Ősszel is Balaton - Látogatás a Tagyon Birtokon

Megjelent: 2015.11.18. 10:11
Írta: colorcam

Finom forraltbor illatra és szikrázó napsütésre érkeztünk a Tagyon Birtokra - Zánka fölé, a szőlőshegy közepére. Az idei harmadik látogatásunk alkalmával egy szó szerint véresen komoly halloweeni bulira voltunk hivatalosak. Olyannyira jól sikerült a jelmezes ünneplés az őszi Balaton ölelésében, hogy menthetetlenül a hely szerelmese lettem, és egy hete ismét visszatértem ide.

image1_2.JPG

Elfogultságom a birtokkal még júniusban kezdődött, amikor is a vitorlázás mérhetetlen szabadságérzetét élvezhettük, kiegészítve gasztro élményekkel (mint például a kemencében sült kacsa vagy az igazi házi körözött vagy akár a tepertőkrém), finom borral meglocsolva. Másodjára augusztusban találkozhattunk, amikor Füredről bicikliztünk át nagyobb csapattal, ekkor páran repülni is megtanultunk - legalábbis bicikliről már egész ügyesen gyakoroljuk.

A kialakult már-már függés oka igen egyszerű: a hely „működik”. Nevezhetjük ezt rezgésnek, vagy profin kitalált és megalkotott szolgáltatásnak, az okosan észrevett piaci rés kiaknázásának (bár az üzleties „szag” abszolút hiánya áll fenn, szerencsére), véleményem szerint a dolognak lelke van, ez a titok, melyben Kartaly Attila tulajdonossal történt beszélgetéseim csak megerősítettek.

 

 

Halloweeni látogatásunk emblematikus: legfontosabb feladatunk a maximális kikapcsolódás, a tökéletes zen érzés átvétele volt, így hagytuk is a tagyoni csít áramlani minden csöppnyi és kevésbé csöppnyi porcikánkon át. Majd barackdzsem ízű pálinkával megágyazott pocakunkat bográcsgulyással és házi almás rétessel kényeztettük - jelentem, nehéz volt mértéket tartani a finom falatokat illetően. Majd következett a tökfaragás, én kis naiv, gondoltam, ez a gyerkőcök feladata lesz, tíz perc sem kellett, az összes felnőtt ott sorakozott az asztal körül célszerszámmal a kezében.

 

 

Az eredmények magukért beszéltek. Rémségverseny, retro buli, eladó a mennyasszony- avagy „ereszdelahajam” tagyoni módra. Életem első, ténylegesen beöltözős halloweeni bulija egész véresre és hatalmasat táncolósra sikeredett. Együtt volt kicsi és nagy, már-már az az érzésünk támadt, mintha ezer éve ismernénk a másikat, pedig csak pár órája mutatkoztunk be egymásnak. Kellemes volt, baráti volt, nagyon szerethető volt. És valahol erről szól az egész: tölts el egy kis időt a közel a természethez, távol a főváros nyüzsgésétől, ismerkedj meg értékes emberekkel, ledobva a hétköznapok tornyosuló feladatainak súlyát.

Tippek, avagy kötelező feladatok a birtokon:

- Balaton szerelemeseinek: egy pohár borral/csésze kávéval leülni a panoráma „teraszra” és élvezni a kilátást, a Balatont

- megkóstolni a birtok borait: a Bodzillát nagyon fogjátok szeretni

- kemencében sült finomságok: juuuuj...

- élvezni a szőlőtőkék által körbeölelt csöndet - Hajrá!!!

image2_2.JPG

A birtokkal kapcsolatos infókat ITT illetve a Facebookon ITT találhatjátok. Érdemes böngészgetni az eseményeket, ugyanis jóféle programok vannak ezidőtájt is, különben is nem győzzük eleget hangsúlyozni: a Balaton ősszel is nyitva van és pazar színekkel vár!

 

Anda

 

Tetszett a cikk? Akkor olvass tovább!

SZÜRET A MÁSIK OLDALRÓL

UNITED COLORS OF BALATON

WINES 'N' ROSES - AZ AFRIKAI RÓZSA ÉS A MAGYAR BOR HÁZASSÁGA

BARAKA - MOLEKULÁRIS FINE DINING A VÁROS KÖZEPÉN 

3 HELY, AHOL FÉNY DERÜL PILSEN TITKÁRA

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr358086096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása