Adventi utazás - mindenhová sílusosan

Bejegyzés alcíme...

Megjelent: 2013.12.07. 10:00

Advent közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy kiruccannának egy közeli városba, vagy netán külföldre. A következőkben elárulom nektek, mik az én kedvenc adventi úti tippjeim.

Bécs

Az első számú, közel van, és megunhatatlan. Akár egy napra mentek, vagy többre, biztosan rabul ejt titeket is a város karácsonyi hangulata. Autóval másfél-két óra alatt megközelíthető Budapestről, de vonattal és busszal sem vészes az út. Buszra kb. 7000 forinttól már kaptok jegyet oda-vissza, az orangeways és a volán is naponta indít járatokat Bécsbe. Kötelező egy tradicionális cukrászda vagy vásári forralt bor-osztrák kaja kombó.

 

Christmas Market in front of the Vienna City Hall (c) Austrian Tourist Office.jpg

Prága

Szintén egészen közel van, kb 6-7 óra autóval, de busszal is kijutunk valamivel hosszabb menetidővel. A szállások olcsók, egy-két éjszakát meg lehet úszni 15-20 ezer forintból, ha utánajárunk kicsit. (ajánlom a kuponos oldalak böngészését, rengeteg ajánlat van ilyenkor rövidebb adventi utazásokra) A cseh ételek fantasztikusak, az emberek kevésbbé barátságosak, de a város szintén lenyűgöző.

prague-xmasmarket2.jpg

Pozsony

Nagyjából három órás buszutat kell végig aludnunk, vagy szenvednünk s már Szlovákiában vagyunk és Pozsony karácsonyi forgatagában gyönyörködhetünk. Itt is kötelező a karácsonyi vásár, laska, grog, méhsör, minden ami hízlal és finom, meg persze maga a város. Utazási irodáknál már ötezer forintért részt vehetünk egy egy napos programon.

pozsony.jpg

Kassa

Aki már Pozsonyban járt, de Szlovákiába húz a szíve, az mindenképp látogason el Kassára, hasonlóan szép karácsonyi öltözékbe borul a város, nem fogsz unatkozni. Közel is van, kellemes a környezet, finomak az illatok, mi kell még?

kassa_karacsony_3_1.jpg

Velence

Mindenki a karnevál idején akar idelátogatni, én akkor mégsem ajánlom. Rettenetes tömeg van olyankor, szerintem totál idegesítő. Érdemes előtte vagy utána a városba látogatni, ide is néhány óra autóval az út, töltsétek meg a kocsit barátokkal és irány Velence! Szállást itt nehezen és drágán foglalhattok, de ha ügyesek vagytok itt is ki lehet fogni egy-egy jó ajánlatot, szánjatok rá időt a számítógép előtt, megéri. Illetve nem muszáj Velencében megszállni, még mielőtt kiérnétek, van egy-két kisváros, onnan könnyedén reggelente bebuszozhattok, taxizhattok Velencébe. Vizitaxi vííííííííhííííí!!! Tök jó!

velence.jpg

Párizs

A személyes totális első számú kedvencem bármikor! Ide autóval nagyon hosszú és bumlis az út és nem is érdemes azzal menni, a carte orange viszonylag jó áron kiszolgál az összes tömegközlekedési eszközzel. Repülőjegyet már 10-15 ezer forinttól kaphattok például az easyjetnél. Szállás tekintetében nyugodtan foglaljatok 2-3 csillagosat, a legtöbb szálloda a megszokott nívón felüli, sokkal több csillagot lehetne adni ezeknek a kis helyeknek. Az étkezésre viszont kicsit többet szánjunk, az árak elég borsosak. Nagykabátot és kényelmes csizmát bekészíteni, hűvös időre számíthatunk!

23globe-paris-xmas-blog480.jpg

Róma

Ilyenkor van a legjobb idő szerintem, egy kis dzsekiben végig lehet sétálni az egész várost. Nyáron szinte elviselhetetlen a hőség, pedig én szeretem a meleget. Nálam Róma is abszolút top város, de három-négy napnál kevesebbre nem érdemes kiutazni, annyi a látnivaló. A szállást és étkezést itt valamivel olcsóbban megúszhatjátok, mint pl Párizsban. Bármelyik icipici olcsó étterembe bemehettek, szerintem nem csalódtok... itt aztán tudnak főzni! Sőt érdemes keresni az olyan helyeket, ahol még csak meg sem fordul turista, nyomás az eldugott utcácskákba!

rome_christmas_eve_2010.JPG

Remélem mindenki eljut az adventi időszakban egy-egy általa kiválasztott szép helyre, ha a decemberi költség keretetekben nem fér bele, időzítsétek tavaszra! :) A budapesti adventi vásárokba azonban mindenképp látogassatok el, Vörösmarty tér és Bazilika, nekem ez a két kedvencem. És a tiétek?

christmas-italy.jpg

Ha még több utazással és divattal kapcsolatos infót szeretnél magadba szippantani, likeolj a facebookon Nikolett N styling néven!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr175643736

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.10. 13:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása