5+1 ínycsiklandó márciusi gasztro esemény

Megjelent: 2016.03.04. 23:58
Írta: colorcam

Úgy látszik, idén hamarabb jön a tavasz, mint az előző évben és újra pezsegni kezd az élet a fővárosban, ahol számtalan olyan gasztro esemény lesz, amit bizony kár lenne kihagyni, különösen ha szereted a hasad. 

image_70.jpeg

KONHYAKIÁLLÍTÁS / MÁRCIUS 4-5-6 / PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA 

Ismét megrendezik a Konyhakiállítást a Budapest Sportarénában. Tombol a gasztro őrület és a CSOK-nak köszönhetően lakásvásárlás után már gondolkodhatunk is, milyen konyhát szeretnénk. Az idei Konyhakiállítás kiemelten foglalkozik a jövő okos konyhai megoldásaival, hiszen egyre több gyártó rendelkezik ilyen eszközökkel. Olyan innovációkkal találkozhatunk a helyszínen, mint például az okostelefonnal kommunikáló és irányítható készülékek. A három napos rendezvényen mindenki kint lesz, aki számít. Konyha- és étkezőbútorok nagy választékban a szekrénytől az asztalon keresztül a székekig. Konyhai kis- és nagygépek, hűtők, sütők és a legdizájnosabb elszívóberendezések. Aki pedig a gasztronómia megfoghatóbb vagyis ehetőbb része iránt érdeklődik, annak sem kell szomorkodnia, hiszen minden nap folyamatos főzőbemutatókat tartanak, ahol kóstolni is lehet. A Konyhafőnökből ismert Bernáth Józsi, a vegetáriánus berkekben méltán népszerű Vegasztrománia blog szerzője Bede Anna, vagy épp az öreg motorosnak számító Kovács Lázár is a nézőktől egy karnyújtásnyira készíti majd a finomabbnál finomabb fogásokkal. 

12345486_1047282441959606_3578616224428549569_n.jpg

Időpont: 2016. március 4-5-6.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Jegyek: Felnőtt: 2.500 Ft

             Kedvezményes (diák, nyugdíjas): 1.650 Ft 

 www.konyhakiallitas.hu vagy Facebook

 

LÁNYOK REGGELIRE / MÁRCIUS 6 / FINOMÍTÓ KANTIN

Ha lány vagy és közülük is olyan, aki hétvégén nem szeret korán kelni, viszont szívesen reggeliznél vidám környezetben csodás falatokat, akkor látogass el március 6-án a Finomító Kantinba, ahol 9:00 és 15:00 óra között nőnap alkalmából csupa nőcis étellel és itallal várják a szebbik nemet, úgy mint ricottás-citromos palacsinta, kecskesajtos omlett, na meg persze az elhagyhatatlan műzli, joghurt, kávé és narancslé. Ha pasival érkezel, az is megbocsátható, ráadásul az ő hasuk sem marad üresen, külön fogással készülnek nekik is. És hogy kik? Hát a Finomítós lányok és Bébicsirke, akinek a blogját "lapozgatva" meggyőződhetsz róla, hogy remek étkek várnak rád vasárnap.

finomito.jpg

Időpont: 2016. március 6. , 9:00-15:00

Helyszín: Finomító Kantin

www.finomito.com és  Facebook esemény

 

RETRO ÉDESSÉG ÉS MARCIPÁN FESZTIVÁL  / MÁRCIUS 14-15 /  AKVÁRIUM KLUB

Gombóc Artúr már biztosan lementette az eseményei közé ezt a gasztro fesztivált, ahol minden olyan édesség megjelenik majd, ami menő volt karrierje csúcspontján. Persze minden olyan finomság is helyet kap majd itt, amit azóta marcipanból vagy cukros krémekből, mázból készítenek. A hosszú hétvégén a gyerekekre is gondoltak olyan csábító programokkal, mint például a lufi-hajtogatás és mindenki örömére zenél a Carbonfools-ból ismert Fekete István valamint Szakonyi Milán, aki többek közt Boggie-t is erősíti vokáljával a színpadon.

image_66.jpeg

Időpont: 2016. március 14-15.

Helyszín: Akvárium Klub (Erzsébet tér)

Jegyek: INGYENES

Facebook esemény

 

BORJOUR POP-UP! / MÁRCIUS 19. / MANNA LOUNGE & ÉTTEREM

Igazán impozáns környezetben, az Alagút felett, a gyönyörű budapesti panorámát élvezve tölthetünk el egy kellemes estét magyar pincészetek borainak társaságában a Borjour soron következő eseményén, mely ezúttal egy pop-up vásárral is kiegészül. Már szombat délután 16:00 órától várják az érdeklődőket egyedi ruhákkal és ékszerekkel az étterem külső teraszán, a belső térben pedig a borászok öntik poharunkba a finom nedűt. A belépőjegy egy Borjour Bérlet, mellyel az összes kiállító valamennyi tételét megkóstolhatjuk és még egy palackkal haza is vihetünk a favoritból.

1476398_10152076725874759_166463779_n.png

Időpont: 2016. március 19.

Helyszín: Manna Lounge & Étterem

Jegyek: 4.900 Ft

www.borjour.hu és  Facebook esemény

 

MACARON NAP / MÁRCIUS 20. / AKVÁRIUM KLUB

Már szinte hagyománnyá vált az, hogy a tavaszt többek közt a Macaron nap nyitja meg sokszínű, édes falatkáival. A könnyed francia csábítás pár évvel ezelőtt érkezett meg hozzánk és azóta azt is megtudhattuk, hogy mivel mandulalisztből készül, könnyen varázsolhatunk belőle olyan finomságot, amit bármelyik ételallergiával küzdő ismerősünk megehet. Persze egy macaron magában nem macaron, csak ha sok színes társa áll mellette, ezért ha egyszerre gyönyörködnál a sok édes csodában, akkor március 20-án vedd az irányt a belvárosba!

image_67.jpeg

Időpont: 2016. március 20.

Helyszín: Akvárium Klub (Erzsébet tér) 

Jegyek: Elővételben: 1.900 Ft

             Helyszínen: 2.600 Ft

macaronnap.hu és Facebook

 

HÚSVÉTI BÁRÁNYFESZTIVÁL / MÁRCIUS 26-28. / VAJDAHUNYAD VÁR

A Városliget egyik legszebb épülete, a Vajdahunyad vár rengeteg gasztro eseménynek adott már otthont, többek közt a hagyományos kenyér fesztiváloknak. Idén az első tavaszi esemény a Húsvéthoz kapcsolódik, ahol megnézhetjük hányféleképpen lehet elkészíteni a bárányt és még kóstolót is kaphatunk. Húsevőknek kötelező program!

image_68.jpeg

Időpont: 2016. március 26-27-28.

Helyszín: Városliget, Vajdahunyad vár

Jegyek: INGYENES

Facebook

 

 

GASZTRONÓMIA MÉG:

MATRJOSKA - HAMISÍTATLAN OROSZ ÍZEK A LŐRINC PAP TÉREN

BARAKA - MOLEKULÁRIS FINE DINING

CODE ZERO BUDAPEST - ERŐS ÚJFIÚ A BORBÁR PIACON

FELFALJUK ÁZSIÁT 8. - WASABI

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr78444602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása