Felfaljuk Ázsiát 8. - Wasabi

Megjelent: 2015.10.05. 13:33
Írta: praclee

Ha nem ismerjük a randira hívott hölgy étkezési szokásait, de nem szeretnénk melléfogni, mégis egy impozáns helyet keresünk, a Wasabi remek választásnak bizonyul.

20150428_185619.jpg

Az enteriőr letisztult, mégis elegáns és exkluzív hatású. Az asztalok egymás mögött, sorban a futószalag mellett helyezkednek el, így elkerülhetjük, hogy kihallgassák meghitt beszélgetésünk, vagy hogy kifürkésszék milyen ételt eszünk.

És hogy miért remek választás a hely? Mert körülbelül 200 féle étel közül választhatunk. Az ételek egy futószalagon közlekednek kis tányérokon, és tetszés szerint lekaphatjuk őket. Ebben az a jó, hogy ha ízlett, akkor vehetünk le további falatokat, ha nem, akkor kipróbáljuk a következőt. Így nem kell attól tartani, hogy esetleg mégsem jön be a megrendelt étel.

Egyébként a gyerekek is imádják a helyet, mikor ott jártunk, pont mögöttünk ült egy kislányka, aki szinte extázisba jött, mikor meglátott egy általa ismert ételt, és hangosan mondta apukájának, hogy éppen az következik a futószalagon.

Aki esetleg nem tudná olyan ügyesen felsorolni a választékot, mint a kislány, az most már örülhet, mert pár hónapja bevezették a tabletes rendszert. Ilyet már a Yamatoban is láttunk, de itt sokkal kiforrottabb a dolog.

Egyrészt a Samsung tablet gyorsabbnak tűnik, mint az LG, de lehet csak a kisebb méret és felbontás miatt, de tényleg gyorsan tudtunk böngészni az ételek között. A program felépítése jó. Mint egy futószalagon, úgy látjuk az ételfotókat, melyre ha rányomunk, egyrészt megjelenik, mi is az pontosan, másrészt meg tudjuk rendelni. De ez még nem minden. A gép kijelzi, hogy hamarosan érkezik a kiszemelt étek, majd azt is visszanézhetjük, hogy miket rendeltünk.

Minden elismerésünk, mert ez tényleg nagyon jól össze lett rakva.

Viszont ezután jön a pánik. Ami valójában szórakoztató. Mivel egy futószalagra rakják a rendelést, és az végigmegy az egész éttermen, ha megtetszik valakinek, az simán leveszi, mivel nincs ráírva kié. Úgyhogy résen kell lenni. Persze aggodalomra nincs ok, mert ha pár perc múlva nem érkezik meg, akkor berendeljük újra. A pincérek is segítőkészek, mindig kérdezik, megkaptunk-e mindent. Természetesen rossz tanácsokat nem akarunk adni a szellemes kedvű vendégeknek, de belegondoltunk, mi lenne, ha mindig lekapnánk az érkező ételt a következő asztal orra elől. Ilyen azért nem szokott előfordulni, de megesett már, hogy az üres tányérokat a szalagra rakták vissza. Egyébként végig üvegablak van, ami eltolható, akárcsak egy vonatablak.

A rendszer egyébként All you can eat. Hétközben 5990 Ft, esténként és hétvégén 6990 Ft-ért ehetünk annyit, amennyi jól esik. Külön csak az italokért kell fizetni. A felhozatal szinte ugyanaz, mint a Yamatoban. Erről már akkor is áradoztunk, most is megtesszük. Tényleg nagy a választék: különleges limonádék, koktélok, azaz figyelnek a körítésre is.

Állítólag egyszer előfordult, hogy egy csoport reggel 9-kor nyitásnál már ott volt, és este 11-ig el sem hagyták az éttermet. Egész nap ettek. Az ilyenen az ember elképed, majd nevet, végül megsajnálja őket. Elgondoltam, ahogy felkelek és ez a napi programom, hogy akkor én most beköltözök a Wasabiba. 

Ami az ételeket illeti, vegyes a benyomásunk.

Kértünk leveseket, amik egyrészt finomak voltak, főként a thai leves, másrészt frissek.

A szalagon levő ételek között akadtak melléfogások is. A rendszer egyébként ügyesen ki van találva. A felső sort melegítik, az alsó sort hűtik. Így pakolják be az ételeket.

Nekünk legjobban a pálcikára feltűzdelt ételek jöttek be. Van itt húsgolyó, szójás gomba nyárs, füstölt tofu, tempurázott dolgok, tényleg minden, amit csak elképzelünk. Ezekben előny, hogy pár kör után is még jól néznek ki.

A tészták esete már eggyel macerásabb, mert hiába tartják melegen, és hiába cserélődik viszonylag gyorsan az étel, de ha éppen kevesen vannak, akkor megtehet pár kört, hogy nem veszi le senki, és olyankor már nem annyira reprezentatív. Ezt egyébként a szószok sínylik meg a legjobban és ott is a leglátványosabb, valamint a gyümölcsök esetében is ez a helyzet. Vélhetően nem sok grapefruit gerezdet fogyaszt az idelátogató vendég.

Vicces volt, hogy sokszor, mikor néztük a futószalagot, vártuk a rendelést, beszélgettünk, majd arra eszméltünk, hogy elhaladt előttünk. Így várnunk kellett a következő kört, míg imádkoztunk, hogy rajta legyen, mert sosem lehetünk biztosak abban, hogy más nem rendelte-e ugyanazt. Jó kis játék.

Desszertek terén is nagy a felhozatal. Kedvencünk a sült alma volt, ami nem nagy dolog, mégis szinte az összeset levettük, ami elhaladt előttünk.

Vettük a bátorságot és kipróbáltuk a hideg desszert leveseket. A zöldalma olyan bizarr neon zöld fényben tündökölt, hogy úgy gondoltuk, vétek lenne kihagyni. Már már előre elítéltem, és megfogalmazódott bennem, hogy jól le fogom húzni, de meglepő módon az íze rendben volt. Tényleg csak a színére lehet panasz, ami kaphatott nem kicsi rásegítést. De alma íze volt, és almavelő is úszkált benne rendesen. A mangó leves kicsit édes, de hűsítő és kellemes.

Ezenkívül kóstoltunk még egy wasabi-s mousse-szerűséget, melynek kandírozott gyömbér volt a tetején. Ez nekünk nagyon nem jött be. A wasabi íze túlzóan uralkodott és a gyömbér is erős volt, de lehet valakinek ez tetszik. A gyümölcsös édes maki szenzációs. Friss, üde, kellemes. Ebből bármennyit, bármikor.

Mint a Yamatoban, úgy a Wasabiban is repül az idő. Észre sem vettük és majdnem 3 órát töltöttünk el. A hely kellemes, jól éreztük magunkat. A pincérek mindig időben érkeztek. Egyébként lehet többször is, csak nem tűnt fel, hogy csendesen pakolászták el mellőlünk a félretett, üres tányérokat.

A Wasabiba mondhatjuk, hogy jó áron ehetünk tényleg különleges dolgokat, korlátlan mennyiségben, de elkerülhetetlen, hogy belefussunk néha egy-két rosszabbul sikerült dologba.

Budapesten egyébként 3 helyen is található Wasabi. A MOM Parkban és a Szépvölgyi úton Budán, mely 2004-ben az első Wasabi volt hazánkban, végül Pest belvárosában a Podmaniczky utcában található üzlet. Utóbbiban nem, de egyébként van a la’carte étlap és napi menü is. Ezenfelül házhozszállítást is vállalnak az egész városban. Szerintem nincs is olyan ember, aki ne rendelt volna már neten a tőlük. A honlap egyébként nemrég újult meg. Még átláthatóbb, felhasználóbarátabb lett. Vidéken Debrecenben nyitottak pár évvel ezelőtt üzletet.

Aki pedig kíváncsi, hogyan készül a sushi, iratkozzon fel a Wasabi hírlevelére, mert elindították a Sushi Akadémiát, ahol a sushi készítés titkait leshetik el az érdeklődők. Az első alkalomra elég gyorsan beteltek a helyek, ráadásul kis létszámú a csoport, mert így tudnak mindenkire figyelmet fordítani.

 

 A képek Samsung Galaxy S6 Edge készülékkel készültek.

Szöveg: Dani

 

Colorcam menni Ázsia:

FELFALJUK ÁZSIÁT 1. - RAMENKA

FELFALJUK ÁZSIÁT 2. - YAMATO

FELFALJUK ÁZSIÁT 3. - KANPAI IZAKAYA JAPÁN BISTRO

FELFALJUK ÁZSIÁT 4. - MAGURO SUSHI BAR

FELFALJUK ÁZSIÁT 5. - FUJI JAPÁN ÉTTEREM

FELFALJUK ÁZSIÁT 6. - BAMBUSZLIGET JAPÁN ÉTTEREM

FELFALJUK ÁZSIÁT 7. - SÁO

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr287414328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása