Cukovy követ majd. Az este sztár designerei a Nanushka, a USE unused és az ÁÉRON márkák megálmodói lesznek.
Időpont, helyszín: április 1., Ludwig Múzeum
Showbelépő: 2900 Ft
És ezt olvastad már?
Tölts egy estét Izraelben! - Ízutazás a Mazel Tovban
Simogass tigrist! - De minden áron? A csúf igazság a tigrissimogatók mögött
A testem nem közkincs - Fragile
Indonézia íze - Anti-útikalauz
Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem!
Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG
Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS
Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?
Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!