Manga bambusz

Megjelent: 2013.03.22. 20:21

Mire is jó egy rajztábla? Rajzolni. Na jó, a viccet félre téve retusálásnál nagyon jó kis barát. Precízebb mint egy egér és satírozni egyenesen ’Isten’ vele. Grafikusok nem tudnak nélküle létezni. De ha csak saját manga képregényt szeretnél rajzolni, akkor is ajánlom neked ezt a kis táblácskát.

Wacom-Bamboo-Manga.jpg

A WACOM BAMBOO MANGA névre keresztelt fekete-neonzöld színekben pompázó csodája volt nálam pár napig, hogy ne a jegyzettömbömet firkáljam tele telefonálás közben. Őszinte leszek, kb. olyan kézügyességem van, mint szegény Stephen Hawkingnak, szóval én inkább a retus részét próbáltam ki. A legnagyobb királyság a táblához mellékelt tollban rejtett két kis gomb, amivel ide-oda lehet zoomolni. Azoknak nagyon nagy segítség, akik laptopon végzik a retust, de utálják az egeret (vagy ezzel csak én vagyok így?).

16916_tableta_manga-660x350.jpg

A táblán egyébként van három gomb és egy büdös nagy érzékelő felület. Bevallom őszintén, pálcika embert és házikót is szuper vele rajzolni és sokkal jobban mutat elektronikus felületen, mint a gagyi papíron zsírkrétával. Ami engem nagyon zavart, hogy csak mini usb-vel (1,5mm) hajlandó működni, ami nem széria tartozék a legtöbb háztartásban, szemben a nagyobb USB-vel. De ennek is tuti megvan az oka, nem vagyok mérnök. By the way ha zavarnak a kábelek, plusz ropogós magyar bankóért vehetünk hozzá vezeték nélküli kiegészítő csomagot és akkor aztán tényleg semmibe nem lehet belekötni.

Wacom-Bamboo-Manga-oprema.jpg

A mütyűr paraméterei a következők:

- Érintős és toll beviteli mód (2 ujjal)
- 278 x 176 x 11mm
- 125 x 85mm aktív beviteli felület ujjal
- 147 x 92mm aktív beviteli felület tollal
- 2540dpi(toll) és 101,6dpi(érintés)
- 0,25mm(toll) és 2mm(érintés) pontosság
- 133pont/s(toll) és 50 pont/s(érintés)
- 1,5m-es USB kábel
- 419g

Ezt találod a dobozban:

  • Bmaboo Manga Pen & Touch Small tablet USB kábellel és tolltartóval
  • Toll a táblához
  • Nyomásérzékeny tollhegyek
  • Tollhegy kiszedő
  • Rövid telepítési útmutató
  • Szoftver letöltési segédlet
  • Bamboo telepítő CD ( intearaktív oktató videókkal, használati útmutatóval)

 

Az Oázis Computerben lehet megvásárolni a kicsikét, nettó 22.700 Ft-ért.

És persze teszt sem jöhetett volna nélkülük, szóval nagy pacsi az Oázisos fickóknak :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr855163208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása