ARTPLACC - Balaton, lazulás, Művészet

Megjelent: 2014.07.24. 10:46
Írta: colorcam

A leérkezés eleve kalandosra sikeredett, ugyanis hiába próbál az ember lánya telekocsin autót szerezni, ha az illető valójában nem is Tihany, hanem Zadar (kérdő tekintet, lebegő pillák) felé veszi az irányt és mindezt az indulás előtt 1, a megnyitó előtt 3 órával hozza a tudtomra. A sors fintora, hogy ilyenkor beesik a Lufthansa egyik alkalmazottja, akinél megüresedik egy hely és ha nem is egy csinos repülőgéppel érkezem, legalább elvisz majdnem a kompig. Aztán, hogy  Balaton Közepe kötelező becsekkolási pontnál leszakad az eső már nem is ragozom... 

artplacc2(nincskredit).jpg

Mindezek ellenére sikerült megérkezni a megnyitóra és még az azt megelőző tárlatvezetésről sem maradtam le. Az eseményt, mely idén új helyre és új kontextusba került, negyedszerre rendezik meg; célja, hogy közelebb hozza a közép európai kulturális élet szereplőit és megfigyelőit egymáshoz, egy olyan helyszínen, ami korábban kiemelt találkozási pont volt a szétszakított családok és barátok számára.

A rendezvényt úgy alakították, hogy a kultúra kedvelői mellett a szimplán nyaraló közönség is jól érezhesse magát. Nappal gyerekprogramokon lehetett részt venni a hűs fák árnyéka alatt, míg este a kiállítások mellett tóparti mozi is fogadta a filmkedvelőket és a hagyományos szombati tihanyi piac sem maradt el.

artplacc3(polhodzik_adam).jpg

A tárlatvezetéseken, - melyen bemutatták a Ludwig Múzeum, a MOME és a Robert Capa Központ jóvoltából kiállított képeket, vagy installációkat - minden este részt lehetett venni magyar és angol nyelven is, mely így is tükrözte az esemény nemzetköziségét. A tárlatvezetés után, tematikusan, országokra osztva, tánc és színházi előadások, tábortűz melletti workshopok szórakoztatták a nagyérdeműt. A Capa  Kockában egy órás utazást tehettünk a modern világ kapcsolati hálói között mai fotósok szemszögéből; majd a programok után isteni vega ételeket, helyi szörpöket lehetett kóstolni – de a balatoni lángos is eltűnt pár ember kezéből.

artplacc(polhodzik adam).jpg

A helyszín berendezése egy kis francia tengerpart hangulatát idézte. A homokos mozi előtti tér mellett fehér puffokról és laza függőágyakról lehetett végigkövetni a színes programkínálat eseményeit, míg a gyerekek a MOME által felállított várban múlathatták az időt. A lelket megtöltő rendezvényen azt is beláttuk, hogy bizonyos helyek inkább az elmerülést és a relaxálást szolgálják, amihez a mesés tihanyi táj jó háttérként szolgál ...

Brigi

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr706537477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása