Amikor Rippl-Rónai stoppol az országút szélén

Megjelent: 2016.06.07. 16:44

Aki májusban a bájos somogyi település, Kaposvár felé vette az irányt, és tette mindezt autóban ülve, tapasztalhatta, hogy a bevezető utak mentén a város híres szülöttjének, Rippl-Rónai József festőművésznek egy-egy alkotásása néz le rá óriásplakát formájában. Mert miért is ne lehetne az országút az új múzeum?

dsc_0842.jpg 

A festményeket a plakát bal oldalán a művész kedvenc színárnyalatában pompázó rész egészíti ki (a színt naplóbejegyzése szerint a kertjében nyíló "krómsárga cíniáktól" kölcsönözte), ahol a tervezett új városarculat elemei, például az ötletes városlogó is feltűnik. A nagy K-betű valójában a város főterének madárperspektívából előtűnő képe, mely Kiss Miklós dizájner és képzőművész munkája (vele készült interjúnk ITT olvasható), csakúgy, mint az egész kreatív tárlat koncepciója és grafikai megjelenítése.

szobareszlet-01.jpg

Az országúti kiállítás nem akar mást, mint szórakoztatva edukálni: felhívni az arra elhaladók figyelmét a festő színgazdag posztimpresszionista műveire, melyekre méltán büszke szülővárosa. Az óriásplakátok képi világával összhangban ajándéktárgyak is készültek, melyeket a május 26-29 között megrendezésre kerülő Rippl-Rónai Fesztiválon vásárolhattak meg az érdeklődők - magukkal víve így egy darab festészetet és egy darab Kaposvárt. Akárcsak Mozart Salzburg esetében, úgy Rippl-Rónai Kaposvár önálló márkájává válhat a közeljövőben, ami azon túl, hogy a művészetet ténylegesen integrálja a város életébe, turisztikai szempontból sem elhanyagolható cél.   img_1383.jpg

Ezentúl is érdemes résen lenniük a városba látogatóknak, mert a májusi kampányt folyamatosan számos újabb figyelemfelkeltő változás követi majd a városban az elkövetkező években. Kíváncsian várjuk!

 

Szöveg: Farkas Anna

Fotók: Pintér Rómeó

 

 

Elgondolkodtunk:

"Mindent egy koncepció köré építek" - Interjú Kiss Miklós dizájner és képzőművésszel

Márga Bisztró - a csopaki csoda

Újra Bali - Mert van úgy, hogy visszavárnak

Napfény a pohár szélén - szubjektív Balaton

 

 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr318786122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása