Ki ne hagyd! 2.0.

A legjobb hazai előadóink a legjobb fesztiválokon

Megjelent: 2018.07.13. 19:34
Írta: colorcam

Több évtizedes tapasztalat mondatja velem, hogy nincs az az alkalom, amikor sikerül tető alá hozni azt, hogy egy fesztiválon minden kedvenc hazai fellépődet meg tudd nézni. Szerencsére kis hazánkban az egy főre jutó fesztiválok száma valahol a három és az öt között mozog, így mindig nyílik egy újabb alkalom arra, hogy ott legyél annak a koncertjén, akién nem sikerült eddig a VOLT-on, az EFOTT-on vagy a Fishing on Orfűn. 

band-brown-carnival-814049.jpg

 

07.20. / MŰVÉSZETEK VÖLGYE / HARCSA VERONIKA-GYÉMÁNT BÁLINT QUARTET

Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor Kapolcs, azaz hivatalos nevén Művészetek Völgye. Ha pedig Művészetek Völgye, akkor hosszú ideje Harcsa Veronika Udvar, ahol az énekesnő és vendégei jazz melódiáinak örülhetünk. Veronika itt ismerkedett meg egyébként az egyedi elektronikus zenei világáról ismert fiatal producerrel, Iamyankkal is, és ebből a találkozásból, kettejük világának egyesüléséből aztán a fesztivál felkérésére megszületett az idei Völgyhimnusz, a Valley of heArts.

A Völgy több mint 1500 programja közül nehéz lenne kiemelni csupán egyet, így maradjunk a Harcsa Veronika Udvarban és az énekesnőnél: július 20-án, pénteken Gyémánt Bálint gitárművésszel közös duója lép fel, kiegészülve a 2018-ben megjelenő lemezének belga ritmusszekciójával.

31631999_10156374372328156_2660486086706331648_o.jpg

Másra vágysz, mint a mainstreem? Itt a helyed!

Időpont, helyszín: július 20., 22:00 óra

Facebook esemény

 

08.03. / PALOZNAKI TISZTELGÉS FÁBIÁN JULI EMLÉKÉRE / PALOZNAKI JAZZ PIKNIK

A tavalyi év egyik legnagyobb vesztesége az volt, hogy megtudtuk, a csodálatos Fábián Julit már nem hallhatjuk, nem láthatjuk többet énekelni. A mindig vidám, rengeteg embert inspiráló énekesnőt nemcsak a közönség, de a szakma is annyira szerette, hogy úgy érezték, méltóképpen kell megemlékezniük művésztársukról és jó barátjukról. A Paloznaki Jazz Pikniken ez alkalommal BigJohn Whitfield, Carl Avory, Tóth Vera, Micheler Myrtill, MC Kemon, Palásti Kovács Zoltán “Zoohacker", Premecz Mátyás, Udvarhelyi Gábor, Bata István, Gábor Andor, DJ QCEE, Delov Jávor zenél majd. 

Ha a te szívedbe is örökre bevéste magát Fábián Juli, akkor ott a helyed!

magyarprogi5.jpg

Időpont, helyszín: Augusztus 3. 18:30., MOL Nagyon Balaton Nagyszínpad, Paloznak 

Facebook esemény

 

08.03. / O.Z.O.R.A FESZTIVÁL / LAJKÓ FÉLIX ÉS VOŁOSI

Az O.Z.O.R.A Fesztivál mindig is megosztó jelenségnek számított a hazai közvélemény számára. Az elmúlt évek során egyre árnyaltabb képet alkotott magáról a rendezvény, miközben egy szubkultúra számára a világ egyik legjelentősebb eseményévé nőtte ki magát. Immár köztudott, hogy nem kell züllött hippinek, spiritualista jóginak lennünk – sőt még a psytrance-t sem kell szeretnünk – ahhoz, hogy átélhessük ezen sokszínű esemény miliőjét. Ozorára nem csak a zenei élmény miatt érdemes menni: gyönyörű művészeti installációk mellett több kiállítást is megtekinthetünk, előadásokon, workshopokon, sőt még akár főzőtanfolyamon is részt vehetünk. Beszélhetünk a nagyszínpadot díszítő szürreális fényfestésről, a szemét és a reklámok teljes hiányáról, vagy arról, hogy szinte kivétel nélkül mindenki barátságosan néz ránk – az Ozora Fesztivál bármely kísérletező kedvű látogató számára maradandó élmény marad.

10_06_lajko_fe_lix_e_s_a_volosi_hajdu-andra_s-e1506403021801.jpg

A sokszínű zenei paletta a pszichedelikus trance-től a világzenén át az urbánusabb hangzású technóig terjed, és csak itt találkozhatunk nepáli fúvósokkal, izraeli didgeridoo zenekarral, angliai electro-jazzel és tuareg sivatagi bluesbandával közvetlenül egymás után. Az egyik legizgalmasabb hazai produkció Lajkó Félix és a lengyel Vołosi közös projektje. Félixtől megszokhattuk, hogy ugyanolyan virtuóz módon brillírozik hegedűn, mint citerán, hangzásán éppúgy érződnek a népzenei gyökerek és a kortárs zene lenyomatai. Ezt a tudását kombinálja a lengyel komolyzenei kvartett eklektikus hangzásával.

Ha szeretnéd őket élőben is hallani, egy igazán izgalmas élményre, vagy akár lelki feltöltődésre vágysz, mindenképp ott a helyed idén az Ozora Fesztiválon! 

Időpont, helyszín: augusztus 3., Ozora

Facebook esemény

ozorafestival.eu

 

08.04. / GESZTI +JAZZ+AZ+ LÁNYOK / PALOZNAKI JAZZPIKNIK

Geszti Péter az egyik legjobb humorral megáldott hazai dalszövegíró és zeneszerző, aki mindig elő tud rukkolni valami újdonsággal és ez még akkor is összejön neki, amikor régebbi dalait idézi fel. Idén a Paloznaki Jazz Pikniken tűnik fel, ahol a legendás Jazz+Az-ból ismert lányok lesznek a segítségére, hogy megelevenítsék a szavak mágusának ledkedveltebb szerzeményeit. 

Ez az este a tiéd, ha nálad se múltak el nyomtalanul a kilencvenes évek. 

magyarprogi4.jpg

Időpont, helyszín: Augusztus 4. 21:00, MOL Nagyon Balaton Nagyszínpad, Paloznak

Facebook esemény

 

08.24. / QUIMBY / STRAND FESZTIVÁL

A Quimby egy kicsit olyan, mint a Rolling Stones: akkor is zenélni fognak, amikor mi már a nyugdíjas otthonban ropjuk a Spice Girls-re, és akkor is minden 16 éves ott lesz a koncertjükön, amikor nekünk már ciki lesz feszes naciban és bakancsban mutatkozni az emberiség előtt. Az eklektikus dallamokat és szívhez szóló szövegeket akaratlanul is slágerekbe öntő zenekar egyik titka - azok mellett, amiket nem tudunk - hogy teljes őszinteséggel állnak a művészethez és érezhetően együtt tudnak alkotni akkor is, ha szinte mindenki teljesen más személyiség. 

Azt nem gondoljuk, hogy pont  Quimby-n nem voltál még, de azt igen, hogy a nyarat a Balaton partján mindenképp velük kell zárnod. 

magyarprogi3.jpg

Időpont, helyszín: Augusztus 24. 20:45 , MVM Nagyszínpad , Strand Fesztivál, Zamárdi

Facebook esemény

 

08.24. / MARGARET ISLAND / STRAND FESZTIVÁL 

A Fonyódon alapított Margaret Island egyik legnagyobb ereje a szép szövegekben és a finom dallamokban rejlik, amire szinte kivétel nélkül mindenki szeret andalogni. A romantikus fesztiválpillanatok felelősei olyan slágereket adtak a hazai zeneiparnak - és a női kispárnáknak -, mint az Egyszer volt, az Eső és a Sárga levelek, amiket hallgatva igazán mély lelki utazások résztvevői lehetünk.

Ha fiú vagy és valami romantikusat tervezel a fesztivál idejére, mindenképp fogd meg a lány kezét, vidd el a nagyszínpadhoz és táncold vele végig a koncertet a kora esti napsugarak fényében.

magyarprogi2.jpg

Időpont, helyszín: Augusztus 24, 18:15, MOL Nagyszínpad, Strand Fesztivál, Zamárdi

Facebook esemény

 

+1 : 07.21. / PUNNANY SZÜLINAPI KARNEVÁL / BUDAPEST PARK

A Budapest Park ugyan egy állandó, nyári koncerthelyszín - de ami ott történik, az mégis olyan, mintha egy hónapokon át tartó fesztivál lenne. A több, mint 10.000 főt befogadó helyen az év egyik legnagyobb bulija mindig a Punnany Massif koncertje, ami idén azért is különleges lesz, mert a zenekar 15. születésnapját ünnepli vele. Wolfie-ék ezúttal egy egészen egyedi dologgal készülnek, ugyanis a jeles alkalom köré egy teljes karnevált szerveznek, annak minden kötelező elemével. Az Élvezd, a Hétköznapi hősök és az Utolsó tánc is a karnevál része lesz, melyhez a PASO adja majd a bemelegítő ritmusokat.

Ami minket illet, elég sokféle Punnany koncerten voltunk már: akusztikuson, „simán”, szülinapin, és természetesen láttuk őket a legnagyobb fesztiválokon is, de ha csak egy kedvencet kellene mondani, nem tudnánk. Az együttes tagjai mindig tudnak valami újat mutatni, így a már az ezerszer hallott slágerek sem tűnnek soha elcsépeltnek és ezúttal sem számítunk másra. 

A Budapest Parkban többek közt az is nagyon jó, hogy a színpadon lévő eseményeket nyomon követheted a küzdőtérről, de válthatsz jegyet az azt körülölelő teraszokra is. Ha nem szeretnél lemaradni a szülinapi karnevál egyetlen pillanatáról sem, akkor fogj össze a barátaiddal, és inkább az utóbb említett helyszínről nézd végig a koncertet. 

magyarprogiafaszomar.jpg

Időpont, helyszín: Július 21-22., 21:00, Budapest Park 

Facebook esemény

 

Borítókép: pexels.com

 

Fesztivál fiesta

Ki ne hagyd! - Kedvenc külföldi előadóink az idei fesztiválszezonban

Interjú a VOLT Fesztivál alapítóival

Túlélőkészlet a fesztiválszezonra

Így hordd a hajad a fesztiválokon!

  

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr6114109051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása