Samsung Galaxy S4 Mini - Hiánypótló

Megjelent: 2013.07.29. 00:38
Írta: colorcam

Egyértelmű volt, hogy lesz törpe is az S4-ből, egyrészt mert akkora mint egy péklapát, másrészt mert S3-ból is volt. A trend azt diktálja 2013-ban (is), hogy mindenből kell kicsinyített verzió, de a mérnökök időközben rájöttek, hogy a felhasználó nem szereti, hogyha a hardvert is butítják, csak azért mert minden zsugorodott.

galaxy-s4-render.jpg

Mindig pacsizunk a Samsunggal, hogy mennyire dizájnos cuccokat dobnak a piacra. Sokat nézegettem a készüléket és arra jutottam, hogy nem rossz, szép-szép, de valami mintha hiányozna belőle. Persze ízlések és pofonok. Ne értsetek félre, tényleg mutatós darab, nincs vele óriási probléma, csak konkrétan túl szimpla. Nézzétek csak a képeket, olyan aranyos és ennyi. 

A méreteket viszont nagyon eltalálta a gyártó. Kicsi és könnyű. A 4,3 inches képátló pontosan elég, egyszerűen nem igényeltem a jól megszokott nagytestvér méreteit. Egy kézzel is könnyen kezelhető, nem kell attól tartani, hogy kicsúszik a kézből. Néha ugyan ha kicsit erősebben fogjuk, recseg a hátlap. Mert műanyag. Múltkor sokan írtátok, hogy ezzel nincs probléma, bírja az ütődéseket, legalább nem törik mint a szifon stb. Basszus! A prémium kategóriába egyszerűen nem fér bele a műanyag. Olyan mintha a Gere Kopár Villányi Cuvée-t műanyag flakonból innád.

samsung-galaxy-s4-mini.jpg

A belső tartalom a helyén van,  nem akad, nincs lassulás. Az S4-nél valamelyest gyengébb a Mini, de a különbség nem számottevő, nem fogjuk megérezni. Két magos, magonként 1,7 Ghz-es Snapdragon 400-as pörgeti a csöppséget a grafikus gyorsító pedig egy Adreno 305-ös. Ram = 1,5 GB.

A 4.2.2-es Android szépen muzsikál, kicsit túl van misztifikálva, sok dolgot úgy sem fogsz használni, főleg a gesztusvezérlést nem. Bőven ellehet lenni a beállítások között, annyi mindent hangolhatsz kedvedre, hogy megfájdul a fejed mire a végére érsz. Tény, teljesen személyre szabható a készülék. Amúgy a nagytesóból nem került át minden, nincs például szemgörgetősdi. Viszont ha nem nézed a képernyőt kikapcsol. 

galaxy-s4-mini-video.jpg

A Gorilla Glass 3 alatt ott lapul a nem HD, csak qHD AMOLED kijelző, mely az S4 egyik szégyenfoltja. Persze ezt sem kell annyira komolyan venni, hiszen nem látunk semmit pixelesen, egyáltalán nem észrevehető a különbség. Csupán illett volna belenyomni egy HD panelt, na.

Kamera, csapó. Ha fotózni támad kedvünk, a kamera ikonra nyomva tudjuk azt élesíteni. Ezt követően megjelenik az élőkép, illetve az exponáló gomb középen, tőle jobbra a videó, balra pedig az üzemmód választó. Itt megadhatjuk, hogy mely módban szeretnénk elkészíteni a képet (automata, szép arc, éjszakai, legjobb fénykép, sport, panoráma, árnyalatgazdag, hangoskép, sorozatfelvétel). A 8 megapixel mindenre elég, kár, hogy arra nem figyeltek oda, hogy kevésbé zajosodjon a kép. Már alacsony ISO tartományban is észrevehető, este ne próbálkozzunk. Videónál hasonló problémáim voltak. Amúgy Full HD.

Samsung_Galaxy_S4_mini_release_date.jpg

Az akksi teherbírása volt még negatívum, elég gyengén teljesített a teszt időtartama alatt. Igazi energiavámpír. Tény, hogy használtam a telefont, de akkor is a nap felénél már megadta magát. Úgyhogy, ha megveszed, töltőt vigyél magaddal.

Összegezzünk!

Mennyi?

130.000 Ft körül

Mit kapsz érte?

Egy összenyomott S4-et, gyengébb hardverrel (ami egyébként bőven elég), szerethető mérettel és súllyal, kedvedre hangolható android rendszerrel, barátibb árral. Ajánlom.

Nagy köszi a VIP-PHONE mobilboltnak!

samsung s4mini.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr885420099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása