A Hangya és a Darázs

Berepült az új Marvel-film

Megjelent: 2018.07.19. 17:17
Írta: colorcam

Még ki sem hűlt a helyünk a mozikban a Bosszúállók: Végtelen háború után, máris egy újabb Marveles szuperhős filmmel tarthatjuk melegen a székünket, igaz, az amerikai bemutatóhoz képest kicsit késve érkezett meg hazánkba A Hangya és a Darázs.

4_8.jpg

A késedelemnek egészen prózai oka van: mégpedig a foci vb. A Disney nem szerette volna felvenni a versenyt az európai piacon egy olyan eseménnyel, ami három hétig meghatározza az öreg kontinensen élő emberek mindennapjait. Vasárnap viszont véget ért a világbajnokság, így érkezhet a mozikba a Marvel legújabb filmje, amire nagyon is érdemes két órát szánni az életünkből.

ant-man-wasp-movie-details.jpg

A történet az Amerika Kapitány: Polgárháború utáni, de még a Végtelen háború előtti időszakban játszódik. Scott Lang a Polgárháborúban való részvételének következményeképp házi őrizetben tengeti napjait, amiből már csak néhány nap van hátra, és azt gondolja, hogy gyerekjáték lesz kivárni. Erről azonban teljesen másképp vélekedik Hank Pym és Hope (aki egyébként a Darázs), amikor kiderül számukra, hogy Scott segítségével kihozhatják Pym feleségét a kvantumtérből. Lang, ugyan nem önszántából, kénytelen elhagynia a házi őrizetét, amit az FBI véletlenszerűen folyton ellenőriz. Hogy ne csak Hangyának legyen nehéz dolga, a Pym család életét is megkeseríti a film –szerintem szerethető- antihőse, Szellem, akinek szintén vannak tervei a kvantumvilággal, de egészen mások, mint Hankéknek. 3_6.jpg

Ezektől az igazán erős motivációktól és ellentétektől egy roppant feszült filmet kapunk, de az ezekből fakadó terhet rengeteg poénnal le is veszi a vállunkról a rendező, Peyton Reed, így egy feszültséggel teli, izgalmas, de mégis könnyed akció-vígjátékot láthatunk. Néhány poén azonban elég gagyira sikeredett, viszont megfelelően voltak elhelyezve a filmben, így mégis nevettettek. Kicsit az volt az érzésem, mint a Kiss Ádám stand-upjaiban előforduló trágár szavaknál. Önmagában nem vicces, ha egy humorista minden második szava vulgáris kifejezés, de a megfelelő pontokra elhelyezve visítva röhögés lesz az eredménye.

first-look-at-evangeline-lilly-as-the-wasp-in-ant-man-and-the-wasp11.jpeg

A Hangya és a Darázs tehát egy könnyedebb, szórakoztatóbb Marvel-film, aminek minden karaktere nagyon szerethető, még a rossz oldalon állók is. A legtöbben közülük jók a lelkük mélyén és a pozitív karakterek sem a legtisztább emberek a földön, tehát egy furcsa erkölcsi katyvaszban találjuk magunkat, ami szerintem pozitívuma a filmnek. Ahogy említettem, Szellemet sem tudjuk elítélni, de még a Scott sarkában loholó FBI ügynök sorozatos megjelenése is üdítő színfoltja a filmnek.

A stáblistát ezúttal nem kell teljesen végignéznie annak, aki nem szeretné, mert kb. az egyharmadánál már megkapjuk azt a jelenetet, amire a stáblista végéig szoktunk várni. Mindenképpen érdemes a helyünkön maradni, mert szerintem eléggé ütős képsorokat láthatunk, ellentétben a legvégével, ami nekem egy kicsit csalódás volt, nyugodtan elhagyhatták volna. Szerintetek?

Szöveg: Balázs

 

A Hangya és a Darázs (Ant-Man and the Wasp)

akció/kaland/sci-fi/vígjáték, 118 perc

 

Szereplők:

Scott Lang / Ant-Man - Paul Rudd

Hope van Dyne / The Wasp - Evangeline Lilly

Janet van Dyne - Michelle Pfeiffer

Ghost - Hannah John-Kamen

Maggie Lang - Judy Greer

Sonny Burch - Walton Goggins

Dr. Hank Pym - Michael Douglas

Luis - Michael Pena

Dr. Bill Foster - Laurence Fishburne

 

RENDEZŐ -Peyton Reed

FORGATÓKÖNYVÍRÓ - Chris McKennaErik SommersPaul Rudd

OPERATŐR - Dante Spinotti

ZENE - Christophe Beck

VÁGÓ - Dan LebentalCraig Wood

 

Mit nézel?!

Star Wars kicsit másképp - Solo, a kalandos űrwestern

Deadpool 2. - A vicces fiú ismét akciózik

Tomb Raider - A csaj, aki mellett tuti nem alszol el

Nézünk, mint a moziban: Három óriásplakát Ebbing határában

Behind the scenes - Legendás filmek kulisszái mögött

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr8114123171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása