Szimfonik Live 4 - Élménybeszámoló

Megjelent: 2014.09.14. 12:12
Írta: colorcam

A szeptember 6-án megrendezett esti záró koncertet az MTVA jóvoltából, volt szerencsénk a backstage-ből végig követni és nem hazudunk, hatalmas élmény volt.

100_7181.JPG

A Szimfonik Live ötlete azon alapul, hogy a magyar zeneipar különböző stílusban játszó szereplőit összehozva egy olyan műsor készüljön, amiben a nagyrészt pop, rock, vagy alternatív műfajokban alkotó művészek, szimfonikus hangszereken játszó muzsikusokkal lépjenek egy színpadra. A rendezvény nem titkolt célja, hogy a komoly zenét, népszerű könnyű zenei előadókkal tegye szerethetőbbé.

 

Az idei Szimfonik Live-on a 16 magyar előadónak párokban állva kellett megtanulnia és előadnia külön-külön egymás dalát, emellett egy harmadik szerzeményt is, melyet duettben énekeltek az MR Szimfonikusok és egy beat zenekar segítségével. A színpadon egymás slágereiben tombolt többek között Pásztor Anna és a Mystery Gang, az Anima Sound Systemből ismert Preiger Fanni és a Mary Popkids énekese, Kamau Makuami is. A legnagyobb meglepetésünkre Szabó Balázst Bye Alex-szel láthattuk együtt, miközben Lovasi Andrást, Bérczesi Róberttel keverte egy színpadra a sors.

Az előadásból, melynek zenei rendezői Lepés Gábor(Lepe) és Subicz Gábor voltak, nekünk a legfőképpen Pásztor Annáék és Preiger Fanniék párosai tetszettek. A legjobban öltözött, képzeletbeli díját Bocskor Bíborkának adományoznánk, aki a jelek szerint nagyon jól tudott együttműködni a merőben más műfajt képviselő Halott Pénzzel. A duetteket, úgy láttuk, hogy mindenki komolyan vette, de főleg azoknak volt hatalmas érzés, akik gyermekkoruk nagy kedvence által szerzett dalt adhattak elő.

Az eseményen rengetegen – mint később megtudtuk 17.000-en- vettek részt, az idén minden nagy rendezvényen megjelenő ’’eső’’ ellenére is. A koncert zenei felhozatalában az utóbbi pár év nagy slágerei mellett örömünkre felcsendültek olyan klasszikus dallamok is, mint például Karády Katalin Mindig az a perc című száma. Alig várjuk, hogy tv-be kerüljön.

 Brigi

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr466691921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása