Vajon hány parfümre telik egy Birkin bag-ből?

Megjelent: 2017.10.25. 00:15

A Birkin bag-ről, azaz a világ egyik legdrágább táskájáról beszélünk és az egyik legfinomabb parfümről is, amit idén ősszel dobott piacra a francia Hermés luxusmárka. Az eredetileg lószerszámokat gyártó cég ma a világ egyik legpatinásabb divatháza, mely csodaszép sálaival és a címben említett ikonikus táskával lopta be magát  legszebb álmaink közé. Persze ahhoz, hogy értékeljük, nem árt tudni, miért Birkin a Birkin és mire emlékeztet az új illat, a Twilly. birkin3.jpg

A táska

színésznő-énekesnő Jane Birkin-nek nagyon nehéz napja volt: Párizsból Londonba tartott épp, és amikor egy kicsit rendbe akarta szedni a gondolatait a táskájában rejlő irataival együtt, az egész az ölébe borult. A jelenetet a repülőn utazó Jean-Louis Dumas orra előtt sikerült előadnia, aki akkoriban épp a Hermés divatház igazgatója volt. A férfi Jane segítségére sietett és miközben összeszedte a szanaszét hullott papírokat, megígérte neki, hogy olyan táskát készít, amiben minden nő rendszerezni tudja a fontos dolgokat és nem mellesleg még  jól is néz ki. 

birkin1.jpgJane Birkin

Dumas nem volt az a levegőbe beszélős típus és hamarosan elkészült az első táska, amit Jane-ről nevezett el Birkin bag-nek. A luxuscikk szinte percek alatt vált a gazdag, kifinomult nők és elfoglalt üzletasszonyok első számú státusz szimbólumává annak ellenére, hogy Jane a PETA hatására (amerikai állatvédő szervezet - szerk.) később le akarta vetetni a nevét a krokodilbőrből készült kollekcióról. A divatcikk legnagyobb kedvelője ma Victoria Beckham, akinek a híresztelések szerint minden színben és minden méretben van saját Birkin táskája.

Ha valamiről a Wall Street-en azt mondják, hogy értékállóbb, mint az arany, akkor komolyan el kell gondolkoznunk azon, hogy mondjuk egy elhagyatott párizsi házban milyen kincsre is szeretnénk bukkanni: egy ládányi ékszerre vagy inkább csak egy tökéletes állapotban lévő vintage Birkin táskára, kendővel a fogantyúján. Az Independent és a Time Magazine szerint majdnem tízszer jobban járunk, ha a néni táskáját visszük magunkkal és ott hagyjuk az aranyat más felfedezőknek. 

birkin2.jpgAudrey Hepburn a Hermés sálat a fején hordta, míg Grace Kelly a karját tartotta vele

Ha az a bizonyos néni valódi művészetkedvelő hírében állt, akkor nem állt meg egy táskánál: sálat is vett hozzá, amit később a nappalijában állított ki. A különleges értékkel bíró kendő ma 250 selyemhernyó összehangolt munkájának és némi emberi beavatkozásnak a gyümölcseként kerül a selyemfestők aranykeze alá, ahol összesen hat hónapot tölt el "szépítkezéssel", mielőtt az áruházak kirakatába kerülne. A legtöbb ilyen divatcikk szabályos négyzet alakú és a mintája minimum egy, lóra vagy lószerszámra emlékeztető elemet tartalmaz. A többnyire 90x90 centis darabok mellett pedig ott vannak a Twilly névre hallgató, cuki kis hosszúkás megoldások is, melyet kendőként vagy a táskánkra csavart kiegészítőként is hordhatunk. Vagy akár egy kacér kis illatként fújhatjuk magunkra...twilly2.jpg

Az illat

...ugyanis Christine Nagel parfümőr a vidám sálak tiszteletére egy Twilly nevű új parfümöt tervezett a Hermésnek. Az illat finom, nagyon játékos és elképesztően szexi - ahogy egy színes kis selyemre emlékeztető dologtól ez el is várható. A szabadság, vidámság és egyediség érzetét a gyömbér, a tubarózsa és a szantálfa elegye idézi fel viselőjében, de még mielőtt magunkra fújnánk a parfümöt, egész biztos, hogy a kalapos vidám kis üvegcse már rég elrabolta a szívünket.twilly.jpgEgy ilyen kis könnyedén buja esszenciából összesen 75 darabot kellene vennünk, hogy a legolcsóbb, már kendővel is ellátott Birkin táskát megtömjük vele, míg a legfelsőbb kategóriás, újonnan gyártott kiegészítőből összesen 145 darab 30 ml-es illat jönne ki (A 30ml-es parfüm ára itthon 19.300 Ft - szerk.). Persze most nem beszéltünk a megrendelők extra kívánságairól és az aukciókon kikiáltott vintage táskákról, amiknek az ára valahol a Sztratoszférán túl keresendő... ;)

Források: Tradesy, Brag My Bag, Hermes official site

utolsó két kép: Farkas Anna

Szöveg:

alairas_brigi_1.png

 

Tükröm-tükröm mondd meg nékem!

Fedélzeti jelentés: Kihagyhatatlan őszi darabok

Gyümölcsözön a bőrödnek - Vitamin testnek és léleknek

4 dolog, amit egész ősszel viselni fogsz

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr6212918389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása