Nyerhetsz egy Brain Bar Budapest x Budapest Essentials bérletet, ha elég okos vagy!

Megjelent: 2016.05.27. 11:21

Jövő héten igazán izgalmas dolog lesz Budapest belvárosában járni: elindul a Design Terminal három napos fesztiválja, a Brain Bar Budapest, ahol a világ nagy koponyái neked is megcsillantják a tudásukat. Olyan emberek lesznek itt, akik egyenesen a NASA-tól vagy a GOOGLE központjából repültek ide hozzánk, hogy elhozzanak egy pici darabot a világszintű tudás tortájából. Ha napközben jól belaksz a szeletekkel, akkor este ugyanazzal a bérlettel ellátogathatsz a Budapest Essentials eseményeire is. Ha ezt szeretnéd ingyen megtenni, akkor olvass figyelmesen és igyekezz összepárosítani az előadót valamint a hozzá kapcsolódó idézetet vagy címet és küldd el a hello@colorcam.hu-ra. Ha helyes a megfejtésed, akkor részt veszel egy játékon, ahol kisorsolunk egy bérletet. Sorsolás: június 1. 11:00 

szemcsi.jpg

 

1) Chris Austin Hadfield

Ő az űrhajósok social media sztárja, aki minden létező közösségi oldalon igyekszik megosztani az emberekkel, vagy ahogy ő hívja "földlakókkal", amit a bolygón kívül látott. Chris 1974-ben vitorlázó repülő pilótaként kezdte pályafutását, majd kitartásának és folyamatosan bővülő szakmai tudásának köszönhetően 1992-ben beválasztották egy űrhajós programba és a kanadai állampolgár szépen lassan a sokadik űrsétáján találta magát, ahol nem csupán az volt a feladata, hogy jó magasról nézzen le ránk, hanem olyan felelősségteljes küldetéseket is kapott, mint megjavítani az éppen elromlott állomások alkatrészeit. Chris Austin Hadfield fiai segítségével engedett bepillantást a gyakran csak pár órás, egész Földet megkerülő "ebéd utáni sétáiba" főként a Twitteren keresztül, majd 2013-ban végleg visszaszállt közénk és most a bolygó felszínén bátorítja a fiatalokat az űrprogramokban, űrkutatásokban való részvételre. 

bbb6.jpg

 

2) Cheryl Yeoh

A fiatal hölgy története egy igazi startup sikersztori: végy egy okos és nem mellesleg nagyon szép lányt, aki minden erejével azon munkálkodik, hogy digitális kuponok segítségével könnyítse meg a a vásárlók számára a lehető legkedvezőbb feltételek felkutatását olyan nagy halak piaci változásait követve, mint a Wallmart vagy a BestBuy. Tegyél hozzá nagy adag kitartást, kreativitást és máris megvan a Szilícium-völgy egyik kiemelkedő egyénisége, aki amúgy a Global Innovation & Creativity Center ügyvezető igazgatója. Cheryl elképzelései számtalan világcég és angyalbefektető érdeklődését is felkeltették és három évvel ezelőtt a már említett Walmart által működtetett Walmart Labs is együttműködésre lépett a Cheryl Yeoh által is tulajdonolt Reclip.It alkalmazással. 

bbb7.jpg

 

3) Hovanyecz Tamás

Tamás története ott kezdődik, ahol sok, hasonló emberé: az egyetem után elment egy hatalmas multihoz dolgozni, ahol fiatal pályakezdőként a multik világának minden szépséghibájával sikerült szembesülnie. De mégsem ott folytatódik, ahol a legtöbb pályatársáé. Tamás ugyanis ahelyett, hogy mély megnyugvással tudatosította volna magában azt, hogy ez egyszerűen így működik és kész; egy teljesen más vállalkozást hozott létre, ami a Socialfokus nevet kapta. A Socialfokus tudást és megoldást árul olyan cégvezetők számára, akik az elavult modellek és a világ gyors fejlődésének kusza hálójában elvesztették a legfontosabb dolgot a vállalkozásukban: az örömmel dolgozó embert. A Socialfokus hivatása leginkább a fair trade működési elveihez hasonlít és megvalósítja azt, amit az említett kereskedelmi modellben álomnak hiszünk. 

bbb5.jpg

 

4) Shir Halpern

Ő is az egyik kiemelkedő úttörője annak a gasztro-forradalomnak, ami a sok évtizeden át művi élelmiszereket és ezáltal rengeteg betegséget hozó trend megdöntését igyekszik célba venni, miközben visszacsempészi és divatossá teszi az őstermelőt, akit korábban csak pejoratív hangnemben "zöldségesnek " vagy "gazdának" neveztek. Shir ötlete, hogy olyan piacot alapít, ahova a szenvedéllyel és különös minőségi igényességgel megáldott termelők találkoznak a vásárlókkal, annyira kinőtte magát, hogy már szinte mindenhol trendinek számít. A világéletében élelmiszerrel foglalkozó lány ma már amellett, hogy kezeli a piac ügyeit és fellép a rossz étel okozta betegségek ellen, azon is dolgozik, hogy a keletkező hulladék a lehető legkörnyezetbarátabb módon legyen feldolgozva. 

bbb3.jpg

 

5) Tim Harford 

Tim, egy neves angol közgazdász, aki elsődleges hivatásának tekinti, hogy megismertesse az átlagemberrel is, milyen gazdasági társadalomban élünk. Egyik legnépszerűbb könyvében egy képzeletbeli számítógépen keresztül mutatta be azokat a fogalmakat és folyamatokat, melyekről mindennap hallunk, mégsem tudjuk igazán, mit is jelentenek, mint  például a GDP. Tim Harford a könyvírás mellett a Financial Times elismert újságírója és rádióműsort is vezet, ahol többek közt arról igyekszik meggyőzni a piacgazdaság világában élő vállalkozót és dolgozót, hogy a rossz vagy elavult beidegződések helyett legyen nyitott az új megoldások keresésére és az informálódásra. 

bbb4.jpeg

 

 

 

Idézetek, címek: 

A) "Takarítsunk meg több pénzt és éljünk jobban!" 

B)  "A mikroökonómia olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyekkel kapcsolatban a közgazdászok egyes esetekben tévednek, míg a makroökonómia olyanokkal, amelyekkel kapcsolatban a közgazdászok általában tévednek."

C) "... a helyi problémákat a helyi emberek tudják a legjobban megoldani. Fel kell őket azonban ruházni bizonyos készségekkel és tudással annak érdekében, hogy a lehető leghatásosabb eredményt érjék el."

D) "92 perc alatt a Föld körül" 

E) "...állandó minőségi standard, személyesség, intimitás, közösség."

 

 

 

Ha végeztél a játékkal, pihenj egy kicsit a cikkeinket olvasva:

ÚJRA BALI - MERT VAN ÚGY, HOGY VISSZAVÁRNAK

AND THE PETŐFI GOES TO...

NEKEM SEMMI BAJOM A VALÓSÁGGAL - INTERJÚ MARÓY KRISZTINÁVAL

SPORT OKOSESZKÖZÖK ÉS ZENE NÉLKÜL? FELEJTSD EL!

 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr768748164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása