Nincs vége a fesztiválszezonnak!

Szépség a szabad ég alatt

Megjelent: 2018.08.20. 22:40

A fesztiválszezon túl van a csúcspontján, a Szigeten, de ez nem jelenti azt, hogy az elkövetkező napok eggyel kisebb buli-helyszínei: a STRAND Fesztivál, a B.my.Lake és a SZIN, ne érdemelnének ugyanúgy figyelmet. Szinte kötelességünknek érezzük, hogy a beauty vonalon legalább egy picit hozzájáruljunk a nyárvégi koncerteken eltöltött önfeledt pillanatokhoz azzal, hogy néhány olyan terméket ajánlunk a figyelmetekbe, melyektől szépségetek és önbizalmatok még sugárzóbb lesz!

fesztival.jpg

A fotókat a tavaly egy, a Tipton Eyeworks-től kapott bakeliten készítettem el, mely a pécsi D.O.G., Delusions of Grandeur banda lemeze. Minden lemeznek két oldala van ugyebár, és a fesztiválos smink-szépségápolás célja is kettős: egyrészt "messziről felismerhetően is" szépek akarunk lenni, másrészt a bőrünket is védenénk a hőség-por-alkohol-kialvatlanság kombótól. Lássuk, mint tehetünk az ügy érdekében! A termékajánló a teljesség igénye nélkül készült, remélem találtok benne olyat, ami nektek is a kedvencetek lesz a nyár utolsó napjaiban (és utána is)!

 

1. Ha kell egy kis energia

Van, aki mázlista (vagy szemtelenül fiatal) és a nagy buli előtt délelőtt 10-ig relaxál az ágyban, sokan azonban a napi nyolc óra munka után vágnak neki a fesztiválos izgalmaknak. Nekik pedig nem árt egy kis energia, főleg, hogy a 30C fokot meghaladó hőmérséklet amúgy is jócskán elvesz az ember frissességéből. A belső hidratálás (vízzel lehetőleg), annyira alap, hogy ezt természetesnek vesszük, mellé azonban bevethetjük például a Lush egyik teskondicionálóját, mert ezek nem csak illatukkal varázsolnak el, de közben testápolóként is funkcionálnak, tehát máris rengeteg időt spóroltál a készülődésben (a képen látható Buck's Fizz limitált kiadás volt, de a webshopban elérhető a Ro's Argan változat).

4a70b68a-8067-4223-861e-270ed7667c85-1.jpg

A hajmosáshoz egy olyan sampont választottam, mely a hajat újjáéleszti, de közben volument is ad neki, mindezt a kamélia virágának és egyéb értékes összetevőknek a segítségével. A Sisley luxus márka lévén, az ára elég borsos, de a Marionnaud-ban kis próba szettekben is megvásárolható ITT

Ha valaki már világosban a színpadok előtt táncol, semmiképp ne feledkezzen meg a fényvédelemről - de ez szintén alap dolog, ugye? Az AVON Care Sun napozó családjában számos alternatívát találunk a vízálló/hidratáló/napozás utáni bőrápoláshoz is. 

Meleg, embertömeg, ugrabugra - nem árt, ha van nálunk egy kisebb kiszerelés kedvenc parfümünkből, kivéve, ha nagyon teret akarunk magunk körül csinálni :D A fesztiválos időszakban én már tavaly is a Thomas Sabo Karma Happiness illatát viseltem, mely a citrusos jegyek miatt abszolút üdítően hat. Sajnos nem annyira tartós, így gyakrabban kell majd használnod, de ha neked is bejön, megbocsátod ezt neki. Szintén az energetizálás jegyében készült a dr.Organic aromaterápiás golyós adagolójú illóolaja, mely a márka elveihez méltóan a káros anyagoktól, színezékektől mentes, jórészt organikus összetevőkből álló vegán termék. A pulzuspontokon (csukló, halénték) használva természetes ellenszere lehet a fáradtságnak. Pici és praktikus, miért ne vinnéd magaddal? A hajnali órákban igazán jól jöhet :) 726e4f77-d944-4aaf-b48f-7128cfa7cd3a.jpg

Végül nincs más hátra, mint hogy a szemeinket is felébresszük: erre az egyik szuper megoldás egy igazán jó szempillaspirál. A Douglas-ben kapható Isadora Grand Volume Lash Curler például nevéhez hűen nagyon szépen íveli a pillákat, ráadásul nem kenődik el, nem potyog. Lehet, hogy a sminklemosásnál majd egy kicsit több micellás vízre lesz szükséged az eltávolítására, de ez a plusz befektetés a tartóssága miatt mindenképp megéri.

 

2. Haj de jó!

Az előbbi részt a szemeink szépségével fejeztük be, most indítsunk az arccal. Kezdő kontúrozóknak abszolút ajánlott a RIMMEL Insta Duo stick-je, mely három színváltozatban kapható. A csavarós megoldásnak és a krémes állagnak hála nagyon egyszerű vele dolgozni, felkenve és kicsit elmsimítva rögtön illeszkedik az arcbőrhöz.

Orcánk már keretezve, rátérhetünk a szájra, ami az össznépi ünneplések alkalmával általában nagyon hangsúlyos, de a merész színek felkenése előtt/után ne feledkezzünk meg ajkaink ápolásáról sem. Én a Douglas kínálatából választottam a saját márkás Moisturising Hydrogel szájmaszkot, mely almakivonattal hidratál 10-15 perc alatt, mely idő alatt segítségével pont elkészíthető egy vicces szelfi is. Az Oriflame univerzális balzsama a cég legnépszerűbb terméke, több mint 1 millió darabot adnak el belőle évente! Ez nem véletlen, mert számos helyen bevetheted: E-vitamin és méhviasz tartalma mindenhol a száraz bőr megmentője: kenheted az ajkaidon kívül például a könyöködre a körömágybőrödre is! Nekem a feketeáfonyás változat van meg, oda vagyok az illatáért! 

15364710-dee1-4158-b804-6d7cb28e32e7.JPG

És akkor jöhet a csillogás, ugye?? Idén a metálos csillogás karöltve járt a HOLO-trenddel, ennek a jegyében egyrészt az Isadora Matt Metallic folyékony rúzsát ajánlanám, melyre a Doglas boltjaiban talán még le tudtok csapni. Az a nagyon jó benne, hogy gazdagon pigmentált, nem ragad, tartós és könnyű felkenni - ha a matt, mégis csillogó finish mellett döntesz, szuper választás! A dm saját márkás trendITUP sorozatának tagjaiban én még sosem csalódtam, így bátran ajánlom a HOLO ajakrúzs ceruzát is. Használhatod önmagában vagy fedőrúzsként: kis rózsaszín csillámokat kapsz cserébe :)

Egy fesztivál remek alkalom arra, hogy kicsit elengedjük magunkat, és mások legyünk, mint a hétköznapokon - ez vonatkozik a frizuránkra is. Lehet szuper hajfonatunk vagy pink tincseink, csak rajtunk múlik, melyiket választjuk, a hajformázók termén ugyanis bőséges a kínálat. Ha laza, tengerparti, szélfútta fürtökre vágyunk, akkor a L'Oréal Stylista kollekciójának permete segít, ha színeznél is, akkor a Colorista-családban biztosan megtalálod a neked tetsző árnyalatot! A Hair Makeup színezők 20 variációban kaphatóak, nagyon egyszerű őket használni, hajmosáskor kend fel, és miután kibuliztad magad, egyszerűen mosd le, mint a sminked! A  Schwarzkopf Professional BlondeMe Instant Blush pasztell spray-ekről tavaly hosszabban is írtam, mégpedig ITT. A fodrászszalonok listáját pedig, ahol ezt a terméket is beszerezheted ITT találod.

493b82ae-8d62-4e1c-b0b6-d480d72a034e.jpg

A kisebb sérülésekre, úgymint horzsolások, vízhólyagok is érdemes felkészülni, de megsúgom, halottam már olyanról is, aki pusztán csak azért használja a Hansaplast limitált ragtapaszait, mert olyan jól néznek ki! :)

 

3. Nincs megállás!

Maradjunk még egy picit a hajunknál! Volt már szó szélfútta, szörfös hullámokról, de ha valaki rendezettebb fonatokkal indulna a "bálba", annak is van segítség az előbbiekben említett L'Oréal Stylista termékcsaládban, mégpedig egy ápoló kókusztejes gél, mely tartást és csillogát kölcsönöz a frizurának. Viszont valljuk be, olyan is előfordul, hogy egyszerűen nem jut idő a hajmosásra, vagy egyszerűen csak frissítenénk egyet a nyári loboncon: ilyenkor jönnek szóba a szárazsamponok. A szintén L'Oréal Magic Shampoo hatásosságáról eltérőek a vélemények, de abban mindenki egyetért, hogy az illatuk ellenállhatatlan! Nyilván fontos, hogy hány nap után és milyen típusú hajra használod, nyáron, amikor a meleg miatt amúgy is gyorsabban zsírosodik a fejbőr, gyors segítség lehet, ráadásul nem hagy fehér nyomot sem! És végül, de nem utolsó sorban semmiképp se feledkezz meg a fürtjeid ápolásáról a bulik másnapján, egyik kedvenc márkánk, a Kiehl's argánolajos koncentrátuma szuperül táplálja és simítja a hajat. Ha extra fényre vágysz, használd hajszárítás után!

f719a20e-7d65-4c3f-89fa-d0d24451e6e1.jpg

Nem csak a hajnak, de a körmöknek is jár az ápolás. Különösen az intenzív színű lakkok jelenthetnek extra terhelést, így érdemes heti néhány alkalommal vagy lakkozás előtt alaplaknak egy körömerősítő folyadékot használni. Például a dm kálciumos-tejproteines kencéje 99 Ft a webshopban, szerintem kosárba vele! :) A fotón egyébként a CND egyik lakkját látjátok, mely szerencsére mentes az olyan káros összetevőktől, mint a formaldehid vagy a kámfor, de őt is alap ás fedőlakk társaságában érdemes használni a tartósság és maximális csillogás érdekében.

Utolsó nap a kedvenc fesztiválodon? Picit (nagyon) karikás szemek? Semmi gond, sminkelés előtt és majd a makeup lemosásakor is, meg amúgy reggel-este, használj szemkörnyékápolót. Nekem az utóbbi időben elengedhetetlen társam lett a napi bőrápolási rutinomban a Kiehl's réz-koffein-kálcium tartalmú kréme, ami egyrészt halványítja a karikáimat, másrészt az apró ráncokat is sikerrel feltölti, ha elmúltál 35, használd ezt, ha még csak 25 vagy, válaszd testvérét, az avokádós-shea vajas tápláló kencét!

90ded174-6fc6-4167-b8d6-1e49733e4ff0.jpg

És akkor jöhet a smink, akár az erős szem - visszafogottabb ajkak szabályt követve: a képen a RIMMEL Colour Edition palettája látható kék-zöld-lila, csillogó és matt színekkel, ki mire vágyik. A rúzs a nyári kedvencem, a matt hatású Heaven Lipstick Private Pink árnyalata a Douglas-tól, ami most Summer Lips csomagban is kapható egy passzoló szájkontúr ceruzával.

 

Fesztiválra fel, the party is still ON! :)

 

Szöveg és képek:

web_ala_i_ra_s_panni_1.png

Borítókép: pexels.com

 

 

Tükröm tükröm mondd meg nékem!

Szépség a növények tudásával - A Vagheggi fitokozmetikumok

Esküvői kelléktár - avagy Hamupipőkék bevetésen

Ha a filmek illatosak lennének... - Melyik parfümöt viselné Cameron Diaz?

  

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr9614174991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása