Újragombolták a Szigetet - Interjú Borókai Fannival, a CEFD szervezőjével

Megjelent: 2015.08.19. 11:36

Idén minden eddiginél divatosabb programoknak adott otthon a Sziget Fesztivál, ahol a Design Terminal szervezésében a nemzetközi Gombold Újra! Közép-Európa - pályázat korábbi döntős kollekcióiból láthatott  egy szuper válogatást a közönség. A kitelepülésről és a fesztiválozók stílusáról a rendezvény szervezője, Borókai Fanni mesélt nekünk egy villáminterjúban.

img_5590.JPG

COLORCAM: Hogyan került ki a Gombold Újra! a Szigetre?

BORÓKAI FANNI: Az idei évtől a Sziget Fesztivál szervezői divatbemutatókkal szerették volna tovább színesíteni a programot, a Gombold Újra! pályázatunk döntős kollekciói pedig nagyon látványosak és remekül passzolnak a fesztiválos környezetbe, így nem volt kérdés, hogy ott a helyünk. A divatbemutatók a Design Terminál és a Hello Wood közös helyszínén, a Design Zone-ban valósultak meg.

C.: Milyen tervezők jelentek meg és milyen koncepció szerint választottátok ki őket?

B.F.: A divatbemutatókra a korábbi Gombold Újra! döntős tervezőket kértük fel. Igyekeztünk kiemelni a legsikeresebb alkotásokat, persze gond nélkül lehetett volna még más tervezőkkel is bővíteni a programot. Jövőre ez is cél!

image_00115.jpg

C.: Hogy tetszettek a nézőknek a bemutatók?

B.F.: Eddig egyértelműen pozitív visszajelzéseket kaptunk és a legtöbb show teltházas közönség előtt zajlott. Természetesen hamarosan ki fogjuk értékelni az egész hetes programot, de bízom benne, hogy ennek a kezdeményezésnek lesz folytatása.

C.: Hogyan fogadták a külföldiek a magyar tervezők munkáit?

B.F.: Nagyon jól, érdeklődőek és nyitottak voltak, és mivel idén már hat országra bővült a résztvevő országok száma (Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Szerbia, Horvátország és Magyarország) egyre színesebb és látványosabb kollekciók születnek.

img_7541.JPG

C.: Mi volt a jellemző a fesztiválozók öltözködésére, láttatok-e olyan darabot rajtuk, ami a Gombold Újra! keretén belül mutatkozott be, vagy a versenyben részt vett tervező alkotása?

B.F.: A fesztiválozók stílusára alapvetően a kényelem és a praktikum jellemző. Általában farmer shortot, topot és Converse cipőt viselnek. Designer ruhákat főleg a tervezőkön láttam, akik személyesen is megnézték a bemutatókat. A pályázatra készült darabok az esetek többségében amúgy nem alkalmasak utcai visletre. Vagy nagyon bevállalósaknak kell hozzá lenni. :)

img_8276.JPG

C.: Mi a következő lépés a rendezvény életében, illetve mikorra várható a CEFD?

B.F.: Az idei pályázat második fordulója augusztus végén lesz, akkor választja ki a nemzetközi zsűri a 20 döntős tervezőt, akik bemutathatják kollekciójukat az október 11-i Gombold újra! show keretében a Várkert Bazárban. Az azt követő eredményhirdetésen pedig kiderül, ki lesz a régió legjobb tervezője. A jegybevételekkel pedig az Ökomenikus Segélyszervezet munkáját segítjük. 

Pozsgai Brigitte

Fotók: CEFD

 

További inspiráló interjúk:

TORNATEREMBŐL A FESZTIVÁLTÉRKÉPRE - INTERJÚ A VOLT, A BALATON SOUND ÉS A STRANDFESZTIVÁL ALAPÍTÓIVAL 

NEM AKARTAM SZÍNÉSZ LENNI - INTERJÚ KAUTZKY ARMANDDAL 

SZÓ-FORRADALMÁROK, AKIK MIATT SZERETÜNK MAGYAROK LENNI - INTERJÚ TAKÁCS ÁKOSSAL

DIVAT A TÚLÓRA - INTERJÚ A CULTIVO ALAPÍTÓJÁVAL

TEGNAP HAZUDTAM LEGUTÓBB A KOMMENTELŐKNEK - SIXX INTERJÚ

EGÉSZ NAP MELEGÍTŐBEN - INTERJÚ GRECSÓ ZOLI KORTÁRS TÁNCOSSAL

 

 Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr627717460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása