Aggresszív hip hop és törtütemek a Vidámparkban

Megjelent: 2015.07.02. 14:05
Írta: colorcam

A Budapest Essentials városi fesztivál koncepciója szerint 4 napon keresztül minél különlegesebb helyszíneken rendezett bulikat, így a Margitsziget, a Vasúttörténeti Park és a Fővárosi Nagycirkusz színes közege mellett a szebb napokat is látott Vidámpark is a szervezők célkeresztjébe került. Minden különleges színpad kapott egyfajta tematikát, így az újabb nevén Holnemvolt Park lett a törtütemek szerelmeseit vendégül látó helyszín.

vidam1.jpg

A drum and bass szcénában már igen régóta otthonosan mozgó angol Sub Focus mellett fellépett a kőkemény holland rap-banda, a Dope D.O.D. és hazai DJ-k is. A többnyire huszonévesekből álló közönség már igen korán szép számúra duzzadt, emiatt a helyszínen jegyet vásárolni vágyók és a későn jövők hosszas sorban állás után juthattak csak be.

vidam2.jpg

Immár második alkalommal vehettem részt Vidámparkban rendezett buliban, az elsőre még a bezárás – avagy Állatkert bővítés – előtti hetekben került sor, 2012-ben. Az akkori party szuper volt, több kipróbálható játékkal. Sosem felejtem a pillanatot, amikor a '80-as éveket idéző, őrült giccsesre festett Breakdance nevű gépen pörögve-forogva hallgathattam az akkori kedvencemet, a Body & Soult. Talán emiatt is, de a helyszínt tekintve az elvárásaim túl magasak voltak, így nem érhetett más, csak csalódás. Használható játékok immár nincsenek, csak a mindenki által jól ismert, élénkrózsaszínnel megvilágított körhintát lehetett körbetáncolni. Ha a fákra és az épületekre vetített látványos vizuál nincs, szinte bármelyik szabadtéri szórakozóhely lehetett volna a helyszín.

vidam3.jpg

A Dope D.O.D súlyos basszusa, kemény ütemei és provokatív szövegei még a legszelídebbekben is agresszív gondolatokat ébresztenek, így nem is csoda, hogy középen hatalmas pogó alakult ki. A hosszúnak nem mondható, körülbelül háromnegyed órás koncert épp optimálisan korbácsolta fel a kedélyeket a Magyarországon már többször megfordult Sub Focus előtt. A régi klasszikusok (X-Ray, Scarecrow) mellett újabb zenéket is pakolt a 33 éves producer, illetve elvétve még egy-egy trap és juke műfajú számot is becsúsztatott. Sub Focus populárisabb zenékből összeállított szettje után a magyar DJ, IAN Autorun ismét undergroundabb vizekre evezett zenéivel. Habár túl sok újat nem nyújtott egyik előadó sem, hozták a várt minőséget és egy pillanatra sem hagyták pihenni a közönséget, ez pedig velem is gyorsan feledtette a kezdeti csalódást.

Kósa Tomi

 

Fotók: Pozsonyi Roland

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr637588136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása