Lépj be a mesevilágba!

ERDEM x H&M

Megjelent: 2017.11.01. 23:43

Már hetek óta másról sem hallani a divatkedvelők köreiben, mint a H&M új dizájner kollekciójáról, mely november 2-án, reggel 9 órától lesz elérhető a kiválasztott boltokban (összesen 220 üzletben az egész világon), illetve online. De ki is az az Erdem, mi ez a nagy hype a ruhák körül és amúgy hogy jön ide Baz Luhrmann meg Palvin Barbi? Nos...hm_erdem_collection6.jpg

ERDEM

Kezdjük először talán Erdemmel, teljes nevén Erdem Moralioglu-val, mégiscsak az ő erdeme (érdeme - oó) a szó szerint mesésre sikeredett kollekció. A török és angol szülők gyermekeként született tervező Torontóban nőtt fel, majd első divatdiplomája után Vivienne Westwood gyakornoka lett. Ezután a londoni Royal College of Art-on tanult, ezt egy New York-i munka követte Diane von Fürstenberg mellett. 2005-ben már Angliában indította el saját brandjét, 2015-ben pedig flagship store-t nyitott Londonban. Ő tehát az a szerencsés, akit olyan nagy nevek, mint Alexander Wang, Kenzo és Balmain után a H&M idei kollaborációjához választott - illetve inkább mi vagyunk a szerencsések, hogy az angol dizájner által tervezett darabokkal igazán egyedivé tehetjük a ruhatárunk, akkor is, ha egy különleges alkalomra keresünk valamit, de akkor is, ha egy laza, mégis stílusos outfitre vágyunk.erdem1.jpg

 Ann-Sofie Johansson H&M kreatív tanácsadó, Erdem Moralıoğlu tervező és Baz Luhrmann filmrendező

 

A ruhák

Az Erdem által megálmodott kollekció darabjai elsőre igencsak meghökkentők, engem legalábbis rendesen megleptek, főleg amíg csak termékfotókat láttam róluk. Elsőre émelyitően sok volt a szín, a csipke, a minta, furcsának tűntek a szabásvonalak - egy szóval nem értettem a dolgot. De miután megnéztem a modellfotókat, majd a kampányfilmet, jártam a kollekció itthoni bemutatóján, ami egyszerűen csodás volt, és láttam például a Liluról készült remek fotósorozatot, értelmet nyertek a ruhák. Egyszerűen hagyni kell, hogy megtaláljon az érzés, ami visszarepít a gyerekkorodba, amikor romantikus angol regényeket olvastál, mertél álmodozni és szabad voltál. Erdem játszik a szövetekkel, a virágmintával, és a színekkel - klasszikus és merész is egyben, pont olyan, amilyenek mi voltunk egykor, és amilyenné újra válhatunk, ha akarunk. A női kollekció mellett most először férfi kollekciót is találunk, merészebb lovagoknak kötelező!

 

A film

A kollekcióhoz Baz Luhrmann rendező egy gyönyörű kampányfilmet készített. Nem hiába az ő munkája a Moulin Rouge! vagy a Rómeó+Júlia is, az álomszerű és intenzív színekkel játszó képi világát ismerve azonnal tudni lehet, jó választás volt. A kb. 4 perces film egy különös szerelmi háromszöget mutat be, mely engem leginkább Szerb Antal Utas és Holdvilág-jára emlékeztet. A vidéki anglia egy romos kastélyában virágzik az örök tavasz, a különös karakterek pedig egy letűnt világ szépségét őrzik. Modellek és színészek együtt tolmácsolják a kollekció mondanivalóját, amely szerintem leginkább úgy fogalmazható meg, hogy merj álmodni és legyél nyitott a szépre. A filmzene a Years&Years Hypnotised száma, melyet kifejezetten erre az alkalomra készült. Nézzétek meg ti is a videót, talán a legjobb "felkészülés", mielőtt a boltban is szemügyre veszitek a ruhákat.

 

Palvin Barbi

És hogy az utolsó kérdésre is választ adjak: Barbi vendége volt az ERDEM x H&M kollekció nagyszabású bemutatójának Los Angelesben, ahol képzeljétek, az egyik egyébként térd alatt érő ruhát még direkt rövidebbre is vágatták, hogy kihagsúlyozzák csodás alakját. Megértjük.

image001_1.jpg

 

A kollekciót árakkal online ITT találjátok, november 2-án reggel pedig startol az árusítás a H&M Váci utcai üzletében.

 

Szöveg:

alairas_anna_1.png

Borítókép: Michal Pudelka

montázs: Farkas Anna, többi H&M

 

Tükröm-tükröm mondd meg nékem!

Kihagyhatatlan őszi darabok - A fedélzetről jelentjük!

Légy kedves ír módra - természetes kozmetikumok az egyszerűség jegyében

Vajon hány parfümöt vehetsz egy Birkin bag árából?

4 dolog, amit egész ősszel viselni fogsz

 

Kövessetek minket Bloglovin'-on is, hogy ne maradjatok le egyetlen blogbejegyzésről sem! 

  

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: @COLORCAM_M és @COLORCAM_WS

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr4313141432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása