Audi A4

Arcoskodás nélkül

Megjelent: 2017.11.21. 07:30
Írta: colorcam

Most, hogy már a kabriók visszahúzódtak az ideiglenes kivonás árnyékába és az egyszeri üzletember is sorba áll ni kényszerül a téligumikért a szakemberhiány miatt, újra előkerülnek az első autóként használt szekerek. A mai piacon nagy a választék a közép-prémium kategóriás autókból, azonban nem kell elsietni a dolgot. audi_cim_colorcam.jpg

A flottán túl is van élet, és amikor az ember kiszáll a multiból és a saját szekerét kezdi el tolni, gyakran keres egy jó alternatívát, ami  praktikus és kinézetre is mutatós. A leendő vagy már meglévő ügyfeleket felkeresni az Audi A4-gyel igazi élmény. Semmi hivalkodás nincs a küllemében, viszont az eleganciát magában hordozza. Tök szuper, hogy a formavilág nem merül bele túlságosan a múltba, nagyon is újító, de egyben konzervatív is, így a tőzsde-spekulánsoktól kezdve a budai startupperekig mindenki megtalálja benne magát. 

 

 

Az Audi modellpalettájának egységesítése a laikus szemnek nagyon megtévesztő lehet, hiszen az A4 és az A6 közötti vékony mezsgye elmosódni látszik, sokszor és könnyen összekeverhető. Szürkemetál színű tesztautót kaptunk, és tipikus menedzser járgányként ez tökéletesen illik is hozzá. A beltér ügyesen balanszíroz az újító és a klasszikus megoldások között. Visszafogott minimál design járja át a kocsi belsejét, ami könnyen átláthatóvá teszi a műszerfalat. A egységbe csupán a középen helyet foglaló kijelző rondít bele (ahogy a Mazdánál és Merciknél is), ami nem húzódik vissza, ha épp nincs rá szükség, viszont kikapcsolható.

img_0895.JPG

Űrtechnikára ne számítsunk, nagy meglepetések nincsenek, viszont az Audi ügyel rá, hogy a pénzünkért azt kapjuk, amit elvárunk. Középen az automata váltó nemcsak a kapcsolgatásért felel, hanem kiváló kartámasz is, ahonnan kellő kényelemmel vezérelhetünk mindent, amire szükségünk van. Például a jól megszokott érintőmodullal ellátott módválasztóra kifejezetten csak így érdemes írni, ha nem akarjuk betűnként végigtekerni az ABC-t.

Tesztautónkat minden földi jóval telepakolta a kedves forgalmazó, így kedvencem, a széles képernyős MMI navigácós rendszer is ott terpeszkedett a kormány mögött. Ugyan több mint egy misit dob a végső vételárhoz, mégis érdemes hozzárendelni a konfighoz, annyi infót kapunk rajta keresztül. Hosszú vezetéseknél pedig roppant kényelmes, hogy rögtön a szemünk előtt van.

dscf9553.JPG

Hab a tortán, hogy nem kaptunk erős Audit, a feltöltős 1.4 TFSI motorral szerelt űrhajó azonban mégsem volt csalódás. Kellően dinamikus, mondhatni fürge modellről beszélhetünk, ami gyorsulásoknál sem hagy cserben. Azonban a 150 ló nem a kiélezett utcai versenyekre való, hanem a kellemes autózáshoz, ezért a 250Nm nyomatékot a 7 sebességes dupla kuplungos váltó rendkívül ügyesen osztja be, szinte sosem hibázik. Nagyban hozzájárul a vezetési élményhez, hogy a kormányzás is rendkívül egyszerű, könnyen irányítható a kocsi. Az elől-hátul öt lengőkaros felfüggesztés bőven ad stabilitást, ennek köszönhetően a kátyúkat sem nagyon érezzük. A 18 colos felnik pedig szuperül néznek ki, és nem nagyon zavarnak be a futásteljesítménybe. 

dji_0061.JPG

Kiváló autót hozott le a gyártósorokról az Audi. Arcoskodás nélkülni, csinos, ámde konzervatív formája az idősektől a fiatalokig elnyeri a tetszéseket. Sokaknak talán visszafogott lehet, azonban ez a modell biztos, hogy nem a számlaképes maffiózóknak készült. Ugyan a tesztautó nem volt extrákkal teletolva, a kormány mögötti műszeregység és kijelző, a tolatóradar, a klíma és az ülésfűtés bőven elég kényelmet biztosított, az S-Tronic váltóról nem is beszélve. Ár: 13.500.000 Ft

Szöveg és képek:

alairas_marci_1.png

 

Szevasz Uram!

HANDBIKE FORRADALOM MAGYARORSZÁGRÓL

ELÉG MENŐ EHHEZ A FÜLED? - BEOPLAY H4 ÉS BEOLIT 17 TESZT

HONOR 8 TESZT - JOBB, MINT AZ AKTUÁLIS CSÚCSTELÓD?

SPORT OKOSESZKÖZÖK ÉS ZENE NÉLKÜL? FELEJTSD EL!

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr9113263371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása