7 város, ahova szingliként (is) utazz el

Megjelent: 2015.11.09. 09:27

Egyedül lenni sok esetben terápiás hatással bír, ezt önmagam példájából tudom. Egy egyedül elköltött vacsora felértékeli az ételt, egy szóló séta mélyen elgondolkodtat. Az egyszemélyes utazás pedig csodás lehetőség arra, hogy igazán felfedezd önmagad, megismerd a határaidat, megtudd magadról azt, amit az addig totál ellentétesen gondoltál saját személyedről. Én tavaly Izraelbe mentem egyedül, kicsit sem ajánlom első szingli úticélként. Imádok utazni, igazi "utazós" családban nőttem fel, de az a túra engem is megizzasztott, többször álltam a sírás határán. Na jó, sírtam is. De most jöjjenek a célállomások, amiket ajánlok, ha éppen szingli vagy, vagy csak utaznál, de nincs kivel. Lássuk!

alone-11.jpg

1. Verona, Olaszország

Egy kisváros Velence és Milánó között, ami sokkal többre hivatott, minthogy becsekkoljunk a Facebookra Júlia erkélye alól. Látogass el a  Piazza delle Erbe-re, a város szabadtéri piacára vagy csak gyönyörködj a kertészeti csoda alkotásokban bármelyik utcasarkon. Vegyél részt a helyi bortúrán, ami nem csak kellemes időtöltés, de az itteni borok is isteniek.



2. Edinburgh, Skócia

Látogass el a Fringe Fesztiválra - zene, tánc és színház - vagy bármikor máskor a skót fővárosba, de húzz gumicsizmát, a 191 esős nap egyikét sanszos, hogy elkapod, bármikor is érkezel az év folyamán. Tégy egy nagy sétát a Royal Mile-on vagy a Prices Street-en és fedezd fel az ó- és az újváros bájait.

 

3. Stockholm, Svédország

Európa legbiztonságosabb városának választották, ide nyugodtan utazhat az ember lánya kísérő nélkül is. Egy jó fényképezőgép kötelező útitárs, mert a design fővárosa tartogat kattintásra ingerlő látványosságokat. Taxit ne fogjatok, csillagászati ára van, béreljetek biciklit, még ha nem is vagytok profi kerékpározók, biztos, hogy mindenhova eljuttok a kerékpárutak jóvoltából. Talán így lehet legjobban és leggyorsabban felfedezni itt a terepet.

 

4. Lisszabon, Portugália

Irány Lisszabon, lépcsőzőgép helyett is jó hétvégi program a dombokkal tarkított városban egy séta, ugyanis sokat mászhatunk, ha a legjobb kilátást akarjuk élvezni. Az emberek barátságosak, nem tolakodóak. Menjetek el bulizni is - híresen jó az éjszaklai élet - és kérjetek néhány kört ginjinhából  (Portugália legendás cseresznye likőrje)  magatoknak és az újonnan szerzett barátaitoknak.

 

5. Dubrovnik, Horvátország

A történelem-imádóknak és a Trónok harca rajongóknak is kötelező állomás. A város kikötőjében található Európa legjobb állapotban fennmaradt városfala, amelynek eredete egészen a középkorig nyúlik vissza. Járjátok be a középkori ferences kolostort és múzeumot valamint a Rektori Palotát. Szálljatok fel a siklóra, hogy teljes szépségében láthassátok a várost.

 

6. Berlin, Németország

Dunkin' Donuts és U-Bahn. Nekem ez jut eszembe először Berlinről, meg még sok vicces-szaftos sztori, de azt itt lehetetlen megosztani, inkább járjatok utána. Szerintem a világon itt a legjobbak a klubok, de akár az utcán is belecsöppenhetsz egy trance buliba. A belső kerületben járjátok végig a történelmi látványosságokat, semmi sem unalmas.

 

7. Thesszaloniki, Görögország

A kedvenc országom, jó a kaja, az emberek melegszívűek, a válságot nem igazán lehet észrevenni, utazzatok csak ide, akár egyedül is. Ugorjatok be egy bárba egy ouzora vagy egy frappéra, nagyságrendileg öt perc alatt szereztek néhány jó fej segítőkész útikalauzt.

 

Jó utat és ne feledjétek, amit mindig mondok: az utazás az egyetlen olyan dolog amire ugyan költeni kell, de mégis te leszel gazdagabb tőle :)

 

NIKOLETT N. STYLING

 

Borítókép: www.tripdesigners.co

 

Utazz velünk!

ÍZEK, ÉRZÉSEK, INDONÉZIA

A LOUVRE-ON TÚL - 8 MÚZEUM PÁRIZSBAN, AMI MEGÉR EGY SÉTÁT

UNITED COLORS OF BALATON

HOSSZÚ HÉTVÉGE IZRAELBEN - EGYSZER MÉG VISSZATÉRÜNK

CIPŐK A DIVATFŐVÁROSOKBA VAGY BÁRHOVÁ

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr67793588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2015.11.09. 14:22:56

Hát nem tudom, szerintem Görögországban egyáltalán nem tudnak főzni. Persze, nálam már ott megbukik a dolog, hogy minden langyosan kerül az asztalra, amit gyűlölök, de ez ízlés kérdése. Viszont jellegtelenek, semlegesek az ízek, nem fűszereznek (nemhogy jól, de egyáltalán nem), szóval számomra a görög konyha a mediterrán térség legrosszabbja. A másik dolog, hogy Veronába, vagy Dubrovnikba biztosan nem utaznék szingliként, hiszen mind előbbiben, mint utóbbi széles "vár"falán mégiscsak jobb andalogni:).

plümpike 2015.11.09. 15:13:42

Verona az egyik legjobb olasz város szerintem.

odamondó 2015.11.09. 15:15:32

@Kyria: Véleményem szerint a kaja nem attól függ melyik országban vagy. Ez egy hatalmas mese. Attól függ milyen minőségű helyre mész. Magyarországon ugyanúgy vannak kiváló éttermek amik rongyosra verik a külföldi "hétköznapi" helyeket.

