Doogee DG2014 Turbo - kiváló választás

Megjelent: 2015.03.02. 08:00
Írta: colorcam

Már régóta szerettem volna közelebbről megnézni egy kínai mobilt, mert egyre több helyen találkozni velük, és egyre több ismerősöm érdeklődik irántuk. Nemrégiben Dani a Honor 6-ról írt, most pedig az elsőre fura elnevezésű Doogee DG2014 Turbo-t vesszük jobban szemügyre.

1_0cc.jpg

A márkát 2013 óta jegyzik, így egy meglehetősen fiatal kínai gyártóról van szó. Hazánkban 2014 óta kaphatóak a  Doogee termékpalettáján szereplő készülékek. A kínai telefonok térhódítását sokan kétkedően fogadták, de szerintem nagyon is jót tett a piacnak, hiszen sokkal olcsóbbak, és a jelenlegi tesztünkben szereplő mobil is igen tetszetős. Ma már itthon is teljesen megoldott a szervizháttér, így azok a felhasználók is nyugodtan adhatnak egy esélyt a kínai fejlesztésű termékeknek, akik eddig attól tartottak, hogy az alacsonyabb árért nagy rizikót vállalnak.

Maga a készülék egy nagyon tetszetős kis kartondobozban érkezett meg hozzám. Kibontás után csupa meglepetéssel találkoztam. Magyar nyelvű leírás, prémium minőségű töltő, adatkábel és egy füles fogadott. Ami különösen meglepő volt, hogy a kijelzőn alapból volt védőfólia, és adtak még egyet ráadásnak. Remélem ezt a szokást hamarosan a top gyártók is átveszik.

Sokan azt gondolják, hogy a kínaiak leginkább koppintásból élnek, de a DG2014 Turbo teljesen egyedi formavilággal rendelkezik. A gyári adatok szerint 142.9 x 71.36 x 6.3 mm-es méretekkel van dolgunk. Az utolsó érték egyből szemet szúrt, hiszen a 6.3 mm meglepően vékony. A súlya kb. 140 gramm. A lenti képen látszik, hogy többféle színben is elérhető, ami egyértelműen jelzi az árfekvés mellett azt, hogy a gyártó elsősorban a fiatalokat célozza meg a termékkel.

A készülék kialakítása teljesen szögletes, ami nekem sokkal jobban tetszik, mint a Samsung vagy az Iphone íves formavilága. Kifejezetten érdekesek az oldalai, hiszen egy fém sáv fut végig rajtuk, ami sokkal stabilabbá teszi a házat. Baloldalt találjuk a bekapcsoló gombot, jobboldalt pedig a hangerő szabályzók helyezkednek el. Talán annyi negatívum elmondható, hogy a gombok és hátul a fényképező is túlságosan kilógnak a házból, ezáltal nekem többször beleakadt a kabátom szövetébe.

A hátlap se szokványos. Anyaga műanyag, de köszönhetően az íves formának és a pontozott felületnek, rendkívül jó fogást kölcsönöz a telefonnak - egyáltalán nem egy középkategóriás modell érzetét kelti. A fent említett kamera alatt egy LED villanó található, amit egy hosszúkás, kínai írásjelekkel tarkított csiszolt „fémlemez” vesz körül. Ez a rész tetszett a legjobban, mert teljesen egyedivé teszi a megjelenését, és manapság még a felsőbb kategóriás modelleknél is ritkán tapasztalhatunk ehhez hasonló egyedi megoldásokat.

A Doogee DG2014 Turbo egy 5 colos IPS kijelzővel rendelkezik, ami az OGS technológiának köszönhetően 30%-kal vékonyabb az átlagos IPS paneleknél, és a színek megjelenítése is teljesen rendben van. A felbontása csak HD, tehát 1280x720, de szerintem egy ilyen árfekvésű telefontól nem is kell többet várni.

A telefont a középkategóriában már bizonyított, négymagos Cortex-A7-es (MTK6582, Cortex A7 quad core, 1.3GHz) processzor hajtja, ami mellé 1 GB RAM párosul. Ez egy teljesen szokásos párosítás, ami a napi használat során egyáltalán nem okozott csalódást, sőt 3D-s játékok is szép számmal futnak rajta akadásmentesen.

A Dugi-t (így kell ejteni :) először bekapcsolva a feloldó képernyő jön elő, ahol a pulzáló kör lefelé húzásával tudjuk feloldani a lezárt képernyőt. Persze itt több lehetőségből is választhatunk, hiszen fölfelé történő ujjmozdulat után azonnal a kamera jön elő, balra és jobbra pedig a telefont és az üzeneteket érhetjük el.

Sajnos Andoridból csak 4.2.9 es verziót kapott, így még a legújabb KitKat várat magára, de bízom benne, hogy rövid időn belül elérhető lesz rá, mint frissítés. Egy kicsit kezdett lefelé konyulni a szám, hogy ennyi jó dolog után akkor most kezdődik a negatív rész? De nem. A hátlapi 13 megapixeles kamera nekem nagyon megnyerő volt. Ennél az árszintnél nem megszokott ez a fajta minőség képek tekintetében. A LED villanónak köszönhetően még sötétben is teljesen jó. Az előlapi kamera egy felturbózott 5 megapixeles, ami sajnos már nem produkál kiemelkedőt, de szelfizéshez ez is megteszi. Videófelvétel terén is elég közepesre vizsgázott.

beats-pill-xl-blanc-face_1.jpg

Az akkumulátor üzemideje szintén jobb, mint az átlag, hiszen a tesztidőszak alatt átlagosan több, mint 1 napig bírta. Mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a Turbo 2014 készenléti állapotban szinte alig fogyaszt, legalábbis az én Huawei Ascend P6-omhoz képest, ami még vonzóbbá teheti a telefont azon felhasználók számára, akik nem lógnak éjjel-nappal a Facebookon.

Összességében én nagyon elégedett voltam ezzel a középkategóriás készülékkel. Fiatalos, jól összeszerelt formavilág, gyors, lendületes, stabil működés jellemezi, amihez egy nagyon jó árfekvés párosul, hiszen a nálunk járt dual sim-es kék színű modell ára 50.000 Ft.

 A tesztkészülékért köszi VIP-Phone!

CsT 

 

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Honor - csúcskategória megfizethető áron

 

Haverkodjunk Facebookon is: WWW.FACEBOOK.COM/COLORCAMMAG

Instagram: COLORCAM_MAGAZINE

Kérdésed vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben vagy írj a HELLO@COLORCAM.HU-ra!

A bejegyzés trackback címe:

https://colorcam.blog.hu/api/trackback/id/tr77232237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása