Objektív kiskáté fesztiválozóknak

Megjelent: 2015.07.10. 13:00
Írta: colorcam

Kevesen indulnak neki fotózás szempontjából tudatosan egy fesztiválnak: aki mégis megteszi, az vagy fotós, vagy lelkes amatőr. Utóbbiaknak ajánljuk az alábbi posztot.

dsc_1194_1.JPG

A megfelelő optika kiválasztása és megtalálása nem egyszerű feladat, hát még amikor ki kell választanunk, hogy az objektív parkból melyek a legszükségesebb lencsék, amiket jó pár napon keresztül magunkkal kell cipelnünk. Én ilyenkor általában hagyom a tükörreflexesemet  pihenni, és előkapom a Nikon 1 J5 MILC-emet, ami kis helyet foglal, ráadásul könnyű, nem nyűg vele mászkálni. Az obik szintén nem haladják meg az elviselhetetlen mérethatárokat, a legtöbb a zsebben is elfér, így menet közben cserélgethetünk is.

#1

1 NIKKOR VR 10–30 mm F3.5-5.6 PD ZOOM

Nagyon mini az objektív, ráadásul kit-ben kapod a kamerához. Minél kisebb az optika fókusztávolsága, annál több minden ráfér a képre, ugyanis szélesebb szögben látunk, így jó ha nálad van, szépen tudsz vele nagyobb tereket fotózni, megörökítve ezzel a fesztiválon uralkodó hangulatot. 10_30_pd_bk_a.jpg

#2

1 NIKKOR 32 mm /F1.2

Kedvenc kispajtásom, kiváló portrézni, vagy akinek arra ingere van, lefotózni a napi instagram kajáját. A 1.2-es rekesszel csodákat lehet művelni, leginkább kevés fénynél, este hasznos. Az anyaghasználat kiváló, nem fröccsöntött műanyag, így nem kell félnünk, ha véletlenül a földre ejtjük. 

1-nikkor-32mm.jpg

#3

1 NIKKOR VR 10-100 mm F/4.0-5.6

Megérkeztünk a Jolly Jokerhez! Ha őt választod, biztos, hogy nem kell más lencsét magaddal vinned. Igazi utazó objektív, hatalmas az átfogás, egészen a nagylátótól a teléig. Messziről lekaphatod kedvenc frontemberedet, miközben a VIP-ben eszi a hambit, de egy festői tájképet is fotózhatsz a falra. Egyre vigyázz: beleér a vakuba, így ha ezt az optikát használod, mindig jut egy fekete félkör a kép aljára villantás után.

 

nikon_3326_1_nikkor_10_100mm_f_4_0_5_6_910190.jpg

 

 

Fotó: Oláh Attila

A képek Nikon 1 J5-el készültek.

 

Ha megjött a kedved a fotózáshoz, vegyél részt a #NikonFest játékban és töltsd fel legmenőbb képeidet az Instára.

 

A játékosok 18 egyedi fotós téma közül válogathatnak a @NikonHungary Instagram oldalán, amely a fotópályázat ideje alatt (2015. július 9-augusztus 22. között) egy gigantikus fesztiváltérképpé változik. Azok, akik legalább 1 fotót feltöltenek, indulnak a Nikonos ajándékokért, akik pedig legalább 5 témához töltenek fel fotót, esélyesek a fődíjra, egy 2016-os fesztiválbérletre az általuk választott fesztiválra.

 

MÉG TART!

ÍGY KAPD LE A CSAJOD SOUNDON

VOLTON voltál?

VOLT - FESZTIVÁLARCOK KÖRKÉP

VOLT FESZTIVÁL ELSŐ NAP - KÉPES KIEGÉSZÍTŐ-MUSTRA

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr457615630
süti beállítások módosítása