Ásványi smink lengyel módra

Bemutatkozik az Annabelle Minerals

Megjelent: 2019.04.11. 13:00

Beauty-rajongásomnak és az évek hosszú sorának hála, mostanra nagyjából kialakult, hogy melyek a kedvenc szépségápolási termékeim - egyszerűbben fogalmazva: hogy mikor, mit, hova kenek. A sminkek esetében tovább tartott a keresgélés: sokszor hittem azt, hogy megtaláltam "az igazit", de aztán kiderült, hogy kapcsolatunk mégsem tökéletes, vagy van egy másik darab, ami sokkal jobban teljesít. 

ab1.jpg

 

A SZEMHÉJPÚDEREK

Rúzsokat, ajakbalzsamokat mindig könnyedén választottam (nyilvánvalóan hazaérve rájöttem, hogy majdnem ugyanazt az árnyalatot vettem meg, mint eggyel, meg kettővel előtte). A szemhéjpúderekkel azonban valahogy mindig bajban voltam. Ha vásároltam, akkor inkább a paletta külseje volt az, ami megfogott, és ennek persze azt köszönhettem, hogy a valódi termék nem működött túl jól: a festék lepergett, elmaszatolódott, nem látszott vagy csak csillámokat hagyott szerte az arcomon. Természetes, ásványi alapú sminket pedig inkább nem is válaszottam, mert azt hallottam, hogy nehéz olyat találni, ami a népszerű márkák ugyan kevésbé egészséges, de sokkal tartósabb változataival fel tudja venni a versenyt. 

Aztán kiderült, hogy a türelmes várakozás jelen esetben valóban rózsát jelent: tadamm! végre nekem is van már kedvenc szemhéjpúder márkám, melyet a lengyel Annabelle Minerals-nak köszönhetek. Higgyétek el, mindeféle rejtett érdek nélkül mondom, hogy az összes árnyalat szerelem volt első használatra!

ab6.jpg

Mondom is, hogy miért: 

- rendkívül tartósak! Nem pereg le, nem maszatolódik el, és egyszer, amikor sminkben aludtam el (tudom-tudom), reggel is meglepően jó állapotban volt a festék

- 25 árnyalatban kaphatóak (10 matt nude, és 15 szaténfényű szín), melyekkel a természetestől a füstös, esti sminkig mindenhez található megfelelő darab

- nedvesen is bevethetők, ilyenkor még mélyebb, intenzívebb színhatás érhető el velük, és akár szép tusvonalat is húzhatunk segítségükkel a megfelelő ecsetet használva

- egy jó micellás vízzel (én a Biodermáéra esküszöm) könnyedén lemoshatóak

- összetételük 100%-ban természetes, minden típusú bőrnek megfelel, így érzékeny bőr esetén (nekem is az van) sem kell nemkívánatos reakcióktól tartanod

- parabénektől, szilikontól, tartósítószerektől, illatanyagoktól, ásványolaj-származékoktól mentesek

- nem tesztelik őket állatokon és a vegánok sem fognak kivetnivalót találni bennük

ab.jpg

Az ásványi szemhéjpúderek 3g-os, csavaros tetejű dobozkában érkeznek, áruk 2629 / 3006 Ft (szatén/nude). Szeretem, hogy a honlapon minden árnyalathoz tanácsokat kapunk azzal kapcsolatban, mikor és hogyan viseljük, milyen bőrszínhez állnak jól stb. Ha mégsem lennénk biztosak a választásunkban, akkor vásárolhatunk mini-tesztereket, akár különböző praktikus csomagokban is, nekem ez a kedvencem: pirosító, szemhéjpúder, púder, korrektor és agyagos primer is található benne.

 

AZ ALAPOZÓK ÉS KORREKTOROK

Merthogy a történet nem áll meg a szemhéjpúdereknél: ott vannak például az ásványi alapozók. Titán-dioxid tartalmuknál fogva 15-ös UVA/UVB védőfaktorral rendelkeznek (én egyébként jobban is kedvelem a fizikai/ásványi fényvédőket, mert ezek praktikusan nem szívódnak a bőr mélyebb rétegeibe, hanem este, sminkeltávolításkor lemoshatóak).  Az Annabelle Minerals termékeinek alapja négy elem: a vas-oxid (a színezésben segít), a titanium-dioxid (a fényvédelemért felelős), a cink-oxid (antibakteriális és bőrnyugtató hatással) és a mica (a matt púdert teszi csillogóvá, ezáltal a bőrt ragyogóvá). 

ab2.jpg

És hogy miért ajánlom az alapozókat (is)? 

- a különböző bőrtípusoknak megfelelően fényes, matt és fedő hatású verziók léteznek

- típusonként négyféle színkategóriában, összesen 66-féle változatban kaphatóak

- természetesen mentesek a káros összetevőktől, sőt ápolják is az arcbőrt

- tartósak, nem peregnek le

A korrektorok esetében 19 árnyalat közül választhatunk, szintén 15-ös SPF-fel rendelkeznek, és mivel bőrhibákat hivatottak elfedni, erős az antibakteriális hatásuk is. A márka információi alapján az alapozó első és második rétege között érdemes beiktatni. Ár: 3006 Ft / 3382 Ft (alapozó/korrektor)

 

A PÚDEREK, HIGHLIGHTEREK ÉS A PRIMER

Matt és glow, azaz mattító és ragyogásfokozó változatban elérhető termékek, melyek nem változtatják meg az alapozó színét, mert felkenve áttetszővé válnak. Fő alkotóelemük a fehér és a vörös agyag, melyek nem terhelik a bőrt. A primer mindenkinek jót tesz, érzékeny, problémás bőrre pedig kifejezetten ajánlott. Ár: 4136 Ft / 4512 Ft

 

A PIROSÍTÓK

A pirosítók 8 árnyalatban kaphatóak, és akár csak az előzőekben bemutatott termékek, antiallergének, a titán-dioxid révén fényvédelmet nyújtanak és használatuk teljesen biztonságos. Visszafogottabb és merészebb színeket is találunk közöttük, itt is igaz, hogy a szín intenzitása s felvitt rétegek számával arányosan növelhető. Ár: 3382 Ft / 3759 Ft

ab4.jpg

 

AZ ECSETEK

Mondanom sem kell, hogy az ecsetek nem állatszőrből, hanem szintetikus, antiallergén szálakból készülnek, nyelük anyaga pedig bambuszból van. ITT nézheted meg őket alaposabban.

 

Az Annabelle Minerals termékeiről bővebb információt itt találhattok: www.eshopannabelle.com/hu/

Facebook     Instagram: @annabelleminerals_hu

Szeretettel ajánlom őket, mert főképp a szemhéjpúderek tényleg a kedvenceimmé váltak, és az már csak hab a tortán, hogy mindenféle káros összetevő nélkül tudnak ilyen jól funkcionálni. 

 

A fotókon látható termékeket terméktesztelésre kaptam, ami nem változtat a velük kapcsolatos, itt leírt véleményemen.

 

Szöveg és képek:

web_ala_i_ra_s_panni_1.png

 

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem!

Szemet gyönyörködtető csomagolások a szépségiparban

Egy igazi szőke igaz története a hajmegújításról

Szépülj a növények tudásával! - A Vagheggi márkáról 

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!  

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr614686592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása