A Louvre-on túl - 8 múzeum Párizsban, ami megér egy sétát

Megjelent: 2015.09.30. 01:05

Párizs a kedvenc városom. A cukrászdáknál jobban csak a múzeumokat kedvelem itt. Ha idelátogattok, elárulom, melyik kisebb múzeumokba érdemes betérni. Egy hosszú hétvége Párizsban? Miért ne?!

journal.jpg

1. Musée Jaquemart-André

Edouard André, egy híres bankár örököse és Nélie Jacquemart, ismert festő, olyan művészi darabokkal töltötték meg a Haussmann Boulevardon található kúriájukat, amelyeket utazásaik során szereztek be például Isztambulból, Rómából, Kairóból, vagy a Távol-Keletről. A márvánnyal borított óriási udvar telis-tele van egzotikus cserepes növényekkel, már önmagában emiatt is érdemes benézni.

www.musee-jacquemart-andre.com vagy Facebook

musee_jacquemart_andre_2007_recoura_n4.jpg

 

2. Musée Bourdelle

A művész stúdió egyike a Montparnasse-on megmaradtaknak a múlt századból. A lenyűgöző alkotásairól elhíresült Bourdelle, aki Rodin neveltje és Alberto Giacometti mentora, közel ötszáz darabos gyűjteményt hagyott hátra olyan művészek alkotásaival mint Ingres, Delacroix és Rodin természetesen.

www.bourdelle.paris.fr 

545ab10635a91eee7e795e20_musee_bourdelle.jpg

 

3. Musée Cognacq-Jay

A Marais negyed egyik rejtett kincse az a kastély, amely a magán gyűjtő Ernest Cognacq és felesége Marie-Louise Jay egykori otthona. A húsz szoba olyan festményeket tár elénk, hogy leesik az állunk, például Rembrandt, Canaletto és Reynolds műveit. De gyönyörködhetünk pazar ékszerekben és antik ezüst szelencékben is.

www.museecognacqjay.paris.fr vagy Facebook

545ab10c35a91eee7e795e41_musee_cognacq-jay.jpg 

4. Musée Zadkine

Az orosz szobrász, Ossip Zadkine (1890-1967) egykori otthona  most egy ékszerdoboz, amely tele van a művész munkáival. Kubista kövek, fémszobrok, egészen szürreális. Ráadásul csak néhány lépésre van a Luxemburg kerttől.

www.zadkine.paris.fr

545ab14235a91eee7e795e98_musee_zadkine.jpg

 

5. Musée National Gustave Moreau

Ez egy excentrikus művész múzeum, amely Gustave Moreau lakása és egyben gyűjtőhelye furcsa tárgyaknak is. A falakon melodramatikus mitológiai ábrázolásos vásznak lógnak, a fal pedig szilvapuncs színű. Érdemes betérni, annyi szent.

musee-moreau.fr vagy Facebook

545bd0770a0711b245b6cf13_musee_gustave_moreau.jpg

 

6. Musée Nissim de Camondo

A Belle Époque - "szép idők" kb. 1980-1914 közötti időszak- itt ragadt párizsi ékköve, amely csak néhány lépés a Pagodától, lásd a következő pontban. A kúriát egy gazdag bankár, Moïse de Camondo építette, hogy felvágjon a 18. századi bútoraival és művészeti gyűjteményével. Ez az a hely, ahol ritka Sévres porcelánt, aranyozott bútorokat és Savonnierre szőnyeget láthatunk, amit eredetileg a Louvreba szőttek.

545bd5f635a91eee7e79634e_musee-nissim-de-camondo-paris-france.jpg

 

7. Pagoda Paris

Párizs nyolcadik kerületében bújik meg ez a gyönyörű vörös pagoda. 1925-ben avanzsált múzeummá, addig Ching Tsai Loo otthona volt, aki neves gyűjtő, leginkább az ázsiai, kínai darabok érdekelték. A Pagoda gyűjteményében megtalálhatók terrakotta figurák, jáde faragványok, ritka porcelánok. Az igazi szenzáció itt mégiscsak az enteriőr, a csodás fapadlótól kezdve az üveg artdeko mennyezetig.

www.pagodaparis.com

545ab1420a0711b245b6cb8a_paris_pagoda.jpg

 

8. Musée Carnavalet

Párizs első várossal kapcsolatos gyűjtemény-múzeuma. Itt található a szék, amelyben Voltaire meghalt, Robespierre borotválkozó tálja és még rengeteg csoda érdekes tárgy, amit egyszer egy életben érdemes megnézni.

www.carnavalet.paris.fr vagy Facebook

545ab10f35a91eee7e795e4f_musee_carnavalet.jpg

Remélem meghoztam a kedveteket Párizshoz illetve a múzeumokhoz, gyorsan foglaljatok tavaszra repülőjegyet. nekem is!

 

NIKOLETT N. STYLING

 

Utazz velünk!

HOSSZÚ HÉTVÉGE IZRAELBEN- EGYSZER MÉG VISSZATÉRÜNK

SALZBURG ÉS A NAGY MOZART-BUSINESS

SZINGAPÚR - REND A LELKE MINDENNEK

HA FIZETSZ ÉRTE, AZ NEM MEGCSALÁS - SZEXIPAR JAPÁNBAN

 

forrás egy része: cntraveller 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr97793856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása