Shea vaj francia köntösben

Bőröm őrei 1.

Megjelent: 2018.01.15. 00:04

Majdnem miden beauty posztomban leírtam már, hogy pár éve érzékeny, ekcémára hajlamos lett a bőröm, ami gyökeres változást hozott a bőr- (és szépségápolási) rutinomban. Először is sokkal jobban odafigyelek arra, hogy milyen összetevőket tartalmaz egy adott kozmetikum (és erre erőteljesen bátorítanék mindenkit, érzékenység ide vagy oda). Másodsorban előnyben részesítem a jobban hidratáló termékeket: olajos-krémes tusfürdőket, zsírosabb (bár ez a szó sokszor félrevezető lehet) készítményeket. A Bőröm őrei sorozatban olyan termékeket szeretnék Nektek bemutatni, melyekkel maximálisan elégedett vagyok, és nyugodt szívvel ajánlok bárkinek.

co_co_sheabutter.jpg

Elsőként a számomra a szépségápolás TOP 3-jában lévő francia márka, a L'Occitane shea vajas készítményeit szeretném a figyelmetekbe ajánlani. A shea vajas arckrémet és kézkrémet már régóta nagy lelkesedéssel használom, így egy ideje már szemeztem a tusfürdővel és a testápolóval is. Karácsony előtt egy csodás workshopon vehettem részt a L'Occitane jóvoltából, ahol amellett, hogy a Laura Virág, egészen pontosan Muszula Timi segítségével gyönyörű adventi kopogtatót készítettünk (ugye láttátok decemberben az Insta Storyban a @colorcam_ws-en?), egy ajándékdobozt is becsomagoltunk, mely az esetemben nem mást, tadamm, mint shea vajas termékeket rejtett - a sors akarta tehát, hogy megszülessen ez a poszt :)

Afrika aranya, azaz a shea vaj, teljesen jogosan vált a kozmetikai ipar és a felhasználók nagy kedvencévé, hiszen rendkívül jól hidratál és ha nem finomítják túl, akkor A, E és F-vitamin tartalma is igen magas. A shea vaj, vagy más néven karité (mindkét elnevezés egy-egy afrikai nyelvből ered, a franciák az utóbbit vették át) a Nyugat- és Közép-Afrika szavannáin akár kétszáz évig is élő karité fa diójából kisajtolt sárgás, zsíros anyag. Az ókori Egyiptomban már előszeretettel használták, hiszen tudták, ha bekenik magukat az értékes vajjal, védik bőrüket az égető napsugarak és a szél ellen is.

shea-moisture-community-commerce-tamale-68-large.jpg

Napjainkban számos termékben megtalálható a szappanoktól kezdve a samponokon át a testápolókig, mert annyi mindenre áldásos hatással van: legyen az ekcéma, pikkelysömör, bőrallergia, napégés vagy egyszerűen csak egy szárazabb bőrfelület. A titka az, hogy míg sok testápoló azon az elven működik (sajnos), hogy a bőr felszínére kenve a mélyebben fekvő rétegekből felszívja a vizet, ami ugye nem túl jó, addig a shea vaj zsírsavai közvetlenül, helyben hidratálnak. A hidratált (megfelelő zsírtartalmú) bőrréteg pedig nemcsak esztétikai kérdés, hanem az egyik feltétele is annak, hogy a baktériumok ne fertőzzék meg a száraz bőrt pl. ekcéma esetén. Ha a sajtolás  folyamatában, amikor is a seha vaj színe sárgásból egyre fehérebbe megy át, nem esnek túlzásba a gyártók, akkor később az E-vitamin gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásának is örülhetünk.

81vtxb47nol_sl1500_f6fb1c38-495f-43f4-8431-d203f7c9b03b_800x.jpg

Na de nézzük, hogy mit is rejtett az én csodás L'Occitane-shea-csomagom? Mindenekelőtt természetesen a klasszikus 20% shea vaj tartalmú kézkrémet, mely mézet és mandula kivonatot is rejt és finom ilang-ilang + jázmin illatot kölcsönöz a kacsóknak. Aztán a szintén klasszikusnak számító shea vajas szappant, ami az eredeti formájában és különböző illatvariációkban is megvásárolható. Egy ultra gazdag tusfürdőt, mely akár samponként is használható, és 5% shea vaj mellett kókusz illetve szója proteineket tartalmaz. A hozzá tatozó testápoló tej shea tartalma 15% és körömvirággal ötvözve nyugtatja meg a száraz bőrt. És végül, de nem utolsó sorban a 10% shea vaj tartalmú ultra gazdag organikus ajakápolóról se feledkezzünk meg. Mivel a shea vajas kollekció emblematikus tagja a márkának, az ajakápolónak, a szappannak és a kézkrémnek rendszeresen jelennek meg gyűjtői vagy a méltányossági kereskedelmet támogató kiadásai, melyekből egyet szeretnék is most bemutatni.

70d37d50-251a-40a0-b182-a823a1238342.JPG

A L'Occitane alapításának 40. évfordulója alkalmából ünnepi csomagolásba öltöztette a shea vajas termékek egy részét, finom, púderes ibolya illatot kölcsönözve nekik. Ugyanazokkal az összetevőkkel ápolnak, mint a hagyományos társaik, de emellett például az ajakbalzsam megvásárlásával nemcsak magunknak szerezhettünk örömöt, hanem nemes ügyet is támogathattunk. A shea vajat ugyanis a vállalat Burkina Faso-ból szerzi be, ahol a helyi nők takarítják be és dolgozzák fel a karité fa termését. Ma a fair trade együttműködésnek köszönhetően mintegy 17.000 nővel működik együtt a márka, segítve képzésüket, gazdasági továbblépésüket. Évről évre ennek mi is részesei lehetünk egy-egy aktuális "solidarity", azaz támogatói termék megvásárlásával.

snapseed-7_1.jpg

A shea kollekciónak számos további tagja is van mind a test-, mind az arcápolás területén. Ha szeretnél részt venni nyereményjátékunkban, melyben 3 db mini kézkrém-ajakápoló duót sorsolunk ki, akkor irány a L'Occitane weboldala és kommentben írd meg nekünk, melyek január shea újdonságai!

 

Szöveg és képek:

Anna

 

Borítókép: L'Occitane

 1. kép:  www.thekinkandi.com

 2. kép: magalic.com 

 

Források:

shea-vaj.net

sheavaj.hu

https://en.wikipedia.org/wiki/Shea_butter

 

Tükröm tükröm mondd meg nékem!

Take it slow! - Rózsaszínek és cukorkaillat

Rúzsok extrákkal 2.

Légy kedves ír módra! - Human&Kind kozmetikumok

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr8013560771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kairity 2018.01.15. 14:21:58

Én a shea vajas lime kézkrémet próbálnám ki a legszívesebben. :)
süti beállítások módosítása