Pl Olaszország hatalmas kaja istenítése az egyik kedvencem. A legtöbb étterem ugyanúgy igénytelen sz*r mint otthon.

Kyria 2015.11.09. 15:34:19

@odamondó: Lehet. Én abból vontam le a következtetést, hogy sem a szárazföldi részek, sem a szigetek (Korfu, Kréta, Santorini, Ciprus) különböző helyein sem sikerült soha egyetlen emlékezetes fogást sem az asztalra tenniük. Egyébként az egész hozzászólásom a 7. pont "jó a kaja" megállapításából indult, ami számomra fényévnyi távolságban van a tapasztaltaktól. Nem akartam senki érzékenységébe gázolni, de nem tudok mást írni, mint amit saját magam láttam/ízleltem.

Kivlov 2015.11.09. 15:37:51

@odamondó:
akkor rossz helyeken eszel olaszban.
mondjuk ott még egy rossz helyen is jobb a kaja, mint itthon sokszor. Mivel az alapanyag az minőségi és nem az olcsóság a fő szempont.

odamondó 2015.11.09. 15:51:47

@Kyria: semmi gond. Egyetértünk.

@Kivlov: Na kezdődik... vagy éppen te eszel rossz helyeken Budapesten. Nem, az alapanyag Olaszországban sem minőségi. Az átlagos éttermes ugyanúgy spórol. Nevetséges milyen kosztot tudnak egyes helyeken kihozni ahol a helyi lakosok oda meg vissza vannak a kaja minőségétől. Természetesen Olaszország is tele van szuper éttermekkel, de az árazásból tudom, hogy az ide nyaraló magyar nem fog betévedni ilyen helyre, de még az átlagos étterem is a pénztárca maximumára van tervezve ahol Trófea szintű kaját adnak. Csak épp az ember nyaral meg mások az ízek így azt hiszi ez máris jobb.

Kivlov 2015.11.09. 16:13:20

@odamondó:
Nem eszek rossz helyeken, mert egyszer rossz oda többet nem megyek.
Alapvetően akkor isigaz, hogy nálunk miondig mindenben a gazemberkdés, a spórolás, a mismásolás megy. Ez nagyon igaz a vendéglátásra is.
Az olaszoknál az alapanyaogk minősége nagyságrendekkel jobb az itthoninál. Ezen kár vitatkozni. Elég ha egy kenyeret veszel ott és itt.

Összefoglalva általánosságban ezt szoktam modani:
- a német minőséget csinál drágán
- a kínai gagyit, sz*rt olcsón
- mi meg a kettőt a legrosszabb módon kombinálva sz*rt csinálunk drágán.

odamondó 2015.11.09. 16:53:36

@Kivlov: kicsit elfogult vagy (vagyis rettenetesen). Amúgy sikerült a legrosszabb példát felhoznod. Az olasz kenyér rettenetes. A legtöbb zsemléjükkel együtt.

Tény, hogy egy szupermarketben jobb termékeket vásárolhatsz mint otthon. Sokkal jobb a választék például sajtokból, gyümölcsből, zöldségből, de pl a húsok sokkal drágábbak és rosszabb minőségűek. Attól, hogy mi a választék a boltban még nem fogja az éttermeket megjavítani, mert ahogy mondtam a sima hétköznapi étterem igénytelenül főz.

Az pedig, hogy Budapesten gazemberkedő igénytelen helyekre jársz az legyen inkább a te problémád.

micsoda? 2015.11.09. 17:42:47

@Kyria: A görögök a meleg éghajlat miatt nem kedvelik a forró ételt, de a turistáknál - ha kérik - tesznek kivételt. Izlések, és pofonok, no meg a konyha, ami fűszerezésüket illeti:)

Kivlov 2015.11.10. 08:25:43

@odamondó:
hülyeségeket beszélsz.
olaszban a kenyér meg általában a pékáru nagyságrendekkel jobb, mint itthon. pontosabban olaszban is jobb.
Nem járok igénytelen helyekre, oda max te vagy való. :D

odamondó 2015.11.10. 17:52:44

@Kivlov: biztos sokat éltél Olaszországban. Még az olaszok is elismerik, hogy a kenyér gyenge. Főleg északon.

Amúgy mondatnál egy szerinted jó éttermet Budapesten. Igen kíváncsi vagyok a nagy személyeskedés helyett gyere már végre valami ténnyel is, mert eddig ez nem sikerült.

Kivlov 2015.11.11. 08:15:03

@odamondó:
É-on lehet, én inkább délen praktizáltam.
Lancelot.
süti beállítások módosítása