Ezt a kérdést most rengetegen teszik fel maguknak, hiszen 6 éve nem volt ilyen, mint idén. Hölgyeim és uraim, hét ágra süt a nap, de mégsem izzadunk le bokáig, és ha minden jól megy, a záró napon sem fogunk elázni. Ez nagy szó, hiszen az elmúlt években a nagyszerű étkek mellett a Gourmet Fesztiválról mindig a gumicsizmára és az esőkabátra asszociáltunk.
Ezen való nagy örömünkben már csütörtökön, a szakmai napon bevetettük magunkat a standok közé, így szombaton már céltudatosan látogattuk meg kedvenc kiállítóinkat, akik kínálatában találtunk tradicionális, újító és kedvenccé vált ízeket is.
#1
Digó
Ott hátul, már-már elbújva a DiVino szomszédságában, sütögetik Budapest egyik legjobb pizzáját. A Digó nemrég tűnt fel a viszonylag kis számú, minőségi pizzát készítők piacán, és egyből nagyot robbant. Az Igennel ellentétben egyelőre nincs fix helyük, a különböző gasztro rendezvényeken viszont mindig jelen vannak. A hasonlóság azért ennyire szembetűnő, mert jelenleg ez a két opció áll rendelkezésre, ha a legközelebb szeretnénk kerülni a valódi nápolyi pizza élményéhez. Természetesen a klasszik és zseni margharitán túl is van élet, így ezt követően egy ricottás-szőlőset toltunk be egy kis rukkolával megszórva. Ízorgia a javából, kérünk még! Facebook oldal
Ár: 1690 Ft
#2
Anyukám mondta
Hogy lehetne kihagyni az encsi legendát? Sehogy. Mindenkinek javaslom, hogy valamit kóstoljon tőlük, mert hiába tűnik rém egyszerűnek, amit elénk raknak, az íze mennyi és utánozhatatlan. Focacciát kóstoltunk roppanós tésztával, rajta mangalicasonkával, omlós bivalymozarellával és rukkolával. Garantálom, ha nem tudsz semmit az étteremről, egy harapás mindent elmesél majd. Facebook oldal
Ár: 1200 Ft
#3
Rosenstein Vendéglő
Ha már a legendáknál tartunk, itt egy másik. Családilag korábban is gyakran látogattuk a VIII. kerület fine dining és többszörös díjnyertes éttermét, ahol az atyai örökséget Rosenstein Robi viszi tovább. Ezt a tradiciót és a zsidó konyha remekeit megfűszerezve és tovább gondolva jelenik meg a standjuknál a "Rosentaco de Mexico" fantázianévre keresztelt étel is. Leegyszerűsítve: bárányhús, sóletrizottó, salsa, guacamole és cheddar kerül a tálunkra. Nekünk egy másik, a "Masiniszta álma" nevű gasztrokaland lett a kedvencünk, hiszen az omlós mangalicapofával és egy kis kanizsai dödöllével nem lehet nagyot tévedni. Facebook oldal
Ár: 1500 Ft
#4
Bori Mami
Kedvenc gyöngyösi éttermünk is tiszteletét tette immáron másodszor a Gourmet-en. Tőlük egyáltalán nem meglepő módon olyan igazi különlegeségekkel készültek a fesztiválra, amit más standnál nem nagyon kóstolhatunk. Klasszikusok új köntösben: kontrasztos, de nagyon ízletes ételek kerülnek a terítékre. Itt van például kezdésnek egy palóc leves, rétestészta közé zárva, eperrel megbolondítva, majd főfogásnak a gyönyörűen megtálalt hurka, Szent Jakab kagylóval és végezetül a csokis keksszel összeháziasított sztrapacska, marha pörccel a tetején. Kifejező? Meghökkentő? Na, erről szól a Bori Mami. Szeretjük, mert folyamatosan újítanak és maximalisták. Szigorúan ajánlott! Facebook oldal
Ár: 1300 Ft
...és a ráadás
Sió
Meglepő lehet, hogy bónusz kiállítónk a Sió, pedig igen is van helye a Gourmet Fesztiválon! Ki ne akarna a sok fancy étel és ital után egy jó almafröccsöt elszürcsölni klasszik műanyagpohárból, szívószállal? Ráadásul pénteken még Rudi bácsival is találkoztunk, aki gondoskodó gazdaként mesélt kedvenc gyümölcseiről és hogy hogy élik meg a falubeliek, hogy nap mint nap látják a reklámokban. Látogass el hozzájuk, ha egy kicsit lehűlnél vagy felfrissülnél.
Szöveg és képek: M.
Jó étvágyat!
Helló Kisnyár! A tavasz vége a teli hasról is szól
Szatmári Feri, aki divatba hozta a főzeléket
Nemes Nóra és az ő amerikai konyhája
Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem!
Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG
Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS
Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?
Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!