Sport okoseszközök és zene nélkül? Felejtsd el!

Megjelent: 2016.05.18. 10:00
Írta: colorcam

Nem nagyon jársz edzeni? Tudom, a stressz, a meló, a "nincs időm, hagyjál már, inkább alszom hétvégén" nekem is gyakran elhagyta a számat. Aztán rájöttem, hogy néhány kiegészítővel jobban tudom motiválni magamat, mintha 0-24-ben mellettem állna Usain Bolt.

fitbit_blaze4_1.JPG

Mostanában rengeteg okosságot tesztelünk. Nap mint nap más smart watchot küldenek a gyártók, de az egyik terméken, bevalljuk becsülettel, a szerkesztőségben kicsit rajta maradtunk, mint a barátnőm a múlt szombati bulin. A Fitbit terméket nekem találták ki, tulajdonképpen anyám helyett anyám. Nem szól ugyan, hogy vigyem haza a szennyest, viszont mindent elkövet, hogy mozgásra bírjon. Felkelés után látod az analitikát, hogy hogyan és mennyit aludtál éjszaka. Amint elkezded a napi rutint, az Altára keresztelt karkötő már méri is, hogy mennyi kalóriát égetsz el pl. fogmosás alatt és mennyi lépést teszel meg a napi teendőid végzése közben. Szerettem, hogy látom rajta a telefonról jövő értesítéseket is, és hogy akkor is jelzett, ha még hátra volt a kitűzött célból.

Az Alta nagytesója, a Blaze tulajdonképpen ugyanerre hivatott, némi gyári tuninggal. A nagyobb színes kijelző, a szívritmus- és pulzusmérő, az okostelefon GPS-ének használata, mind-mind olyan szolgáltatások, amelyek egy sportolónak - és lelkes kezdőnek is - rengeteget segítenek a felkészülésben. Gyakorlatilag kapunk magunk mellé egy virtuális személyi edzőt, aki nem kiabál és cseszeget, hanem élvezettel bír rá, hogy akkor is lemenjünk a spanokkal focizni, amikor egyébként semmi kedvünk nem lenne hozzá. Nekem is tele volt már a fejem az egészségtudatos bullshittel, de ez működik.

Analóg óra párti vagyok, ezért mindig húzom a számat, ha okosórát vagy fitnesskarkötőt kell tesztelnem és hordanom hetekig, így különösen érzékeny vagyok a kinézetre. Az Altát inkább csajokon tudom elképzelni, mert vékonyabb és cserélhető a pántja, akár elegánsabb kiegészítőként is jól működhet. A Blaze jóval karakteresebb, a picit szögletesebb formavilág közelebb áll a lelkemhez, és nekem kell a nagyobb kijelző. Apropó kijelző. Teljesen testreszabható: a trendnek megfelelően választható digitális vagy analóg számlap is. A korábban említett pántcsere a Blaze-nél is működik. Opcionálisan választható hozzájuk szilikon, bőr vagy fém szíj is, így a sportos külsőt pillanatok alatt fancy-re válthatjuk.

fitbit_alta3_1.JPG

A zene az kell. Motivál és erőt ad a nehéz helyzetekben is. Lássuk be, gyakran a sport el- vagy újrakezdése is egy ilyen helyzet. Nekem a zene az életem része, nem tudok létezni nélküle. Szól otthon, a kocsiban és sport közben is. Régóta nézegettem, hogy mit vegyek, mi az, amit mindenhova magammal vihetek, bírja a strapát, de azért legyen prémium is. Szerencsére már nem kell egy egész hifit cipelni a vállon, hogy a haveroknak is megmutasd a feelinget. A megoldás: B&O PLAY. A BeoPlay A2-es bluetooth hangszórója elég menő kis cucc, és ami nem elhanyagolható, hogy a vékony kialakítás ellenére brutál jól szól. Legyél üzletember vagy hipszter bajszos-szakállas életművész, az A2 garantálom, minden lakásban szuperül mutat. A cikk írása közben is erről szól a Brian Tracy és nehezen tudom levenni róla a szememet (a hangszóróról).

Ha füles híve vagy, a BeoPlay H7-et ajánlom. Utálok kábelezni, fűnyírót is azért váltottam elektromosról, mert nem bírtam, hogy állandóan kerülgetni kell a vezetéket. A H7-nél nincsenek ilyen problémák, egy felöltéssel letol 20 órát. Tehát reggeltől estig lehet vele zúzni és nem merül le. Ezek az infók azonban mind elhanyagolhatóak lennének, ha egy amorf fél téglát kellene a füleden hordanod. A H7 olyan, mint egy frissen polírozott Vespa. Nemcsak mindennapi használati tárgy, de stílusos kiegészítője a mindennapoknak. Örülök, hogy a fejhallgatók terén is van fejlődés. Itt például az oldalt elhelyezett érintőfelülettel válthatunk Jay-Z-ről Beethovenre vagy Rihannáról Csocseszre. Hívást is tud fogadni, na meg most figyeljél: báránybőrből van a fülpárna. Lehet annál kényelmesebb valami, mint hogy egy bárány ül a füleden? Csak a barikád. Bocs.

M.

 

ERŐ, IZOM, TEJET ISZOM!

MIT JELENT PONTOSAN A FUNKCIONÁLIS EDZÉS?

CROSSCORE, AZ ÚJ ŐRÜLET

 

 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr338697658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása