Garmin Vívoactive - Egy óra, ami motivál!

Megjelent: 2015.07.21. 11:09
Írta: colorcam

Egy hétig volt lehetőségem tesztelni egy Garmin Vívoactive okosórát, ez alatt a rövid idő alatt ki is hoztam belőle mindent. Gyakorlatilag éjjel-nappal együtt voltunk, számolta a lépésszámomat napközben, monitorozta az alvásminőségemet éjszaka, az edzések alatt mérte a sebességemet, a megtett távolságot és a pulzusom. Nézzük a tapasztalatokat egy triatlonos szemével!

vivoactive_3600x2400_300dpi_0.jpg

Külső, belső

Az óra első látásra tetszett. Kellemes anyagokból készült, elég vékony és kényelmesen viselhető. A súlya sem nagy, ezért szinte nem is érzed a csuklódon és nem zavar semmiben. Sportos, de elegáns külseje maximálisan hordhatóvá teszi a mindennapokban is. Az egy hét alatt többen megjegyezték, hogy milyen klassz órám van, és amikor még azt is elmondtam, hogy mennyi mindent tud, többen komolyan kezdtek érdeklődni iránta. A pontos műszaki adatokkal senkit nem fárasztanék, a gyártó oldalán fél perc alatt meg lehet találni. A Vívoactive egy GPS-es okosóra, ami beépített futó, kerékpáros, úszó és golf funkciókkal van ellátva. Ebből hármat ki is próbáltam, a golfot nem most fogom elkezdeni :) Ezenkívül a képernyőre rengetegféle kinézetet lehet letölteni, és alkalmazásokat is lehet rá telepíteni, pl. egy sima stoppert. Okosóra, mert telefonnal szinkronizálva minden értesítést azonnal jelez és az üzenetekbe, emailekbe bele is lehet olvasni az óra képernyőjén. Én iOS rendszerrel használtam, megbízhatóan működött, de minden bluetooth-os okos telefonnal összecsatlakoztatható. A képernyő kényes kérdés az okosóráknál, ennél a terméknél nagyon jól látható minden napszakban, a háttérvilágítás pedig kellően visszafogott lett.

 

Aktívan napközben

Az óra legfontosabb tulajdonsága, ami igazán fitnesz órává és az aktív életmódú emberek remek társává teszi, az a lépésszámláló funkció. Ez folyamatosan fut a háttérben, egy mozdulattal ellenőrizhető, hogy hol, mennyi lépésnél tartunk aznap. Előre be lehet állítani egy cél lépésszámot, ez az alapbeállításnál 5000 lépés/nap volt. Az első nap ezt jócskán túlteljesítve majdnem 14 000 volt a lépésszámom, ezért a következő nap az óra automatikusan megemelte a célt 16 000-re. Ennek próbáltam utána olvasni az interneten, de nem találtam róla lényegi információt. Az egy hét alatt egyébként folyamatosan növelte az elvárásait az óra, igaz én mindig túl is teljesítettem. A legtöbb azon a napon volt, amikor egy hosszú futásom alkalmával 22 km-t futottam és a nap végére 37 000 lett a lépésszám. A napi haladást egy jól látható képernyőn mutatja egy félköríves kék csík segítségével. Ha elértük a célt, kapunk egy mini tűzijátékot az óra képernyőjén, és zöldre vált az eredményjelző vonal.

A másik hasznos tulajdonság, ami szintén a lépésszámhoz kapcsolódik, az, hogy egy hosszabb inaktív időszak után szól, hogy mozogni kéne. Ez irodában dolgozóknak igen jól jöhet. Általában 40-45p ülés kellett ahhoz, hogy szóljon , és ekkor nagyjából 100 lépés után tisztult ki újra az úgynevezett „Move bar”. 

img_7278.JPG

Az aktív életmódhoz szerintem nagyon jól hozzásegít ezekkel az apróságokkal. Volt olyan nap, amikor már csak pár száz lépés kellett, hogy meglegyen a 3x-os cél- az ilyen teljesítményekért külön jelvényeket lehet kapni a Garmin Connect alkalmazásban- ezért este fél tízkor még levittem a szemetet, hogy azt elérjem.

 

Garmin Connect

Ez az online felület, ahova feltölti az óra -a telefon segítségével vagy az USB-s töltővel- az adatokat és az edzéseket. Itt bővebben megnézhetünk minden rögzített adatot, és barátokat is felvehetünk, akikkel ezek után látjuk egymás lépésszámait és edzéseit. Jó kis barátok közötti lépésszám versenyek tudnak kialakulni.

connect.png

 

Sportolás közben

A mindennapi edzéseimhez szintén egy Garmin sportórát használok, azzal összehasonlítva is jól vizsgázott a Vívoactive. Minden lényeges funkciót tud, és megfelelően ki is jelzi azokat sportolás közben, amit pedig nem jelez, azt utólag a Garmin Connecten lehet megekinteni.

Kerékpározás és futás közben nagyon pontos a GPS, gyakorlatilag nem tapasztaltam lényegi különbséget a két óra között. A pulzusmérő övvel ritkábban kommunikál, ezért ott lehetnek nagy kilengések, de egy ilyen óránál nem is ez a fontos.

Az úszás volt az egyetlen gyenge pont. Medencében úsztam vele kétszer, amikor is jelentősen hosszabb távot mért, mint a valós edzésmennyiség. Itt az órába épített gyorsulásmérőt használja, ezen még lehet finomítani, szerintem.

img_7280.JPG

Összességében nekem nagyon tetszett az óra, tényleg multifunkciós. Bátran ajánlom a sportőrültektől kezdve a sportos életmódot élőkön át, egészen azok számára is, akik csak aktívabb életmódot szeretnének élni, és ehhez jó segítségnek tartanak egy okosórát.

Köszi az órát Extreme Digital!

Bíró Zoltán

 

Ha tetszett, így lesz ez ezzel is:

Cross Core - az új őrület

Férfi neszesszer másképp - Lush termékteszt

Tegnap hazudtam legutóbb a kommentelőknek - Sixx interjú

Mazda 2 - Elindulni nélküled, na még mit nem!

Objektív kiskáté fesztiválozóknak

 

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr257633856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása