Ha a filmek illatosak lennének...

Melyik parfümöt viselné Cameron Diaz?

Megjelent: 2018.05.05. 15:03

Egy illat ritkán elég - úgy van ez, mint a cipőkkel: mást hordunk, ha esik és mást, ha hőség tombol, mást viselünk egy elegáns vacsorán és máshoz van kedvünk, ha balatoni hosszú hétvégére indulunk. A szezon parfümújdonságait szimatolva elgondolkoztam azon, hogy amellett, hogy én milyen alkalomra választanám az adott illatot, vajon melyik film hősnőjéhez állna az a legközelebb. A cikk végén szavazhattok is arra, hogy Ti melyik parfümért vagytok a leginkább oda!scent-of-a-woman-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

 

Good Girl Légére - Hirtelen 30 (Jennifer Garner)

Ha már a bevezetőt cipős hasonlattal indítottam, elsőként a delejesen szexi Good Girl (ITT írtunk róla) 'kistestvérét' szeretném bemutatni. Az üvegcse most színtelenből megy át fokozatosan a sötétkékbe, és miután megszagoltuk a benne rejlő illatot, értjük, hogy valójában a jó kislányból rossz kislányba: nappalból az éjszakába való átmenetet szimbolizálja. A parfüm meglakotója ezúttal is Louise Turner, és talán maga sem tudta, hogy ez fog történni, amikor elkészült a Légére változattal, de a Carolina Herrera rajongókat bizony két csoportra osztotta: egyikükhöz kizárólag az eredeti, intenzív, másikukhoz pedig a finomabb, lágyabb illat áll közel. Legalább nem fognak összeveszni! :) 

847e3373-30af-4ff1-85bb-2dfee6b61c99.JPG

Szerintem filmbeli karakterek közül például Jennához, akit Jennifer Garner alakított a Hirtelen 30 című vígjátékban, nagyon jól illene a Good Girl Légére: ahogy ő is, a parfüm is a kislányos bájt ötvözi a határozott business woman fellépésével, melyet a citrusos jegyek, a jázmin és az ylangylang könnyedségének egyesítésével ér el.

13-going-on-30-2004.jpeg

Ár: 17.990 Ft / 30 ml például ITT

 

Calvin Klein Obsessed for Women Intense - A szürke ötven árnyalata (Dakota Johnson)

Egyáltalán nem a jó kislányok parfümje az 1993-as Obsession kreáció újragondolása, annál is inkább, hiszen a hajdani (és egyébként a jelenelegi) reklámarc Kate Moss és fotósa, Mario Sorrenti szenvedélyes szerelmének felélesztése is egyben - még akkor is, ha ez csak az emlékek szintjén valósul meg. A szerelmesek összefonódását elemi szinten adja vissza az, hogy maguk az illatok nem kifejezetten női vagy férfi illatjegyeket tartalmaznak, hanem maguk is válaszolnak a másik nem illatára: a női verzió például fehér levendulával, a férfi verzió vaníliával teszi ezt. Az üvegcsék a 2017-es áttetsző darabok helyett most feketék, ezzel is a korábbi illatok még intenzívebb megnyilvánulására utalnak.

c1f268d1-9d04-4a8d-b833-7f466d3921d0.JPG

És hogy milyen film, melyik alakítás jut róla eszembe? Egyértelműen Dakota Johnson, azaz Anastasia és a Szürke ötven árnyalata, azt hiszem, nem is nagyon kell ecsetelnem, hogy miért...

fifty_shades_grey.jpg

Ár: 16.490 Ft / 30ml például ITT

  

Escada Sorbetto Rosso - Római vakáció (Audrey Hepburn)

064bfcc6-f720-4b80-9500-88694d652f17.JPG

Ha csak a dobozt és a sziklás partról, virágok közül a tengert néző lányt látom, akkor is elsőként Olaszország és méginkább Amalfi csodálatos, citrusligetekkel övezett tája jut eszembe. Engem egy pillanatra meglepett, hogy mindehhez az elképzeléshez az parfümben a görögdinnye a domináns jegy, és azt csak árnyalja a citrus aroma, de annyira nyári az illatkavalkád, amit az Escada idei limitált kiadása áraszt magából, hogy pár másodperc után már csak egy rózsaszín-kék édes-friss burokban lebeg a használója. Garantált, könnyed és gondtalan a jókedv, pont mint egyik kedvenc filmemben, a Római vakációban, amikor a csodás Audrey Hepburn egy Vespán robog át az örök városon Gregory Peck-be kapaszkodva.

roman_holiday_2.jpg

Ár: 12.690 Ft / 30ml például ITT

 

Avon Little Black Dress Weekend - Levelek Júliának (Amanda Seyfried)

50a56b8c-edd1-440f-bfe4-829658d810f2_1.JPG

Ha már az előbb Itáliába utaztunk, időzzünk még el ott egy kissé: az AVON Little Black Dress sorozatának legújabb tagja, a Weekend az előbbi Escada illathoz hasonlóan könnyed és jókedvű kompozíció: citrus, narancsvirág, ámbra és pacsuli illatjegyekkel. Bátran használhatjuk napközben és este is, nem tolakodik. Kiegészítve a Mark Epic intenzív szemhéjpalettájának nude színeivel és egy gyöngyházfényű körömlakkal, na meg egy kis nyári ruhával, finom eleganciát kölcsönöz viselőjének. Úgy érezhetjük majd magunkat, mint Amanda Seyfried, amikor Sophie-ként egy veronai kávézó teraszán a titokzatos szerelemes leveleket olvasgatta.

sex-love-life-2014-03-amanda-seyfried-letters-to-juliet-main.jpg

Ár: 3.099 Ft / 50ml ITT

 

Douglas Funky Flower - Csajok bosszúja (Cameron Diaz)

a46b9d3b-8991-49dc-aeea-50d38c80c5e9.JPG

A Douglas saját márkás termékeinek nagy rajongója vagyok, eddig a sminkeket és szépségápolási cikkeket próbáltam és kíváncsi voltam, vajon a parfümjeik is meggyőznek-e majd. Az új parfüm-sorozatban hat különböző illatkompozíciót találunk, melyből személyiségünk és hangulatunk szerint választhatunk vagy akár váltogathatjuk őket kedvünkre. Én a Funky Flower nevű darabra szavaztam, mely a mangó és az ananász aromáját egyesíti a rózsáéval. Nagyon emlékeztet a Clinique Happy illatra, ami tényleg boldoggá teszi az embert, szerintem így lesz ez a Funky Flower-rel is. Ráadásul kapható 15ml-es kiszerelésben is, úgyhogy simán befér a kézipoggyászba vagy a fesztiválozós hátizsákba. A boldogsághoz pedig jól jön egy kis lazaság, simán példát vehetünk például Cameron Diazról, ahogy a barátnőivel, azaz cinkostársaival ugrál a Csajok bosszújában.

274187_1024_a_csajok_bosszuja_5_1.jpg

Ár: 3490 Ft / 15ml  ITT

 

Yves Rocher Oui a l'Amour - Életem nagy szerelme (Virginia Efira)

ba6e193b-3f65-47d2-94b8-1651b8d9646b.JPG

Francia parfümhöz francia film dukál, és most az utóbbival indítanék. A 2016-os vígjáték igencsak elgondolkoztató: arról szól, hogy végsősoron mennyire nincs jelentősége annak, ha a Nagy Ő kicsi. Nem szeretnék ennél többet elárulni, mindenkinek ajánlom a filmet, annyit azért kiemelnék, hogy a hősnő, Diane, végig magassarkút (és francia lévén, természetesen vörös rúzst) hord! Diane vidám, pörgős, ízig-vérig nő, ha éreznénk a parfümje illatát, akkor lehet, hogy a Oui a l'Amour, azaz 'Igent a szerelemre' jegyeit csípnénk el benne: a damaszkuszi rózsát, melyet az árnika, a tonkabab és a cédrus aromája tesz különlegessé.

maxresdefault_18.jpg

Ár: 6145 Ft / 50ml   ITT

 

Borítókép: Egy asszony illata, 1992 

Szöveg és parfüm-képek:

alairas_anna_1.png

 

Bjútiful

Jó kislány? Rossz kislány? - A parfümöd elárulja!

Bőröm őrei 1. - Shea vaj francia köntösben (L'Occitane)

Pimasz játék a ruha alatt - A tavasz legmenőbb fehérneműi

  

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr7313887342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása