A hegesztés is lehet divatos

Megjelent: 2015.05.12. 10:24
Írta: colorcam

Ha eddig azt hitted, hogy a hegesztés durva és férfias dolog, nézd meg az alábbi képeket, és győződj meg róla a saját szemeddel, hogy a szabálytalan  felületek az ékszereken is jól mutatnak!
24.jpg

Domokos Dóra, a DELACIER tervezője saját bevallása szerint mindig is vonzódott a rozsdás és kopott textúrákhoz. De mégis hogy jutott el odáig, hogy a szokatlan, érdes mintákat karkötők, nyakláncok és fülbevalók felületén is felhasználja?

A fiatal tervező 2013-ban indította útjára a márkáját, ahol az acél ékszereket és kiegészítőket cérnakép technikával társította. Az előző szezon festett darabjai után viszont úgy döntött, hogy ezúttal a fém letisztultságát hegesztett részletekkel töri meg.

Dóra inspirációként Jackson Pollock művészetét vette alapul, aki a spontán kézmozdulatokkal létrehozott képeivel vált ismertté a 40-es, 50-es években. Az ékszereken ezekhez a festményekhez hasonlóan véletlenszerűen jelennek meg az egymásra csurgatott anyagrétegek, így lesz minden darab egyedi és megismételhetetlen.

Az ASPERITY kollekcióban bőr táskákat is találunk, amiket az ékszerekhez hasonlóan hegesztett betétek és cérnaminták díszítenek. Dóra emellett látványdarabokat is készít, amik meghökkentő módon és újító szemlélettel képviselik a márka filozófiáját.

1_10.jpg

Ha szeretnéd közelebbről is megismerni az itt bemutatott ékszereket, látogass el a WonderLAB-be vagy a Mono art & design shopba vagy kövesd a DELACIER Facebook oldalát.

 

Fotó kreditek:

Fotó: Oláh Attila

Stylist: Kiss Márk

Haj: Hevesi Krisztián

Smink: Tóth Rozita

Modell: Vivi at Avantage

Tárgyfotó: Bohus Márton

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr527450590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lezsír (törölt) 2015.05.16. 10:22:32

nem tud hegeszteni, az látszik

Amúgy "a hegesztés durva és férfias dolog, nézd meg az alábbi képeket", ebből kitűnik, hogy fingjuk nincs a hegesztésről. Pont nem durva munka, nagyon finom és precíz. A képek alapján persze nem fogunk valós képet kapni a hegesztésről hisz azokon gányolás látható.
süti beállítások módosítása